Whatsapp nu protejează conversațiile utilizatorilor. O recunoaște un director din Telekom Romania: “Aş spune că nu aş scrie pe WhatsApp nimic din ce nu aş spune şi aici pe scenă”

Publicat in IT&C 13 Noiembrie 2018 1099 ori
Google+ WhatsApp
Whatsapp nu protejează conversațiile utilizatorilor. O recunoaște un director din Telekom Romania: “Aş spune că nu aş scrie pe WhatsApp nimic din ce nu aş spune şi aici pe scenă”
Whatsapp nu protejează conversațiile utilizatorilor. O recunoaște un director din Telekom Romania: “Aş spune că nu aş scrie pe WhatsApp nimic din ce nu aş spune şi aici pe scenă”

WhatsApp nu este deloc sigur din punct de vedere al protejării conversațiilor utilizatorilor pe cât este promovat.

O spune public chiar un director al Telekom Romania, care le-a recomandat utilizatorilor să folosească alte servicii de mesagerie dacă conversații cu adevărat private. Directorul unei din cele mai mari rețele de telefonie mobilă a atras atenția asupra pericolului generat de compania facebook, care deține WhasApp, să dezvăluie conținutul convorbirilor așa zis ”private” către alte instituții, servicii sau organe judiciare.

Cel puțin în teorie, Facebook susține că toate conversațiile de pe WhatsApp sunt encriptate și nu sunt accesibile decât persoanelor care le poartă. Realitatea este însă alta, căci Whatsapp oferă date autorităților despre convorbirile clienților. O spune chiar Andreas Elsner, director executiv marketing rezidenţial şi vânzări naţionale în cadrul Telekom România.


Aş spune că nu aş scrie pe WhatsApp nimic din ce nu aş spune şi aici pe scenă sau nu aş scrie în CV-ul meu’, a afirmat Elsner în cadrul conferinţei Connections, care a fost organizată de companie. Aţi putea spune, dar eu nu am în plan să fac nimic ilegal, cu toate acestea eu aş spune că este vorba mai degrabă de <>, de a avea liniştea că ceea ce discutaţi rămâne secret, personal’ a precizat directorul Telekom., potrivit zf.ro.
Utilizatorii ar trebui să trateze discuţiile pe care le poartă în interiorul aplicaţiei de mesagerie instantanee WhatsApp ca pe nişte conversaţii publice, în condiţiile în care este ştiut că reţeaua socială Facebook – proprietarul aplicaţiei – are acorduri prin care partajează datele colectate cu alte entităţi precum serviciile de informaţii, a declarat Andreas Elsner.

Directorul Telekom a lansat acest avertisment în condițiile în care se știe că Facebook partajează datele utilizatorilor Folosind WhatsApp partajaţi datele cu Facebook, cred că sunteţi conştienţi de acest lucru. (…) Facebook are acorduri de partajare a datelor cu terţi, cooperează cu toate serviciile de informaţii de pe planetă – poate nu chiar cu toate ci doar cu cele care vor acest lucru.’

Oameni buni vreau să vă încurajez, ca dacă vă doriţi comunicaţii sigure, sigure, sigure, sigure, sigure, sigure, să folosiţi aplicaţii precum Signal, Telegram. (…) Dacă vă doriţi şi un browser care să nu vă urmărească o alternativă este DuckDuckGo. Oameni buni, trebuie să faceţi un pic de educaţie.’

Potrivit datelor prezentate de Elsner, Facebook are în România 10 milioane de clienţi, iar WhatsApp 2,5 milioane.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.