Expoziţie de pictură Mircea Titus Romanescu, la Ploieşti

Publicat in Unde Mergem? 13 Mai 2015 665 ori
Google+ WhatsApp
Expoziţie de pictură Mircea Titus Romanescu, la Ploieşti
Expoziţie de pictură Mircea Titus Romanescu, la Ploieşti

O expoziţie inedită, a artistului plastic Mircea Titus Romanescu, de formaţie inginerească, poate fi admirată începând de săptămâna aceasta la Ploieşti, la Muzeul de Artă.


O săptămână de cultură plină este oferta instituţiilor de profil din Ploieşti care vor încheia, în weekend, manifestările, cu evenimentele din „Noaptea Muzeelor“. Pentru început, joi, pe 14 mai, la Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ din Ploieşti, Bulevardul Independenţei nr.1, va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură a artistului plastic Mircea Titus Romanescu, „În căutarea cubismului pierdut“.

Născut în 1950 la Piatra Neamţ şi absolvent al Institutului Politehnic Bucureşti, Mircea Titus Romanescu se apucă de studii libere de pictură cu maestra Elena Uţă Chelaru în 1985, dar devine Membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România şi membru al Asociaţiei Internaţionale a Artiştilor Plastici (UNESCO). A avut, de-a lungul timpului, numeroase expoziţii în ţară şi în străinătate.

„În discursul vizual al lui Mircea Titus Romanescu se produce o continuă încercare de împăcare a elanurilor profunde, a impulsurilor cromatice, cu dorinţa de a fixa în imagine «spectacolul lumii» care îl fascinează. În lucrările de început, dominant era efortul de a controla materia cromatică, de a supune tensiunile interioare unei ordini picturale eliberate de ezitările, de frenezia, de impurităţile începutului de drum. Soluţia – previzibilă pentru un artist plastic care, înainte de a urma un masterat în domeniul artistic, avea o formaţie inginerească – a găsit-o în experimentarea formulelor cubiste, a unor procedee carteziene de ordonare a spaţiului, a maselor de culoare, a senzaţiilor”, scrie despre pictorul Romanescu, Constantin Prut în „Memoria privirii”.

Expoziţia stă la dispoziţia publicului din Ploieşti începând cu 15 mai 2015. Programul Muzeului de Artă este de marţi până duminică, între 9.00 – 17.00. Lunea este închis.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.