O nouă rasă umană, creată în laborator. Cum va reuși manipularea genetică să dezvolte super oameni

Publicat in Cunoastere 02 Aprilie 2021 1878 ori
Google+ WhatsApp
O nouă rasă umană, creată în laborator. Cum va reuși manipularea genetică să dezvolte super oameni
O nouă rasă umană, creată în laborator. Cum va reuși manipularea genetică să dezvolte super oameni

In viitor am putea avea generaţii de super oameni. Americanii lucrează intens la crearea copilului perfect. Vrei să fie blond, cu ochii albaştri, inteligent şi atletic? Vei putea să programezi toate aceste caracteristici la copilul tău, dinainte de-a se naşte, prin manipulare genetică. Va trebui să mai aștepți totuși câțiva ani. Momentan practica se folosește pentru a preveni dezvoltarea unor boli la făt.

„Înţelegem o parte, de exemplu pentru ochii albaştri ştim o anume mutaţie care determină, dar genetica este foarte complexă, a trăsăturilor în general şi nu înseamnă că dacă schimbăm o parte din ADN, vom ajunge la rezultatul pe care îl vrem.", a explicat Mircea Iliescu, Genetician la Universitatea din Cambridge.

Modificarea genetica a oamenilor ridica totusi probleme din punct de vedere etic spun preotii. Si nici mamele din Romania nu sunt inca pregatite pentru asta.

"A interveni prealabil pe genomul uman, încât să spunem, uite, aşa vreau să arate caracterul genetic al acestei fiinţe, mi se pare că ne jucăm de-a Dumnezeu. Avem exemple în Sfânta Scriptură cu Patriarhii Vechiului Testament care trăiau sute de ani. Cum trăiau sutele alea de ani? Fără să fie modificaţi genetic.", a precizat Dinu Criste, preot.

„Ar trebui să rămână departe acest proces, cu toţii ne dorim perfecţiunea dar cred că ar trebui s-o căutăm mai întâi în interior, la suflet să lucrăm, decât la ochii albaştri, părul blond sau alte lucruri pe care le poţi corecta după aceea dacă chiar sunt o problemă", a mărturisit Andreea Dinu, mamă

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.