Fluxul nu a fost găsit.

Expoziţia "Constantin Dobrogeanu — Gherea. Mărturii foto-documentare", în Ploieşti

Publicat in Unde Mergem? 20 Mai 2015 610 ori
Google+ WhatsApp
Expoziţia "Constantin Dobrogeanu — Gherea. Mărturii foto-documentare", în Ploieşti
Expoziţia "Constantin Dobrogeanu — Gherea. Mărturii foto-documentare", în Ploieşti

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova cu sediul în Ploiești, str. Toma Caragiu, nr.10, invită publicul, joi, 21 mai 2015, ora 11.00 la vernisajul expoziției temporare 'Constantin Dobrogeanu — Gherea. Mărturii foto-documentare'.

 

La împlinirea a 160 de ani de la nașterea lui C. D. Gherea, sociolog, critic literar și ideolog al mișcării socialiste, muzeul îi omagiază personalitatea printr-o expoziție care aduce în atenția vizitatorilor fotografii și documente inedite din patrimoniul instituției.

Constantin Dobrogeanu — Gherea s-a stabilit în orașul Ploiești în anul 1876, iar din 1882 a luat în concesiune restaurantul Gării, pe care îl va deține până la moartea sa, în 1920. Notorietatea lui Gherea, dar și a prietenilor săi literari: I. L. Caragiale, Alexandru Vlahuță, George Coșbuc, Constantin Stere, clienți fideli ai localului ploieștean, au crescut faima locului.

Evenimentul face parte din proiectul muzeal Expoziția lunii.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.