Casa din Basarabia în care s-a născut Adrian Păunescu a fost luată sub protecţie de România

Publicat in Cunoastere 10 Octombrie 2017 1259 ori
Google+ WhatsApp
Casa din Basarabia în care s-a născut Adrian Păunescu a fost luată sub protecţie de România
Casa din Basarabia în care s-a născut Adrian Păunescu a fost luată sub protecţie de România

Guvernul României a aprobat, miercuri, 7 octombrie 2015, printr-o hotărâre, înființarea la Copăceni, raionul Sângerei, Republica Moldova, a unei filiale a Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chișinău, informează Biroul de presă al Executivului român, conform flacaratv.md.

Filiala de la Copăceni a ICR „Mihai Eminescu” va funcționa în casa în care s-a născut poetul Adrian Păunescu și va permite extinderea parteneriatelor și proiectelor culturale în Republica Moldova, multiplicând impactul acestora la nivelul publicului de peste Prut, potrivit sursei citate. „Având în vedere specificul relației politice dintre România și Republica Moldova și patrimoniul spiritual comun, activitățile Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chișinău și ale filialei de la Copăceni vor urmări în continuare punerea în valoare a identității istorice, culturale și lingvistice, promovarea valorilor comune în spirit european și racordarea Republicii Moldova la circuitul cultural internațional”, mai precizează Guvernul României.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.