Pestera din Romania care este deschisa doar o zi pe an. Ce se intampla inauntru in restul timpului

Publicat in Cunoastere 21 August 2018 2122 ori
Google+ WhatsApp
Pestera din Romania care este deschisa doar o zi pe an. Ce se intampla inauntru in restul timpului
Pestera din Romania care este deschisa doar o zi pe an. Ce se intampla inauntru in restul timpului

A doua ca lungime din România, peștera Topolnița este o adevărată minune a naturii. Din păcate, aceasta este deschisă pentru vizitatori doar câteva ore pe an. Iată motivul.

Aflată la 30 de kilometri de Drobeta Turnu Severin, peștera Topolnița este una dintre cele mai spectaculoase din România, datorită formațiunilor unice. Peștera a fost deschisă de curând pentru câteva ore și turiști din toată țara au venit să viziteze galeriile impresionante create de ape în subteran, conform ȘtirileProTv.

Echipați corespunzător, cu lanterne și căști de protecție, oamenii au plecat să exploreze peștera, timp 30 de minute pentru fiecare grup.

Motivul pentru care există doar o mică parte activă a peşterii care poate fi vizitată oricând, spre nemulțumirea turiștilor, este faptul că aici se fac încă cercetări.

“Merită să fie vizitată, e ceva nou, fiind şi aici aproape de Severin. Păcat că este deschisă doar această porţiune, am înţeles că mai departe e mult mai frumos”, a transmis un turist pentru sursa citată.

Director Geoparc Platoul Mehedinţi, Claudiu Cenușe, a declarat că se lucrează la un regulament al peșterii și la un program de vizitare mai lung: ″Împreună cu Insitutul de Speologie Emil Racoviţă lucrăm la un regulament de vizitarea peşterii şi un plan de management. Măcar 2-3 luni de zile în care ne permit fauna şi flora din peşteră să putem de aducem vizitatori”, a spus acesta.

Peştera are o lungime de aproape 11000 de metri și este a 17-a din lume. Cu forme de relief ciudate, galeriile sunt dispuse pe cinci etaje, la intersecţia cărora se află săli uriaşe, unde se găsesc numeroase lacuri şi formaţiuni carstice spectaculoase. Cea mai impresionantă formațiune speologică este Galeria Racoviţa.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.