Care sunt cele 9 tari care detin bombe nucleare

Publicat in Cunoastere 23 Iulie 2017 1783 ori
Google+ WhatsApp
Care sunt cele 9 tari care detin bombe nucleare
Care sunt cele 9 tari care detin bombe nucleare

Oficial, în lume există cinci state care dețin arme nucleare: China, Franța, Rusia, Marea Britanie și Statele Unite. Acestea sunt recunoscute ca posedând arsenal nuclear prin „Tratatul de neproliferare a armelor nucleare”.

Există însă, neoficial, alte patru țări care dețin astfel de arme: Pakistan, India, Israel și Coreea de Nord. Aceste țări nu au semnat tratatul și, conform unor surse militare, împreună ar dispune de aproximativ 340 de arme nucleare, informează Digi24.

De departe, Rusia și SUA conduc acest clasament nedorit. În prezent, cele două state dețin împreună 88% din arsenalul nuclear mondial, însumând o putere de 6.600 de megatone.

În cazul unui atac nuclear, se estimează că o singură bombă B-83 deținută de SUA ar ucide în primele 24 de ore 1,4 milioane de oameni, alte 3,7 fiind grav rănite.

Cea mai puternică bombă atomică este deținută de Rusia. Dacă aceasta ar fi lansată peste New York, ar fi omorâți 7,6 milioane de oameni și 3,7 milioane ar fi răniți. Alte milioane ar avea de suferit grav pe o distanță de până la aproape zece kilometri în jurul deflagrației.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.