ZILELE PLOIEȘTIULUI. Ce evenimente au loc astăzi

Publicat in Unde Mergem? 29 Mai 2015 Actualizat: 29 Mai 2015 1249 ori
Google+ WhatsApp
ZILELE PLOIEȘTIULUI. Ce evenimente au loc astăzi
ZILELE PLOIEȘTIULUI. Ce evenimente au loc astăzi

Primăria Municipiului Ploiești vă invită la cea de-a treia zi dedicată evenimentului “Zilele Ploieștiului”, manifestare cultural artistică, ce se va desfășura în perioada 27 mai – 1 iunie 2015, menită să ofere momente de magie, divertisment, cultură și recreere.

 

Astfel, vineri, 29 mai 2015, ploieștenii sunt așteptați în cele trei centre de interes care vor găzdui evenimentul zilei.

Astfel, la Teatrul “Toma Caragiu, începând cu ora 9.30, va fi organizată o expoziție de machete realizate de copiii din grădinițe, derulată în cadrul campaniilor educaţionale „Flăcările omoară copiii” și „Nu tremur la cutremur”.

Ciclul manifestărilor va continua în Parcul “Nichita Stănescu”, la ora 10.00 fiind programată deschiderea oficială a Târgului de carte „Ploieștiul citește”, eveniment organizat de Casa de Cultură “I.L.Caragiale”. La târg vor expune peste 20 de edituri, partener al acestei acţiuni fiind Editura Princeps. Tot în cadrul aceluiași târg, ploieștenii vor fi încântați cu un Flash mob prezentat de formația de suflători a Colegiului de Artă „Carmen Sylva” Ploiești. Tot aici, va avea loc şi lansarea revistei „Atitudini”, a Casei de Cultură “I.L.Caragiale”, numărul special al acestei publicaţii fiind dedicat istoriei și vieții culturale a municipiului nostru.

Tot în Parcul “Nichita Stănescu”, Primăria Municipiului Ploiești, în colaborare cu Casa de Cultură “I.L.Caragiale”, îi invită pe ploieșteni la un Târg de carte, unde își va prezenta oferta Editura Muzeului Național al Literaturii Române București. În cadrul târgului se vor lansa volumele „Dosarul de Securitate” al lui Marin Preda și „Cronologia vieții literare”, gazdele momentului literar fiind Ioan Groșan și Radu Băieșu (fiul scriitorului Ion Băieșu). Seara se va încheia, la ora 17.00, cu Serata ATITUDINI.

Pe Scena de la Palatul Culturii, seria spectacolelor organizate vineri debutează la ora 12.00, cu momentul „Luptăm pentru Orașul Reciclării”, în cadrul căruia copiii reprezentând cele 19 școli intrate în concursul Școala Reciclării vor face demonstrația colectării selective a deșeurilor în containere tip Iglu.

Seara va continua, de la ora 18.00, cu un concert canto clasic în interpretarea elevilor Colegiului de Artă „Carmen Sylva” Ploiești și se va încheia tot pe note muzicale, începând de la ora 19.30, cu concertul Pasărea Rock Simfonic, în interpretarea Orchestrei simfonice a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploiești împreună cu Pasărea Rock (Mircea Baniciu, Joszef Kappl, Ovidiu Lipan Țăndărică, Cristi Gram), dirijor Vlad Mateescu.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.