Misterioasa insulă unde viața durează mai bine de 100 de ani e la doi pași de România!

Publicat in Cunoastere 23 August 2016 978 ori
Google+ WhatsApp
Misterioasa insulă unde viața durează mai bine de 100 de ani e la doi pași de România!
Misterioasa insulă unde viața durează mai bine de 100 de ani e la doi pași de România!

Unii spun că aceste locuri au ceva magic în ele. Specialiștii nu știu ce. Științific, nu pot să dovedească cum oamenii care respiră aerul de aici au o medie de vârstă de peste 90 de ani. Cancerul, depresiile, bolile cardiovasculare nu există. Se vorbește despre o ”Zonă Albastră”, dar cei din Insula grecească Icaria nu vor să audă de așa ceva: muncesc mult, fac plimbpri lungi, mănâncă mult pește.


Zice-se că aici ar fi căzut Icar, cel care, alături de Dedal, cu niște aripi prinse de ei, ar fi vrut să ajungă acasă la zei. Aceștia, furioși, au topit cleiul. Așa a apărut Icaria, Insula din Egee, cu 10.000 de locuitori. Care, conform studiilor, au de trei ori mai mult șansa de a trăi peste 90 de ani decât oricare altă populație din Europa. Cancerul, depresiile, bolile cardiovasculare, demența nu sunt binevenite. Toate investigațiile realizate nu au reușit să găsească un răspuns: de ce se trăiește atât aici?

Una dintre explicații ar putea fi stilul de viață: oamenii merg mult pe jos, fac baie în mare cel puțin o dată pe zi, mănâncă numai ce cultivă ori cresc pe lângă casa omului și fac sex (da!) până aproape de ultima zi de viață. Ceasul nu există, te trezești când ai chef, siesta este ceva obligatoriu. Iubesc reuniunile, petrec ore infinite alături de familie și de cei dragi. Practic, nu fac nimic special dar, cu toate acestea...Hrana este extrem de importantă: pește proaspăt, multe legume, miere, cafea grecască, ceai din plantele aflate pe munți și cantități moderate de vin. Unii specialiști vorbesc despre așa-numitele ”Zone Albastre” ale Terrei, unde oamenii trăiesc peste 90 de ani:Okinawa (Japonia), Loma Linda (SUA), Cerdena (Italia) ori Nicoya (Costa Rica), dar cei de aici nici nu vor să audă. Spun că sunt oameni normali, care au grijă de sănătatea lor. Atât!

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.