Teodor Baconschi îşi lansează volumul "Facebook. Fabrica de narcisism“ la Ploiești

Publicat in Unde Mergem? 15 Aprilie 2015 854 ori
Google+ WhatsApp
Teodor Baconschi îşi lansează volumul "Facebook. Fabrica de narcisism“ la Ploiești
Teodor Baconschi îşi lansează volumul "Facebook. Fabrica de narcisism“ la Ploiești

Cititorii din Ploieşti sunt provocaţi joi seară la o întâlnire cu fostul ministru de Externe al României, Teodor Baconschi, de data aceasta în calitate de autor al volumului „Facebook. Fabrica de narcisism“.

 

Lansarea de carte se va desfăşura la Librăria Humanitas din Ploieşti, cu începere de la ora 18.00. Evenimentul de lansare a volumului „Facebook. Fabrica de narcisism“ va prilejui cititorilor o întâlnire cu autorul Teodor Baconschi şi Codruţ Constantinescu şi Dan Gulea, în calitate de invitaţi, fiind urmat de o sesiune de autografe.

„Acest eseu se află în mâinile dumneavoastră pentru că sunteţi sau veţi fi un client al Facebook Inc. Aveţi probabil propria pagină, ceea ce presupune că sunteţi fericitul posesor al unui computer, al unui smartphone, al unei tablete — sau chiar utilizatorul lor alternativ. Am scris «fericitul posesor», pentru că nivelul de dezvoltare al societăţii noastre menţine aceste jucării tehnologice într-o zonă financiar prohibitivă pentru foarte mulţi. Dorinţa de aliniere a consumatorilor români este direct proporţională cu nivelul mediu de trai: mai puţini bani, mai multe fantasme. Patetismul acestor dorinţe mi se pare firesc. Odinioară, obiectul visat era destinat unui consum personal, în orizontul ludic al reveriei egoiste. Acum, nu mai dorim jucării pentru noi şi cercul nostru restrâns de amici reali, ci terminale prin care ne conectăm, ipotetic, la întreaga lume.

Orice societate umană alcătuieşte, redundant, o reţea. Indivizii sunt reuniţi în fratrii şi asociaţii diverse, valorile locuiesc laolaltă într-un imaginar mitico-religios menit să stocheze memoria comunitară, ierarhia are o verticală cu etaje interdependente. Niciodată însă societatea umană nu a fost mai complexă — şi mai ascunsă de ea însăşi — decât acum. Şi nu e vorba despre o creştere graduală a complexităţii — aşa cum se întâmplă când roata carului devine cauciuc auto —, ci despre o explozie cu indice ameţitor, despre o supernovă antropologică“, spune despre carte Teodor Baconschi, antropolog religios, diplomat, teolog şi politician român,fost ministru de Externe al României, între 23 decembrie 2009 - 23 ianuarie 2012, în Guvernul Emil Boc II.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.