De ce este importanta reclama pe Facebook pentru orice dezvoltator de business in mediul online?

Publicat in IT&C 03 Iulie 2019 Actualizat: 04 Iulie 2019 822 ori
Google+ WhatsApp
De ce este importanta reclama pe Facebook pentru orice dezvoltator de business in mediul online?
De ce este importanta reclama pe Facebook pentru orice dezvoltator de business in mediul online?

Deseori, oamenii de marketing ajung sa fie prinsi zi de zi in agitatia de a vedea, culege si intelege ceea ce fac alti oameni de marketing. Indiferent de segmentul de activitate vizat, de la crearea de video-uri, activitatea de blogging, marketing prin e-mail, marketing de cautare, SEO, inscrierea in directoare, marketing de gherila etc, optiunile sunt infinite.

 

 

Cu toate acestea, realitatea nu mai poate fi ignorata. Indiferent de abilitatile unui om de marketing, o singura persoana nu poate sa faca totul deodata. Astfel, trebuie alese anumite canale specifice de comunicare in care sa investesti timp si resurse. Altminteri, daca eforturile sunt sustinute pentru fiecare platforma in parte, atunci sansele de a atinge succesul devin foarte mici.

Acestea fiind spuse, exista o forta care domina societatea moderna: social media. Stim cu totii acest lucru, mai ales ca vedem deseori in drumurile noastre (si chiar in cadrul intalnirilor) oameni care isi verifica feed-urile de Facebook, Instagram sau Twitter de cateva ori pe zi. Prin urmare, clientii si potentialii clienti fac acelasi lucru.

Desi acest lucru nu este deloc surprinator, asta nu inseamna ca trebuie cheltuiti foarte multi bani pentru fiecare platforma sociala in parte. Cu toate acestea, exista o retea sociala pe care orice om de marketing si dezvoltator al unei afaceri nu o poate ignora: Facebook.

Spre deosebire de optiunile traditionale de promovare online, de tip Google Ads, anunturile de reclama Facebook pot fi realizate in functie de datele demografice si de interesele utilizatorilor. Aceasta orientare este mult mai exacta decat cea in functie de cautari.

Din acest motiv, folosind instrumentele disponibile ale aplicatiei Facebook, capacitatea de a directiona informatii clare catre publicul tinta este cu adevarat impresionana. Cu ajutorul reclamelor pe Facebook poti:

  • Targeta numerosi utilizatori pe baza intereselor acestora, precum: „afaceri”, „publicitate”, „marketing”. In plus, aceasta sectiune poate fi personalizata vizand „proprietarii de afaceri mici”;
  • Targeta persoane specifice si in functie de gen – De exemplu, in cazul unui site de matrimoniale, poti configura reclame pentru a viza barbati sau femei „single” (fara relatie), astfel incat poti personaliza reclama prin anunturi separate in functie de sex;
  • Targeta persoane dintr-o arie sau zona geografica specifica – Daca iti desfasori afacerea la nivel local, poti utiliza Facebook pentru a viza clientii din regiunea geografica aleasa de tine, indiferent daca este vorba de un oras, o tara sau un sat.

Platforma sociala Facebook sporeste gradul de loialitate a clientilor

In prezent, numeroase companii deschid pagini de Facebook pentru fani la care utilizatorii pot adera. Acesta pagini le ofera companiilor oportunitatea de a interactiona direct cu clientii, astfel incat sa construiasca imaginea si loialitatea brand-ului.

In acelasi timp, platforma Facebook ofera utilizatorilor oportunitati sporite de implicare in audienta. Utilizatorii Facebook pot vizita website-ul nu doar pentru a afla informatii, ci si pentru a crea mai multe informatii sub forma de comentarii si marturii, ceea ce conduce si mai mult la sporirea loialitatii.

In final, reclamele pe Facebook le ofera intreprinderilor locale o mare oportunitate de a livra si de a dezvolta campanii promotionale, in functie de bugetul disponibil, orientate strict catre o anumita audienta. Daca vrei sa sporesti vizibilitatea afacerii tale in Facebook, contacteaza o agentie de marketing online. Mai multe informatii gasesti aici.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.