Castelul Pelişor, tur gratuit, sâmbătă, la Noaptea Muzeelor

Publicat in Unde Mergem? 15 Mai 2015 1371 ori
Google+ WhatsApp
Castelul Pelişor, tur gratuit, sâmbătă, la Noaptea Muzeelor
Castelul Pelişor, tur gratuit, sâmbătă, la Noaptea Muzeelor

Aproximativ 3.000 de persoane ajung în fiecare an, de Noaptea Muzeelor la Castelul Peleş, fosta reşedinţă de vară a regelui Carol I. Muzeografii castelului au decis, însă, ca în acest an, centrul de greutate al evenimentelor din Noaptea Muzeelor să fie Pelişorul.

 

Alegerea nu este întâmplătoare pentru că anul acesta este marcat un dublu eveniment aniversar la Muzeul Naţional Peleş şi anume împlinirea a 150 de ani de la naşterea Regelui Ferdinand I şi 140 de ani de la naşterea Reginei Maria.

Vizitatorii sunt invitaţi, astfel, să descopere tainele Castelului Pelişor, reşedinţa principiară şi regală a lui Ferdinand şi a Mariei, construită din dorinţa regelui Carol I pentru cei doi principi moştenitori. Castelul Pelişor a fost construit între anii 1899-1902, de către arhitectul ceh Karel Liman (1855-1929), şi a fost inaugurat un an mai târziu, la 24 mai1903.

Prin decoraţia sa interioară, Castelul Pelişor dezvăluie personalitatea romantică, misterioasă, şi îndrăzneaţă, promotoare a unei arte noi şi insolite a Reginei Maria, prin stilul ales de ea pentru această ,,casă de vis”, anume Arta 1900 (Art Nouveau). Întreg Pelişorul păstrează amintirea pregnantă a celei care avea să devină regina tuturor românilor, fiind şi locul în care Regina Maria a trecut în eternitate.

Castelul Pelişor şi-a deschis deschis porţile pentru publicul larg în urmă cu 22 de ani, devenind muzeu, singurul în stilul Art Nouveau din România. Vizitatorii sunt aşteptaţi sâmbătă la tururi gratuite, în intervalul orar 17.00 – 22.00. Ultima intrare este la ora 21.15.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.