Camera tăcerii: locul în care nimeni nu rezistă mai mult de 45 de minute. Ce experimente au loc aici

Publicat in Cunoastere 20 Martie 2019 2370 ori
Google+ WhatsApp
Camera tăcerii: locul în care nimeni nu rezistă mai mult de 45 de minute. Ce experimente au loc aici
Camera tăcerii: locul în care nimeni nu rezistă mai mult de 45 de minute. Ce experimente au loc aici

În campusul Microsoft din Redmond se află „camera tăcerii”, o încăpere unde nu este aproape niciun zgomot.

În această începere au loc teste pentru sunetele diferitelor gadgeturi produse de Microsoft: de la căști la modul în care un mouse face click atunci când este apăsat.

Dar, pentru că este un loc unde nu există aproape niciun zgomot, cei mai mulți oameni rezistă cu greu aici. De altfel, nimeni nu a putut să stea mai mult de 45 de minute în „camera tăcerii”.

Este o încăpere mică, perfect antifonată, înconjurată la exterior de 6 straturi de beton care opresc vibrațiile. În interior, pereții, podeaua și tavanul sunt acoperite cu o spumă din fibră de sticlă specială, care oprește chiar și cel mai mic ecou.

De ce este atât de greu de rezistat aici? Jurnaliștii care au vizitat încăperea spun că au fost deranjați de zgomotul propriei respirații, de sunetul produs de stomacul lor, iar unii chiar auzeau un țiuit în urechi din cauza liniștii desăvârșite.

Hundraj Gopal, inginerul care a conceput această cameră, spune că mulți oameni au ieșit după doar un minut. „Oamenii nu rezistă, privarea senzorială le tulbură mintea”, explică el.

Există și un record, înregistrat în Guinness Book, al celui mai îndelungat timp petrecut de cineva în camera tăcerii: doar 45 de minute.

Construirea încăperii a costat 1,5 milioane de dolari. Ea poate bloca un sunet exterior de până la 120 decibeli, adică unul similar celui produs de decolarea unui avion de pasageri.
 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.