Consumul de canabis nu a crescut în statele care l-au legalizat

Publicat in Cunoastere 04 Octombrie 2021 1870 ori
Google+ WhatsApp
Consumul de canabis nu a crescut în statele care l-au legalizat
Consumul de canabis nu a crescut în statele care l-au legalizat

Consumul de marijuana în scop recreativ a fost autorizat în 18 state state americane și în Washington DC.

Un studiu realizat de oamenii de știință de la Journal of the American Medical Association (JAMA) relevă faptul că consumul de canabis nu a crescut în statele SUA unde a fost legalizat.

Consumul de marijuana a fost evaluat înainte și după legalizarea acesteia în cele optsprezece state pus Washington DC. Oamenii de știință au chestionat 830.000 de americani cu vârsta peste 12 ani cu privire la consumul lor de canabis.

Cercetarea s-a axat pe anii 2008-2017 și ia în considerare originea etnică a consumatorilor. Washington și Colorado au fost primele care au autorizat canabisul în scop recreative în 2012. În ambele exemple, consumul a crescut ușor în rândul participanților la studiu albi și hispanici. Cu toate acestea, consumul general al celor cu vârste cuprinse între 12 și 20 de ani nu a crescut în cele optsprezece state care au legalizat marijuana.

Joe Biden în favoarea dezincriminării
Președintele SUA s-a exprimat la rândul lui despre legalizarea canabisului recreativ. Dacă nu este în favoarea legalizării drogurilor la nivel federal, Biden consideră, pe de altă parte, util să „dezincrimineze" utilizarea acestuia, potrivit purtătorului de cuvânt de la Casa Albă, Jen Psaki.

În 2021, Connecticut, New Mexico, New York și Virginia au legalizat marijuana. Pentru Joe Biden, este nevoie de mai multe cercetări cu privire la impactul legalizării înainte ca să o poată susține pe deplin, scrie Slate.

Liderul democrat al Senatului SUA, Chuck Schumer, vrea să propună o lege pe acest subiect. El a spus în aprilie trecut că este timpul să „mergem înainte, punct", relatează The Independent.

Mulți congresmeni democrați pun presiune pe președintele american, astfel încât consumul legal de canabis să nu mai fie un subiect continuu de dezbatere.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.