Noi imagini spectaculoase de la NASA. Perseverance a transmis primul video de pe Marte (VIDEO)

Publicat in Cunoastere 23 Februarie 2021 1738 ori
Google+ WhatsApp
Noi imagini spectaculoase de la NASA. Perseverance a transmis primul video de pe Marte (VIDEO)
Noi imagini spectaculoase de la NASA. Perseverance a transmis primul video de pe Marte (VIDEO)

Primul video de pe Marte din istoria omenirii, transmis de roverul NASA Perseverance, a fost difuzat luni seară. Imaginile surprinse de camerele de pe rover arată perspectiva unei nave spațiale ce aterizează pentru prima dată pe Marte.

Agenția spațială americană a distribut un video surprins de camerele de pe rover la momentul asolizării pe Marte.

Roverul Perseverance este echipat cu 23 de camere, cele mai multe pe care le-a avut în dotare orice misiune pe Marte, fiind unul dintre cei mai sofisticați roboți cu șase roți care a a fost lansat vreodată în spațiu.

Roverul Perseverance a asolizat pe Marte pe 18 februarie (la ora României 22:57), după o călătorie de aproximativ 480 de milioane de kilometri.

Ce misiune are roverul Perseverance
Perseverance, roverul construit de NASA, a coborât joi seară prin rarefiata atmosferă marţiană şi a asolizat în siguranţă în interiorul vastului crater Jezero, care în urmă cu 3 miliarde de ani era fundul unui lac.

Este prima oprire pe drumul său, în căutarea urmelor lăsate de eventualele forme de viaţă microbiană care au populat în trecutul îndepărtat această planetă, scrie Agerpres.

Oamenii de ştiinţă speră să identifice biosemnături ale unor vechi microorganisme marţiene în straturile de sedimente din care Perseverance va extrage mostre ce urmează să fie aduse pe Terra într-o misiune ulterioară.

Perseverance a călătorit prin spaţiu aproape șapte luni, acoperind 472 de milioane de kilometri, înainte de a pătrunde în atmosfera marţiană cu viteza de 19.000 km/h.

Video aici https://www.national.ro/tehnologie/noi-imagini-spectaculoase-de-la-nasa-perseverance-a-transmis-primul-video-de-pe-marte-video-712633.html

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.