Peste 200 de lucrări ale lui Salvador Dali, expuse la Castelul Cantacuzino din Bușteni

Publicat in Unde Mergem? 23 Iulie 2015 1198 ori
Google+ WhatsApp
Peste 200 de lucrări ale lui Salvador Dali, expuse la Castelul Cantacuzino din Bușteni
Peste 200 de lucrări ale lui Salvador Dali, expuse la Castelul Cantacuzino din Bușteni

Peste 200 de lucrări semnate de artistul Salvador Dali sunt expuse la Castelul Cantacuzino din stațiunea Bușteni, expoziția 'Welcome into my brain', care a fost vernisată miercuri seară, urmând să fie deschisă până în luna octombrie.

 

Potrivit organizatorilor, expoziția oferă publicului 211 lucrări originale de Salvador Dali, respectiv xilografii, litografii și gravuri pe metal, acestea fiind distribuite în cinci camere ale castelului.

Lucrările expuse au ilustrat mari capodopere ale literaturii mondiale, respectiv 'Divina Comedie', 'Gargantua și Pantagruel', 'Faust', 'Bătrânul și Marea' și 'Tricornul'.

De asemenea, alături de aceste lucrări sunt expuse și 78 de gravuri destinate setului de cărți de Tarot.

'Una dintre săli este rezervată celebrelor cărți de Tarot. Sunt 76 din cărțile de Tarot, o parte semnate de Salvador Dali, pe celelalte nu a dorit să le semneze', a explicat Laurențiu David, reprezentant al organizatorilor.

Potrivit sursei citate, expoziția va fi deschisă la Castelul Cantacuzino până la data de 4 octombrie, publicul putând să o viziteze zilnic, între orele 9,00 și 20,00.

Tarifele pentru vizitarea expoziției variază între 10 și 35 de lei, în funcție de categoria de vizitatori și de opțiunea de includere în circuit a turului castelului.

La vernisajul expoziției 'Welcome into my brain' au participat ambasadorul Rusiei la București, Oleg Malginov, și autorități locale.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.