Targ de bunatati si surprize pentru copii, in acest weekend, la Sinaia

Publicat in Unde Mergem? 12 Mai 2016 870 ori
Google+ WhatsApp
Targ de bunatati si surprize pentru copii, in acest weekend, la Sinaia
Targ de bunatati si surprize pentru copii, in acest weekend, la Sinaia

În acest week-end începe sezonul de târguri cu bunătăți și dichisuri la Sinaia, când vremea începe să se încălzească la munte, când deja parcul D. Ghica este înverzit și primitor de oaspeți. Pana in octombrie, cand parcul incepe sa capete culori ruginii si soarele mangaie bland, sfarsiturile de saptamana la Sinaia vor fi cu bunatati, dichisuri, ateliere gratuite pentru copii si multe evenimente frumoase si de calitate care vor promova arta, sportul, bunul gust, istoria. 

 

La fiecare ediție, Târgul cu Bunătăți și Dichisuri aduce bunătăți românești și internaționale, naturale sau tradiționale, minunătii lucrate cu pasiune de meșteri populari și artiști handmade și deja bine-cunoscutele “Ateliere GRATUITE pentru copii – Pasiuni și Meșteșuguri”, unde copii pot învața de la artiști și meșteri populari tainele lucrului manual și ale tradițiilor populare. 

Tot în acest sezon veți găsi în târg asociații sau fundații care reușesc să facă producție, fie ea din zona de agro-alimentară, fie din zona meșteșugurilor, acele fundații care nu numai consiliază persoanele aflate în nevoie la un moment dat, ci îi dezvoltă și integrează în societate, dar și acele organizații care reușesc să crească potențialul unor zone defavorizate prin promovarea culturii și tradițiilor zonei. La ediția din acest sfarsit de spatamana a veni Casa Sperantei/Casa Speranza/House of Hope, unde copiii proveniți din familii sarace sau chiar abandonati sunt ingrijiti si educati de maicutele care incearcă sa ii reintergreze in familii.

Și pentru că la târg este vorba de pofte, sinăienii și turiștii vor găsi brânză și specialităti din branză de oaie și vacă din zonă Fundată și Bran, compoturi, siropuri, zacuscă și specilitati de tarhon și sfeclă în oțet, de pe dealurile Uilei, din Mureș și șerbeturi și dulcețuri, cu sau fără zahăr de la Bughea de Jos. Specialitățile din carne de porc afumate vor face cu ochiul gurmanzilor: șunculița ținută la baiț cu usturoi, mușchi și ceafă afumată, cârnați tocati la topor, un pic picanți și mai ales șoric fraged și carne topită la ceaun. Turta dulce pictată manual, covrigii argeșeni, ciocolata de casă arădeană, baclavalele turcești, plăcintele boierești cu brânză, vișine, nucă sau dovleac, găluștele cu prune sunt doar câteva dintre dulcegăriile pe care le veți găsi la Sinaia. În târg veți descoperi mult mai multe bunătăti decât v-am prezentat, așa că vă lăsăm să descoperiți bunătățile plimbându-vă prin parc. 

În zona dichisurilor veti gasi artiștii handmade și a meșterii populari si veti avea de admirat și bineînțeles, de cumpărat, bijuterii din pietre semiprețioase, lut polimeric, cu mecanisme de ceasuri intergate, cutii de bijuterii, decorațiuni de perete, obiecte de decor la care s-a folosit levăntica, tapiserii și ii tradiționale, cosmetice naturale, cerámica tradițională sau obiecte artizanale casnice si bisericesti din lemn sau minunate obiecte vestimentare implaslite cu luna, adevarate opere de arta. 

După un țur al târgului, sigur veți găsi ceva de cumpărat din preparatele gustoase ale producătorilor sau din minunătiile făcute cu drag și pricepere de către meșteri populari și artiști handmade, trecand in revista doar o parte din ceea ce veti putea descoperi in targ.
Și dacă veniți însoțiți de copii, la Atelierele GRATUITE “ Pasiuni și mestesuguri”“acestia vor fi invătati și ajutați să creeze obiecte din materiale tradiționale sau neconvenționale, pe care le vor putea luă acasă. Vor putea lucra semne de carte la gherghef, din lană colorată sau vor crea ciucuri din lana sau felicitări, flori din serveretele, magneti, iar cei mai mici dintre copii vor avea la dispoziție planșe de colorat și pictat.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.