Gadgeturi pentru 2019. telefonul cu ecran flexibil și camere integrate în ecrane

Publicat in IT&C 14 Decembrie 2018 1937 ori
Google+ WhatsApp
Gadgeturi pentru 2019. telefonul cu ecran flexibil și camere integrate în ecrane
Gadgeturi pentru 2019. telefonul cu ecran flexibil și camere integrate în ecrane
2018 a fost un an foarte bun pentru pasionaţii de gadgeturi, dar 2019 ne pregăteşte surprize şi mai plăcute. De la telefonul cu ecran flexibil, până la camere de filmat integrate în ecrane.

Anul viitor aduce şi alte noutăţi importante, cum ar fi primul serviciu de transport pasageri cu maşini complet autonome. Vânzările de telefoane nu mai cresc în acelaşi ritm alert, ba din contră, anumiţi producători văd tot mai puţini clienţi. Dintr-un motiv simplu, proprietarii le schimba mult mai rar, inovaţia lipseşte ca motivaţie pentru achiziţionarea unui nou smartphone. Aşadar, 2019 e un an în care producătorii trebuie să vină cu telefoane spectaculoase, inovatoare şi concepte diferite.

Honor, companie producătoare de smartphone-uri, vine cu o propunere inedită. Camera frontală este doar un punct mic în ecran, iar acesta chiar se poate întinde pe toată suprafaţa smartphone-ului. Va fi un trend urmat de toţi ceialalti producători. Iar 2019 este anul în care cei mai mari din industria telefoanelor mobile vor pune camere foto mai mari de 40 de megapixeli pe telefoane.

Pe de altă parte, Samsung va lansa, cel mai probabil în prima parte a anului viitor, şi un telefon cu ecran flexibil. Nu va fi accesibil, dar e un concept interesant, care ar putea fi urmat şi de alţi producători.

Anul viitor trebuie să fim atenţi şi cu maşinile autonome. Şi aici nu este vorba despre cele pe care le-am putea cumpăra, ci despre cele care ar putea fi folosite ca mijloace de transport în oraşele aglomerate. Waymo, companie deţinută de Google, a lansat deja un serviciu similar cu Uber şi Lyft în statul Arizona. Clienţii pot comanda maşina, iar aceasta vine singură la punctul de ridicare. Şi, tot fără ajutorul unui şofer, duce pasagerii la destinaţie. Maşinile autonome dezvoltate de Google au parcurs deja peste 16 milioane de kilometri, fără incidente majore. Compania americană ar putea vinde mai departe tehnologia, formată din sisteme radar şi lasere, şi altor producători.

Inteligenta artificială e folosită deja deja de tot mai mulţi români. Adică, toate serviciile de navigaţie, precum Google Maps, sau cele de muzică, folosesc inteligenta artificială ca să ne ducă mai uşor la muncă sau ca să ne recomande melodii pe gustul nostru. În acelaşi timp, serviciile de automatizare sunt tot mai folosite în fabrici. Studiile spun că până în 2030, peste 70 de milioane de oameni vor fi înlocuiţi de roboţi ori sisteme similare. În acelaşi timp, în dezvoltarea inteligenţei artificială lucrează deja peste 20 de milioane de programatori din toată lumea, iar cererea pentru astfel de specialişti va creşte continuu.

O altă tehnologie cu creştere spectaculoasă vine din zona sănătăţii. Aici vorbim despre gadgeturi pe care le vom purta, ca să ne monitorizeze 24 de ore din 24, starea noastră de sănătate. Apple a inovat puternic în acest segment, cu cel mai nou ceas al lor, Apple Watch. Cea mai nouă serie poate să facă şi EKG şi poate detecta şi fibrilaţiile atriale. Alertează astfel pe cel care poartă ceasul că există risc crescut de infarct sau alte probleme grave ale inimii. Sistemul EKG de pe ceasul Apple are aprobarea mediciilor în Statele Unite ale Americii. Iar, prin acest exemplu, şi alţi producători ar putea face ceasuri ori brăţări similare la preţuri de sub 300 de dolari.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.