Târg cu Bunătăţi şi ateliere pentru copii în weekend, la Sinaia

Publicat in Unde Mergem? 09 Iulie 2015 885 ori
Google+ WhatsApp
Târg cu Bunătăţi şi ateliere pentru copii în weekend, la Sinaia
Târg cu Bunătăţi şi ateliere pentru copii în weekend, la Sinaia

Târgul cu Bunătăţi se întoarce la acest sfârşit de săptămâna în Sinaia recent renovată, în acelaşi minunat parc verde încărcat de istorie, Parcul Dimitrie Ghica. Dacă adulţii pot cumpăra brânzeturi, dulciuri şi sucuri, cei mici vor învăţa să picteze şi să creeze la atelierele gratuite.

 

De vineri până duminică, atât sinăienii cât şi turiştii se vor putea bucura de bunătăţile din târg şi de frumuseţile migălite cu drag de meşteri şi artizani. Vor putea degusta şi cumpăra după placul inimii brânzeturi, dulciuri de toate felurile – baclavale, îngheţată de casă, turtă dulce, plăcinte, ciocolată de casă şi cornuleţe -, dulceţuri, gemuri şi şerbet, zacuscă şi siropuri, alune, migdale şi caju învelite în caramel, ceaiuri şi tincturi, sucuri proaspăt stoarse din portocale sau rodii.

Cu siguranţă nu vor pleca din zona artiştilor fără să cumpere măcar o bijuterie din pietre semipreţioase, din lut polimeric sau cu mici piese de ceas, una din iile aduse din Harghita sau cele stilizate cu fetru, cutii de bijuterii pictate sau decorate prin tehnica şerveţelului, săculeţi de lavandă sau covoare şi mici obiecte de décor ţesute la război sau jucăriile lucrate manual din material textil.

La atelierele din acest sfârşit de săptămână, copiii vor învăţa să folosească tehnica serveţelului pe piatră realizandu-şi propriul magnet decorativ sau pe ipsos şi placaj, vor putea face ciucuri cu tehnica ochişorilor, mărgelele şi brăţări, iar cei foarte mici vor putea alege să picteze. Copiii vor putea lua acasă obiectele create.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.