Știai? De unde vine expresia „boala lui Calache“

Publicat in Cunoastere 20 August 2019 4445 ori
Google+ WhatsApp
Știai? De unde vine expresia „boala lui Calache“
Știai? De unde vine expresia „boala lui Calache“

Pe seama acestei expresii româneşti s-au făcut tot felul de speculaţii, s-au făcut bancuri şi poveşti. O poveste care circulă în folclor aduce o explicaţie a acestei expresii. Cu siguranţă, fiecare dintre noi a auzit măcar o dată în viaţă expresia „boala lui Calache“.

Tratatele de medicină nu pomenesc nimic despre existenţa unei asemenea boli, nici în alte lucrări de specialitate nu se face vorbise despre o presupusă boală, deşi cei care au fost mai insistenţi în aflarea originii expresiei, au găsit că, undeva, în lume ar exista un sindrom denumit „Kalalaki“, care se manifestă prin faptul că persoanele care suferă de această boală dorm subit timp de mai multe zile. Acest lucru pare a fi oarecum în legătură cu o legendă istorică despre originea expresiei „boala lui Calache“, întâmplare petrecută în urmă cu foarte mult timp asupra căreia ne-am oprit şi noi să-i facem un scurt rezumat.

Continuarea, pe Adevărul.ro.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.