Aplicația pentru smartphone care îți fură banii. Mii de oameni au fost înșelați

Publicat in IT&C 24 Iulie 2019 1052 ori
Google+ WhatsApp
Aplicația pentru smartphone care îți fură banii. Mii de oameni au fost înșelați
Aplicația pentru smartphone care îți fură banii. Mii de oameni au fost înșelați

Tocmai ce a fost descoperită o aplicație pentru smartphone care îți fură banii! Aplicația este una foarte distractivă, care atrage utilizatorul ca un magnet. Distracția se termină brusc atunci când îți vine factura la telefonul mobil și vezi că aceasta a crescut considerabil.

Aplicația care îți fură banii

Mai multe aplicaţii de editare foto care sunt infectate cu malware au fost desoperite în magazinul Google Play. Experţii Kaspersky au descoperit malware-ul MobOk, care a fost creat pentru a fura bani. La momentul depistării, aplicaţiile, intitulate „Camera Pink” şi „Camera Pink 2″, fuseseră instalate în jur de 10.000 de ori.

Victimele au descoperit că au fost afectate când au vazut costuri neaşteptate în factura lor de telefonie mobilă. Aplicaţiile au fost eliminate din magazinul Google Play.

În cinci secunde, rămâi fără o mie de euro

O altă aplicație care îți fură banii este Android Optimization. Aceasta îți fură o mie de euro în doar cinci secunde! Firma de securitate cibernetică ESET a descoperit acest nou malware. Este deghizat într-o aplicație de optimizare a bateriei pe nume Android Optimization – și este distribuită de magazine de aplicații terțe, deci nu se găsește în magazinul oficial Google Play. Malware-ul este doar un trojan bancar.

Odată instalat, malware-ul cere utilizatorului permisiunea să „Arate Statisticile”. Această funcție aparent inocentă permite practic malware-ului și creatorilor săi să primească notificări când utilizatorul interacționează cu anumite aplicații, inclusiv bancare.

Odată deschisă o aplicație de transfer bancar, hackerul preia controlul telefonului, iar propiretarul nu are ce face decât să devină spectator la furtul banilor săi. Infractorul preia controlul telefonului, apoi își trimite o sumă direct în conturile sale.

„Tot procesul durează în jur de cinci secunde, iar pentru un utilizator care nu suspectează asta, nu există niciun mod în care poți interveni la timp”, a scris pe blog cercetătorul de la ESET, Lukas Stefanenko. Atacatorii eșuează dacă utilizatorul nu are destui bani în PayPal și nu are niciun card atașat contului. Serviciul de acces este activat de fiecare dată când este lansată aplicația PayPal, iar asta înseamnă că atacul se poate face de mai multe ori.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.