Atragi ceea ce gândești. Citeste!

Publicat in Cunoastere 16 Iunie 2016 1561 ori
Google+ WhatsApp
Atragi ceea ce gândești. Citeste!
Atragi ceea ce gândești. Citeste!

Psihologii afirmă că în moment ce gândim critic despre o persoană și pe lângă asta o mai bârfim, atunci nepărat vom dobândi calitățile acestui om. De aceea este foarte important să gândim pozitiv și să discutăm oamenii de succes și cei care au schimbat lumea prin realizările lor grandioase.

 

Dar, deseori, invidia și egoismul ne împiedică să vorbim despre cineva de bine, de aia e necesar să nu criticăm pe nimeni. Cel care ne critică – ne oferă energia sa pozitivă și ne ia pe cea negativă. Studiile vedice susțin că critica din partea altor indivizi este benefică pentru dezvoltarea noastră personală. Cum afectează cuvintele karma? În „Mahabharata” se spune că dacă ai planificat ceva sau dorești să-ți îndeplinești o anumită dorință și ai mai și ales deja calea și modalitatea prin care o vei face, nu spune nimănui despre ideile tale. De îndată ce împărtășești intențiile și dorințele cuiva, cu 80% scade probabilitatea că asta se va întâmpla, îndeosebi dacă ai comunicat omului invidios și lacom.

Oamenii care vorbesc mai puțin nu-și pierd energia, de aia își ating mai ușor scopurile.

O altă regulă ce se referă la vorbire este faptul că dacă l-ai ajutat pe cineva sau ai îndeplinit o faptă bună și te-ai lăudat cu asta – pierzi momentan energia pozitivă și toate roadele evlaviei pe care le-ai dobândit săvârșind un act caritabil. Persoanele lăudăroase nu ajung nicăieri. De aia dacă faci din scena ta de automândrie o meserie full-time, vei pierdi toate darurile pe care le-ai câștigat.

Există un alt nivel cum să-ți gestionezi gândurile – învață să accepți critica. Mintea noastră are o calitate deosebită de a ne justifica în orice poziție. Dacă omul se găsește pe treapta inferioară a nivelului de dezvoltare, acesta își va găsi mereu scuze orice s-ar întâmpla. Se va justifica chiar și atunci când va comite o infracțiune atroce sau va avea o conduită agresivă și violentă față de cineva care nici cu gândul să se implice, cu atât mai mult să-l provoace la conflict. Unul din principalii indicatori ai personalității care se află la un nivel înalt de dezvoltare este faptul că poate asculta și accepta critica.

O persoană care tinde spre dezvoltarea personală și profesională, vorbește puțin și acționează în mod chibzuit. Oamenii măreți declarau că nu răspundeau momentan la acuzații și, în general, încercau să nu inițieze discuția sau să riposteze atunci când deveneau furioși.

Există 3 niveluri de poziționare în comunicare:

  1. Persoana nu bârfește despre alții, nu are gândire negativă despre cineva și refuză să asculte pe alții bârfind sau ponegrind pe cunoscuți, prieteni sau colegi – nivel superior.
  2. Individul este sensibil și susceptibil la critică. Vorbește repede și necontenit despre sex, bani, politică și persoana sa. Simțul umorului este vulgar și legat de tema sexului. De obicei, la începutul conversației acesta simte satisfacție și înălțare morală, dar la finalul ei – dezolare și dezgust – nivel mediu.
  3. Persoana insultă, acuză, denunță, amenință și reproșează fără încetare.Toate cuvintele sunt impregnate cu ură și mânie. Refuză să audă cuvinte de laudă adresate altor oameni și îi provoacă altora, în mod conștient sau deliberat, furie, iritare, apatie, deprimare, resentiment și invidie pentru a se hrăni cu emoțiile lor distructive. Se bucură atunci când cineva se simte rău sau are necazuri transformând replicile în glume sarcastice, „negre”. Universul ispitește pe astfel de persoane putrede cu tot felul de boli severe și necazuri vitale – nivel inferior.

Nu poți întîlni pe cineva să se mențină la un singur nivel de vorbire. Adesea, o persoană îmbibă mai multe niveluri sau poate sări de la un nivel la altul.

Totul depinde de:

  1. Mediul – familia, prietenii, colegii de muncă.
  2. Spațiul – locul de muncă, cazinouri, cluburi de noapte, pub-uri, bordel.
  3. Timpul – de exemplu, miezul nopții este vremea când cel mai mult te atrage să faci lucruri obscene sau să spui ceva necuviincios.

O regulă importantă și indispensabilă este să înveți să trăiești fără pretenții. Primul pas spre iubire este recunoștința. Mulți din noi nu pot fi cu adevărat recunoscători pentru anumite lucruri, dar practic toți preferă să exprime pretenții, fie implicit sau explicit. E important să știi că atunci când nu mulțumești cuiva – începi să critici această persoană fără să conștientiezi acest lucru.

Ayurveda spune că dacă nu accepți boala, nu poți scăpa de ea. Acesta este primul pas spre vindecare și rezolvarea problemelor – pe plan intern –  deplina acceptare a acestei boli și nenorociri, ca harul lui Dumnezeu, și pe plan extern – aplicarea tuturor metodelor pentru a rezolva problema. Suntem în stare să facem față oricărei neplăceri și să ieșim câștigători din situații neplăcute, întrucât Dumnezeu niciodată nu ne încarcă cu povara pe care nu suntem capabili să o ducem. De aia trebuie să uităm de pretenții și reproșuri, care sunt de natură distructivă, și să ne învățăm să fim recunoscători pentru viață, pentru greutățile pe care le suportăm, pentru că astfel ne consolidăm personalitatea armonică, și să ne mulțumim cu ceea ce suntem acum și aici.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.