Caravana Cinema-edu revine la Ploieşti

Publicat in Unde Mergem? 07 Mai 2015 1264 ori
Google+ WhatsApp
Caravana Cinema-edu revine la Ploieşti
Caravana Cinema-edu revine la Ploieşti

Caravana Cinema-edu pornește din nou la drum, la jumătatea acestei luni. Cel mai complex proiect de educaţie cinematografică pentru liceeni revine la Ploieşti în zilele de 19 şi 20 mai, informează organizatorii, potrivit cărora elevii vor avea oportunitatea de a vedea trei filme premiate la unele dintre cele mai importante festivaluri internaţionale din lume şi de a-l întâlni pe criticul de film Florin Barbu, care va modera discuţiile din cadrul evenimentelor.

Filmele pe care Cinema-edu la aduce anul acesta în Ploieşti sunt “Ida” (r. Pawel Pawlikowski), “Bekas/ În căutarea lui Superman” (r. Karzan Kader) și “Phoenix” (r. Christian Petzold).

“Ida” este povestea Annei, o femeie în vârstă de optsprezece ani care se pregăteşte să devină călugăriță la mănăstirea unde a trăit ca orfană în copilărie. Ea află că are o rudă în viaţă pe care trebuie s-o viziteze înainte să depună jurământul: sora mamei ei, Wanda. Împreună, cele două femei pornesc într-o călătorie de descoperire reciprocă şi a trecutului lor.

“Bekas/ În căutarea lui Superman” spune povestea a doi frați kurzi care trăiesc în Irakul anilor ’90 și care, după ce văd o parte din “Superman” la cinematograful din oraș, decid să plece în America, în căutarea lui.

Acțiunea din “Phoenix” începe în iunie 1945. Grav rănită, cu faţă aproape distrusă, supravieţuitoarea de la Auschwitz, Nelly, se întoarce în oraşul ei natal, Berlin. Abia recuperată după operaţia facială, Nelly se duce să îl caute pe soţul ei, Johnny- dragostea vieţii sale.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.