Ce cafea trebuie să bei pentru cea mai mare doză de energie

Publicat in Cunoastere 14 Februarie 2017 1309 ori
Google+ WhatsApp
Ce cafea trebuie să bei pentru cea mai mare doză de energie
Ce cafea trebuie să bei pentru cea mai mare doză de energie

Încă mai visezi la pat, dar ai treabă de făcut? Atunci trebuie să apelezi la o cafea, însă ce fel de cafea îţi dă cea mai mare cantitate de energie?

Un espresso conţine între 45 şi 75 de miligrame de cofeină la fiecare 28-29 de grame. Spre comparaţie, o cafea obşinuită are 20 de miligrame de cofeină la aceeaşi cantintate. Aşadar un espresso de 60 ml conţine 150 mg de cofeină, o cafea de 350 ml conţine 240 mg, pe când o cafea de 590 de ml are 400 mg de cofeină, potrivit Business Insider.

Trebuie reţinut că diferite specii de cafea au niveluri de cofeină diferite. Boabele de cafea robusta au aproape de două ori mai multă cofeină decât boabele de cafea arabica. Pentru a obţine cel mai ridicat nivel de cofeină apa trebuie să aibă o temperatură între 90-96 de grade celsius, de aceea cafelele reci (ice coffee) au mai puţină cofeină decât cafeaua obişnuită.

Aşadar modul eficient de a obţine cea mai mare doză de energie este să comanzi un espresso dublu realizat din boabe de cafea robusta.

O ceaşcă de cafea de 354 ml numită "Death Wish Coffee" ar avea mai mult de 700 de mg de cofeină!

Admin.R

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.