Exploziţie impresionantă de MONEDE în comuna Brebu

Publicat in Unde Mergem? 25 Noiembrie 2015 807 ori
Google+ WhatsApp
Exploziţie impresionantă de MONEDE în comuna Brebu
Exploziţie impresionantă de MONEDE în comuna Brebu

Muzeul "Casa Domnească" Brebu din comună Brebu, jud. Prahova, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, vernisează vineri, 27 noiembrie 2015, ora 11,00, expoziția temporară "Circulația monetară în Țările Române în secolele al XVII-lea și al XVIII-lea - valori numismatice din colecțiile Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova".

 

Expozitia cuprinde monede din Statele Germane (grosi Brandenburg), Suedia (dreipolker), Polonia (grosi, tripligrosi), Imperiul Habsburgic (kreuzer, thaler), Imperiul Otoman (kurus zolota, altmaslak) si Rusia (monede Sadagura), care au circulat pe teritoriul Țărilor Române. Printre monedele expuse se află piese reprezentative pentru istoria numismaticii românești, cum sunt imitațiile de șilingi emise în Moldova, în timpul domniei lui Eustrație Dabija (1661-1665) și thalerul cu leu olandez (lowenthaler), monedă care se află la originea leului românesc.

La eveniment vor participa elevi și cadre didactice de la Școala' Matei Basarab' Brebu, reprezentanți ai Primăriei Brebu, ai Muzeului Memorial' Nicolae Grigorescu Câmpina și ai Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.