Hobby-urile care te fac mai deștept /STUDIU

Publicat in Cunoastere 09 Decembrie 2017 2086 ori
Google+ WhatsApp
Hobby-urile care te fac mai deștept /STUDIU
Hobby-urile care te fac mai deștept /STUDIU

Cei mai mulți oameni cred că, dacă te-ai născut deștept, vei fi mereu o persoană deșteaptă. Dar acest tip de gândire îi ține pe oameni pe loc și servește ca o scuză pentru a nu avansa intelectual. Adesea credem că nu putem schimba cine suntem. Însă studiile recente continuă să confirme că putem crește potențialul și inteligența generală.

Prin anumite hobby-uri și tehnici, ne putem lăsa creierul să construiască noi căi neurale. Potrivit celor de la lifehack.org, iată câteva hobby-uri care te fac mai deștept:

Meditația

Meditația este cunoscută pentru efectele sale calmante. Când ai timp să stai jos, să te gândești și să respiri, dai deoparte stresul și-i dai minții și corpului ocazia de a se întinde și de a se relaxa. Iar meditația ajută oamenii să aibă control asupra undelor creierului. Prin meditație, ajungi la stăpânirea completă a gândurilor și emoțiilor.


Imaginează-ți că ai puterea de a opri senzația de frică sau de tristețe într-o situație dificilă și de a o înlocui cu încredere.

Învățarea unei noi limbi străine

O modalitate simplă de a-ți crește nivelul inteligenței este prin adăugarea valorii prin intermediul aplicațiilor din lumea reală. Studiile au constatat că oamenii bilingvi sunt semnificativ mai buni la rezolvarea puzzle-urilor decât omologii lor monolingvi. Când înveți o nouă limbă, creierul tău se descurcă mai bine și în cazul activităților psihice, chiar dacă aceste activități nu au nimic de-a face cu limba în sine.


De asemenea, s-a constatat că două limbi cunoscute îți oferă și o conștientizare spațială mai bună și îți oferă premisele unei puteri de concentrare mai mari.

Fiecare limbă are propria sa structură, iar expunerea creierului la această gândire diferită extinde în mod natural capacitățile.

Exercițiile

O modalitate sănătoasă de a-ți menține mintea la fel de antrenată precum corpul tău este prin exercițiile regulate. Problema pe care unele persoane o au cu exercițiile fizice este că încearcă să facă prea multe într-un timp prea scurt de timp, ceea ce are ca rezultat o serie de antrenamente intense care nu sunt recomandate pentru minte și corp.


Cheia este consistența. Cu exerciții regulate, celulele sunt expuse în mod regulat la o proteină eliberată de organism în timpul mișcării, proteină care întărește concentrarea, învățarea, memoria.

Învățarea unui instrument muzical

Indiferent dacă ai cântat la un instrument în copilărie sau nu ai încercat niciodată, învățarea unui instrument muzical reprezintă una dintre cele mai bune modalități de a-ți antrena creierul. Studiile au descoperit că muzicienii au funcții cognitive mai bune, de la creativitate la abilității motorii și multe altele.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.