Cea mai nouă insulă din România… interzisă turiştilor. Ce este acolo?

Publicat in Cunoastere 12 Septembrie 2015 3199 ori
Google+ WhatsApp
Cea mai nouă insulă din România… interzisă turiştilor. Ce este acolo?
Cea mai nouă insulă din România… interzisă turiştilor. Ce este acolo?

„Cel mai nou pâmânt românesc oferă peisaje care îţi taie respiraţia. Totuşi, cel puţin pentru moment, locuirea acestui teritoriu şi simpla vizitare a lui sunt interzise.” anunţă greatnews.ro.

Insula oferă imagini spectaculoase, chiar şi de la depărtare! Dorinţa de explorare a acestui colţ de rai este în creştere, dar autorităţile încă menţin acest teritoriu sub protecţie.

Guvernul României a declarat zona: rezervație a biosferei și a interzis popularea insulei, încă din anul 1938. În prezent este interzis și accesul turiștilor.

sacalin-700x429

Insula Sacalin, văzută de sus. Foto: pinteres.com

Insula Sacalin este o insulă nouă (s-a format în urmă cu aproximativ 150 de ani, potrivit site-ului Rezervației Deltei Dunării), în Marea Neagră, la mică distanță de coasta românească, în dreptul brațului Sfântu Gheorghe al Deltei Dunării.

sacalin-edu-soft

Insula Sacalin era formată inițial din două insule mai mici: Sacalinu Mare și Sacalinu Mic. Cu timpul, cele două s-au unit și au format o masă unitară de pământ, cu o suprafață de 21.410 hectare.

Insula Sacalin GoogleInsula Sacalin văzută de Google Earth

O mare varietate de păsări, mamifere și reptile populează insula. Aici se găsesc cele mai mari colonii de chire de mare și pelicani creți, insula fiind principala zonă de cuibărit, hrănire și iernare a acestor specii. Pe insulă au fost recenzate 229 de specii de păsări. În apele insulei se găsesc pești rari, sturioni, dar și plante rare, cum ar fi varza de mare și canarul bălții.

sahalin-drum

Insula Sacalin, harta credit baltidepescuit.ro

Există două zone unde se produce avansarea Deltei în mare: una pornește de la Sfântu Gheorghe spre Insula Sacalin și probabil că în zece ani se va închide, formând un nou lac, iar alta este la nord de Sulina.

Insula Sacalin nu trebuie confundată cu insula Sahalin, cea mai mare insulă rusească, situată în nordul oceanului Pacific.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.