Complot mondial? Europa intră și ea în planul pentru căderea lui Trump

Publicat in Cunoastere 30 Mai 2017 1633 ori
Google+ WhatsApp
Complot mondial? Europa intră și ea în planul pentru căderea lui Trump
Complot mondial? Europa intră și ea în planul pentru căderea lui Trump

Pe baricada anti Trump s-a instalat, pe față, și cancelarul german. Iar deschiderea unui nou „front de luptă” împotriva liderului american, în Europa, pare mult mai periculos, consideră analiștii politici. În opinia cărora, prin declarația potrivit căreia „SUA și Marea Britanie nu mai sunt parteneri de încredere pentru Europa”, Angela Merkel a devenit adversar declarat al administrației americane.


Chiar dacă la Taormina oficial s-a vorbit despre securitate, comerț, climă, terorism, mesajul care răzbate dincolo de cuvinte și gesturi a fost unul singur:  Uniunea Europeană și Statele Unite nu mai sunt un tot. Mai pe scurt, fiecare pe drumul ei, așa cum a afirmat Merkel: „Germania și Europa se vor strădui să rămână în relații bune cu SUA și Marea Britanie, dar „trebuie să ne luptăm pentru propriul nostru destin”.

În spatele acestor declarații îndrăznețe ale cancelarului german s-ar afla, de fapt, ceva mult mai grav. Un complot internațional, din care acum face parte și Merkel, pentru căderea președintelui american. Opinia îi aparține ziaristului italian Marcello Foa, care, într-un editorial publicat în Il Giornale susține că săgețile trimise de Merkel către SUA și Marea Britanie fac parte dintr-un plan internațional menit să ducă la căderea lui Donald Trump.
Trump are de luptat, pe de o parte, cu presiunile interne în scandalul Rusiagate și alte scandaluri personale, iar pe de alta cu „ordinea internațională liberală” girată de clubul occidental al UE,  pus pe roate și cu ajutorul fostului președinte Obama, care are și acum la Berlin și Bruxelles cei mai puternici aliați.
Să fie oare o întâmplare faptul că exact în aceste zile cotidianul italian  Corriere della Sera a publicat un articol semnat de guru liberal  Charles Kupchan, fost consilier pentru securitate al lui Obama, care își dorește ca „deviațiile lui Trump să fie doar temporare” iar mandatul lui să rămână ca „o paranteză în istoria globalizării politice și economice”?
Citește mai mult aici: ActiveNews.ro

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.