Încălzirea globală va distruge Pământul până în anul 2030. Specialiştii avertizează

Publicat in Cunoastere 08 Octombrie 2018 1608 ori
Google+ WhatsApp
Încălzirea globală va distruge Pământul până în anul 2030. Specialiştii avertizează
Încălzirea globală va distruge Pământul până în anul 2030. Specialiştii avertizează

Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), instituţia din cadrul Naţiunilor Unite care se ocupă de evaluarea riscurilor asupra încălzirii globale datorită efectelor activității umane, a emis, ieri, un raport cu concluzii extrem de grave.

Raportul arată că temperatura Pământului va creşte cu aproximativ 1,5 grade Celsius până în anul 2030 dacă emisiile de dioxid de carbon vor avea acelaşi nivel ca în prezent. Inundaţii de proporţii, incendii de vegetaţie uriaşe, furtuni, tsunami-uri sau cutremure. Toate aceste fenomene meteo extreme vor deveni din ce în ce mai dese, iar acest lucru va duce la distrugerea Pământului.

Potrivit raportul IPCC, Pământul este deja pe un trend ascendent în ceea ce priveşte încălzirea globală. În prezent, temperatura globală a crescut cu aproximativ 1 grad Celsius, iar pentru ca acest lucru să fie stopat, guvernele lumii trebuie să adopte o strategie şi să depună eforturi uriaşe.

Datele sunt îngrijorătoare din cauza riscurilor la care ne expunem dacă vom trece de pragul de 1,5 grade Celsius. Vom avea parte de valuri de căldură, nivelul mărilor va creşte semnificativ, iar în unele zone ale Pământului vor fi inundaţii extreme”, a declarat Andrew King, cercetător la Universitatea din Melbourne, pentru CNN.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.