Zbor Londra-Sydney în doar 4 ore cu un motor hipersonic. Când va fi gata tehnologia

Publicat in IT&C 26 Septembrie 2019 1417 ori
Google+ WhatsApp
Zbor Londra-Sydney în doar 4 ore cu un motor hipersonic. Când va fi gata tehnologia
Zbor Londra-Sydney în doar 4 ore cu un motor hipersonic. Când va fi gata tehnologia
Zborurile Londra-Sydney ar putea fi scurtate la doar 4 ore până în 2030, mulțumită unui motor hipersonic dezvoltat de Agenția Spațială a Marii Britanii.

Agenția Spațială a Marii Britanii a anunțat marți în cadrul Conferinței Spațiale din Marea Britanie 2019 că va colabora mai strâns cu Agenția Spațială Australiană în cadrul unei înțelegeri denumite ”Primul Pod Spațial din lume”, relatează CNN.

Motorul SABRE (Synergetic Air-Breathing Rocket Engine), construit de compania Reaction Engines, cu sediul în Oxfordshire, este unul supersonic care poate atinge Mach 5 (de 5 ori viteza sunetului) în atmosfera Pământului și Mach 25 în spațiu.

”Când motorul SABRE va fi complet, ne va oferi posibilitatea să călătorim din Marea Britanie în Australia în mai puțin de 4 ore” a spus Graham Turnock, șeful Agenție Spațiale Britanice. ”Este cu siguranță tehnologia care ne poate aduce acest lucru. Vorbim de anul 2030 pentru serviciu operațional, iar munca este deja foarte avansată la acest proiect” a mai spus acesta.

Fanii zborurilor supersonice visează la o nouă tehnologie care să depășească bariera sunetului de când Concorde a încetat să zboare în 2003.

Interesul în această tehnologie este atât de mare încât Reaction Engines a primit peste 140 de milioane de euro finanțare în ultimii 4 ani de la jucători importanți de pe piață precum BAE Systems, Rolls-Royce și Boeing HorizonX.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.