Cele mai detaliate fotografii ale Soarelui surprinse vreodată, publicate de NASA! ”Ne depășesc așteptările”!

Publicat in Cunoastere 17 Iulie 2020 1294 ori
Google+ WhatsApp
Cele mai detaliate fotografii ale Soarelui surprinse vreodată, publicate de NASA! ”Ne depășesc așteptările”!
Cele mai detaliate fotografii ale Soarelui surprinse vreodată, publicate de NASA! ”Ne depășesc așteptările”!

Este premieră în lumea oamenilor de știință! În cadrul unei misiuni comune lansată de NASA şi Agenţia Spaţială Europeană, au fost obținute cele mai detaliate fotografii ale Soarelui surprinse vreodată. Imaginile au fost surprinse de sonda Solar Orbiter, lansată la începutul lunii februarie, cu ocazia primei sale apropieri de Soare, la jumătatea lunii iunie.

Aceasta este cea mai apropiată distanță la care camerele au stat vrodată de Soare, satelitul fiind situat la doar 77 de milioane de km distanță de acesta când au fost făcute fotografiile - aproximativ jumătate din distanța dintre Pământ și Soare. 

„Primele imagini ne depășesc așteptările, a spus Daniel Müller, om de ştiinţă al proiectului ESA Solar Orbiter.

„Putem vedea deja indicii despre fenomene foarte interesante pe care nu le-am putut observa până acum în detaliu. Cele 10 instrumente de pe Solar Orbiter funcționează frumos și oferă împreună o vedere neașteptată a Soarelui și a vântului solar. Acest lucru ne face siguri că Solar Orbiter ne va ajuta să răspundem la întrebări profunde și deschise despre Soare.”

Oamenii de ştiinţă implicaţi în misiune au spus că, deşi primele imagini obţinute de o navă spaţială servesc doar pentru a confirma că instrumentele sale funcţionează, aceste fotografii dezvăluie un nivel de detaliu fără precedent.

„Nu ne-am aşteptat la rezultate atât de mari atât de devreme”, a spus Daniel Müller, om de ştiinţă al proiectului ESA Solar Orbiter.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.