Fenomen rar la început de toamnă! Septembrie debutează cu o eclipsă inelară de Soare

Publicat in Cunoastere 31 August 2016 808 ori
Google+ WhatsApp
Fenomen rar la început de toamnă! Septembrie debutează cu o eclipsă inelară de Soare
Fenomen rar la început de toamnă! Septembrie debutează cu o eclipsă inelară de Soare

Septembrie debutează, din punct de vedere astronomic, cu un eveniment rar, o eclipsă inelară de Soare, care se produce în prima zi a lunii și nu va putea fi observată din România. Eclipsa inelară de Soare va fi vizibilă din cea mai mare parte a Africii, din Madagascar, din vestul Australiei, din Oceanul Atlantic, Oceanul Indian și Antarctica.

 

Evenimentul astronomic începe la 06 h 13 m UTC (09 h 13 m, ora Bucureștiului) și va traversa, începând de la mijlocul Oceanului Atlantic, întregul continent african ecuatorial, cât și nordul Madagascarului, apoi cea mai mare parte a insulei la Réunion (de sud și centrală), unde va fi atinsă de zona de nord a benzii inelare, potrivit www.timeanddate.com.

Maximul eclipsei inelare se produce la 09 h 01 UTC și va dura timp de 3 minute și 6 secunde. Eclipsa se încheie în Oceanul Indian, la ora 12:01 UTC.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.