NASA a pierdut orice contact cu o nava spatiala acum 2 ani! Ce s-a intamplat duminica

Publicat in Cunoastere 24 August 2016 880 ori
Google+ WhatsApp
NASA a pierdut orice contact cu o nava spatiala acum 2 ani! Ce s-a intamplat duminica
NASA a pierdut orice contact cu o nava spatiala acum 2 ani! Ce s-a intamplat duminica

Agentia Spatiala a restabilit contactul!


La 2 ani de cand a pierdut orice contact cu nava spatiala STEREO-B, NASA a anuntat ca a restabilit contactul duminica! Agentia Spatiala a reusit sa prinda un semnal al vehicului folosind Deep Space Network (DSN), o retea internationala de antene de dimensiuni mari folosite pentru comunicarea cu navele spatiale.

STEREO-B este una dintre cele 2 nave spatiale ce alcatuiesc Solar Terrestrial Relations Observatory (STEREO). Obiectivul lor era de a studia Soarele si de a intelege mai bine comportamentul acestuia.

Pentru studiul Soarelui, NASA a lansat STEREO-A si STEREO-B in 2006. Cele 2 nave spatiale au fost inserate in orbitele heliocentrice - STEREO-A a fost pozitionat intre Soare si Terra, in timp ce STEREO-B a fost plasat in "spatele" Soarelui.


STEREO-B a fost offline timp de 2 ani dupa ce NASA a resetat intentionat nava in 2014. Inainte de resetare, atat STEREO-A, cat si STEREO-B ajunsesera in parea indepartata a Soarelui ceea ce facea comunicarea mai dificila, navele trebuind sa-si plasezele mai aproape de Soare ceea ce crestea pericolul supra-incalzirii. Asa ca NASA a decis ca antenele sa fie departate de Soare si nava sa intre in safe mode timp de un an. STEREO-B nu a trimis inapoi semnale spre Terra dupa expirarea anului, spre deosebire de STEREO-A. Asta pana duminica la ora 6.27PM ET.

https://youtu.be/A61m9SAzV5o

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.