Elon Musk, la un pas de a revoluționa lumea: misiune de pionierat, care va deschide o nouă eră

Publicat in Cunoastere 27 Mai 2020 1331 ori
Google+ WhatsApp
Elon Musk, la un pas de a revoluționa lumea: misiune de pionierat, care va deschide o nouă eră
Elon Musk, la un pas de a revoluționa lumea: misiune de pionierat, care va deschide o nouă eră

Eventualul succes al lansării unei rachete a companiei SpaceX, deţinută de Elon Musk, într-o misiune de transportare a astronauţilor pe orbita Terrei va deschide sectorul spaţial companiilor private, comentează cotidianul Financial Times.

Dacă firma SpaceX, a lui Elon Musk, va reuşi să transporte doi astronauţi pe orbită pentru prima dată, va fi un succes al întregii industrii spaţiale private.

Primul test cu echipaj uman la bord al capsulei Crew Dragon, în care vor fi doi astronauţi NASA, este programat la Centrul spaţial Kennedy, în Florida. Capsula va fi lansată cu o rachetă de tip Falcon 9 a companiei SpaceX.

Dacă lansarea spre Staţia Spaţială Internaţională va avea succes, NASA ar urma să cumpere patru locuri în următorul zbor, programat peste câteva luni, fiind prima dată când astronauţii vor deveni pasageri într-un vehicul spaţial comercial.

Lansarea de acum reprezintă momentul în care sectorul privat începe să transporte oameni în spaţiu în mod "fiabil şi ieftin", apreciază Peter Diamandis, fondatorul X Prize, proiectul prin care a avut loc primul zbor privat până la limita spaţiului cosmic acum 16 ani.

"Este vorba de primul sistem spaţial construit în totalitate în mediul comercial şi antreprenorial. Ceea ce face Elon Musk este extraordinar, depăşind industriile subvenţionate de stat din SUA, Rusia şi China", subliniază Peter Diamandis.

Multe dintre tehnologiile utilizate de SpaceX au fost construite prin programele spaţiale guvernamentale în ultimii 60 de ani, compania fiind pe "umerii unor giganţi", subliniază Greg Autry, fost ofiţer de legătură al Casei Albe la NASA.

După suspendarea zborurilor navetelor spaţiale în 2011, Statele Unite au fost nevoite să apeleze la Rusia pentru a transporta astronauţi pe Staţia Spaţială Internaţională, iar costurile au crescut mult.

Dennis Tito, primul turist spaţial, a plătit 20 de milioane de dolari în 2001 pentru a ajunge la Staţia Spaţială Internaţională cu o rachetă rusească. Acum, preţul a ajuns la 90 de milioane de dolari.

O piaţă comercială competitivă ar putea readuce preţul sub 50 de milioane de dolari, apreciază Greg Autry.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.