Cum ar arăta oamenii după 25 de ani de muncă doar de acasă?

Publicat in IT&C 07 Iulie 2020 1331 ori
Google+ WhatsApp
Cum ar arăta oamenii după 25 de ani de muncă doar de acasă?
Cum ar arăta oamenii după 25 de ani de muncă doar de acasă?

Cercetătorii britanici revin în forță, de data aceasta cu o simulare a modului în care ar putea să arate oamenii după 25 de ani de „work from home”.

Experții de la compania de recrutare DirectlyApply vor să arate în acest fel modul în care sedentarismul ne va transforma trupurile, în lipsa deplasărilor zilnice de acasă la birou și înapoi.

Mulți dintre noi suntem probabil încântați de ideea de a putea lucra numai de acasă, dar acest obicei ar putea să ne facă și mult rău, dacă nu avem grijă.

Iată, spre exemplu, cum arată Susan, modelul realizat de cercetători în cadrul acestei simulări. Susan a lucrat 25 de ani numai de acasă, din 2020 până în 2045 și n-a avut deloc grijă să urmeze un stil de viață sănătos.

De aceea, Susan este obeză, cocoșată din cauza muncii la calculator și are o bărbie dublă. Ochii ei sunt uscați și înroșiți din cauza orelor nesfârșite petrecute în fața unui ecran. De aceea, Susan nici nu mai vede bine.

Din cauza sedentarismului și a poziției greșite la birou, Susan este acum cocoșată și foarte grasă. Are însă și alte probleme, care nu se văd, dar pe care le simte din plin: crampe și dureri la încheieturile mâinilor, din cauza mișcărilor repetitive de tastare la calculator.

Probabil are și dureri de umeri și de ceafă, pentru că gâtul ei este deformat, curbat înainte, postură cunoscută sub denumirea medicală de cifoză cervicală.

Și pielea și părul lui Susan arată destul de rău, din cauza lipsei de vitamina D, ca urmare a statului permanent în casă și a unei diete dezechilibrate, care conține prea puține legume și fructe. De aceea, Susan are părul foarte rar și fragil, pielea palidă și foarte ridată.

Ridurile sunt accentuate și mai mult de lumina ecranului, care, în timp, duce la o ridare prematură și scoate și mai mult în evidență liniile de pe frunte și ridurile din jurul ochilor. Tot din cauza privitului la un monitor au apărut și cearcănele și pungile de sub ochi.

Desigur, asta nu înseamnă că, dacă vom continua să lucrăm de acasă, vom ajunge toți să arătăm la fel ca Susan. Trebuie să avem însă grijă de noi, să mâncăm sănătos, să ne odihnim, să facem cel puțin 30 de minute de mișcare în fiecare zi și, la fiecare 15 minute să ne oprim puțin din munca la calculator.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.