Spectacol istoric cu arme, uniforme şi gloanţe, în weekend, la Sinaia

Publicat in Unde Mergem? 27 August 2015 732 ori
Google+ WhatsApp
Spectacol istoric cu arme, uniforme şi gloanţe, în weekend, la Sinaia
Spectacol istoric cu arme, uniforme şi gloanţe, în weekend, la Sinaia

Asociaţia Tradiţia Militară, cu sprijinul Primăriei Oraşului Sinaia, organizează la sfârşitul acestei săptămâni “Marşul Comemorativ Crucea Eroilor”.

 

Evenimentul, aflat la cea de-a VII-a ediţie, este dedicat tuturor soldaţilor căzuţi în luptele din timpul Primului Război Mondial (între anii 1916 – 1919). Aproximativ 70 de participanţi, români şi străini, în uniforme istorice din timpul Primului Război Mondial vor lua parte la acest eveniment. În parcul Dimitrie Ghica se vor organiza  reconstituiri ale bătăliilor istorice, dar şi demonstraţii militare, sâmbătă 29 august, de la ora 16:30 respectiv 18:00. Se vor trage salve de onoare şi vor fi depuse coroane de flori la Cimitirul Eroilor de la ora 17:30. A doua zi, duminică 30 august, începând cu ora 10:30 vor avea loc demonstraţii de reconstituire istorico-militară în parcul D. Ghica, iar de la ora 13:00 acestea se vor muta la Castelul Peleş. Uniformele de epocă, armele şi muniţia de manevră vor face parte din recuzita militarilor, la fel ca în fiecare an. Denumirea manifestaţiei este legată de Crucea Caraimanului, aflată în imediata apropiere a fostei frontiere dintre România şi Imperiul Austro-Ungar.

Nici perioada de desfăşurare a evenimentului  nu este aleasă întâmplător, deoarece în data de 27 august 1916 ţara noastră a declarat război Austro-Ungariei şi trei armate române au început traversarea Carpaţilor Meridionali.

Anul viitor se vor împlini 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial iar numărul participanţilor români şi străini va fi mult mai mare. Ne dorim ca evenimentul sa capete alte proportii iar omagiul adus Eroilor noştri să fie unul cu totul deosebit.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.