Festivalul de Film Arkadia ShortFest 2015, organizat în Băicoi

Publicat in Unde Mergem? 24 Iunie 2015 Actualizat: 24 Iunie 2015 1249 ori
Google+ WhatsApp
Festivalul de Film Arkadia ShortFest 2015, organizat în Băicoi
Festivalul de Film Arkadia ShortFest 2015, organizat în Băicoi

Festivalul de Film Arkadia ShortFest 2015 va aduce în orășelul prahovean Băicoi nu doar competiția internațională de scurt-metraje, ci și o serie de alte activități dedicate lumii artistice. Începând cu 3 iulie, ora 17:00, pe toată durata Festivalului, într-un spațiu reinventat pentru această ocazie, vor fi deschise două expoziții de artă grafică și fotografie.

 

Roberta Curcă este unul dintre artiștii prezenți anul acesta la Arkadia ShortFest, prin intermediul expoziției sale de artă grafică – "ANTI BLOC".

De-a lungul timpului modelele de relaționare ale omului cu spațiul înconjurător s-au schimbat. Este firesc, căci valorile unei epoci mereu vor determina modelele și relaţionările prin care vom alege să ne trăim viață. Roberta spune despre "ANTI BLOC": "Intenția mea este să evidențiez construcția culturală. Acest lucru este motivat de valorile mele legate de transparență ca o sursă pentru libertate. (...) Lucrarea principală a expoziţiei aduce în discuţie excesul arhitecturii fără valoare culturală, artistică sau vizuală din spaţiul românesc, precum şi atitudinea neglijentă a oamenilor faţă de spaţiul public. Vorbind în egală masură despre libertate şi constrângeri, lucrarile prezintă libertatea ca o manifestare a ordinii nu a distrugerii."

Expoziția fotografică "Multilateral" este semnată de Andrei Mateescu, absolvent al Universității Naționale de Arte București. Fiind un nativ al notoriilor blocuri gri ale Bucureștiului, nu a durat mult până ce sincretismele și delicatele raporturi din peisajul urban românesc i-au atras atenția.

Bucureștiul de azi este rezultatul atât a peste 30 de ani de dezvoltare urbanistică sub regimul comunist, cât și a intervenților făcute în anii '90 și 2000. Proiectul "Multilateral" analizează cu ajutorul artei fotografice procesele de transformare prin care au trecut clădirile capitalei și încearcă să creeze o viziune de ansamblu despre spațiul contemporan. Se concentrează și pe surprinderea unor relații delicate, atât între spațiul public și cel privat, precum între individualitate și comunități organizate.

Festivalul de film Arkadia Short Fest este organizat de Asociația Culturală Arkadia, în parteneriat cu Camexip SA, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Sponsori: Alfaromtrans, BRD, General Meel Electric, Shop4Office.ro, Cabinet Veterinar Dr. Gabriel Bulareanu, Final Distribution.
Parteneri: Teatrul Toma Caragiu Ploiești, Interaktiv University, CERC Băicoi, Encounters Short Film Festival, Écu.
Parteneri media:Antena 3, Ziare.ro, Decât o Revistă, SUB25, All About Romanian Cinema, Film Reporter, Cinefan, OrasulMeu, InOras, Metropotam, Dor de Ducă, Student din Provincie, E Vîrgolici.ro, obrătilă.ro.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.