Cercetatorii au descoperit o a doua "megastructura extraterestra"! Momentul istoric a fost explicat

Publicat in Cunoastere 06 Septembrie 2016 733 ori
Google+ WhatsApp
Cercetatorii au descoperit o a doua "megastructura extraterestra"! Momentul istoric a fost explicat
Cercetatorii au descoperit o a doua "megastructura extraterestra"! Momentul istoric a fost explicat

Misterul "megastructurii extraterestre" poate fi deslusit.
De mai bine de un an, steaua KIC 8462852, a devenit o enigma pentru astrofizicieni si pentru public. Teoriile pornesc de la comete pana la cea mai populara, megastructura extraterestra.

 

Un astrofizician crede ca are raspunsul la dilema iar acest lucru se datoareaza descoperirii unei alte planete similare. Ethan Spiegel a scris pentru Forbes explicand ca descoperirea stelei EPIC 204278916 reprezinta cheia deslusirii problemei.

Avand proprietati similare (insa nu identice), Spiegel crede ca atenuarea luminii este cauzata de un disc urias de materie. Desi acestea ar fi detectabile in mod normal, Spiegel spune ca acele discuri sunt inclinate astfel incat nu pot fi vazute direct.

Spiegel concluzioneaza ca nu putem vedea radiatiile care ar fi fost altfel vizibile din cauza unghiului in care privim steaua. Ceea ce face ca teoria lui sa aiba lacune este faptul ca steaua KIC 8462852 este prea veche pentru a avea un disc orbital. Ceea ce inseamna ca o confirmare a teoriei ar insemna coincide cu descoperirea unui nou pas al evolutiei stelelor.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.