Cele mai frumoase locuri de camping din Prahova

Publicat in Unde Mergem? 01 Aprilie 2015 8804 ori
Google+ WhatsApp
Cele mai frumoase locuri de camping din Prahova
Cele mai frumoase locuri de camping din Prahova

Zonele montane din Prahova se transformă, în timpul verii, în adevărate oraşe pe patru roţi. La cort sau la rulote, mii de persoane petrec şi câteva luni pe an la poalele munţilor. Printre cele mai frumoase locuri de camping din judeţ se numără Valea Cerbului şi Cheia.

 

În fiecare an, uneori chiar din aprilie şi până târziu în septembrie, câteva sute de pensionari şi turişti campează cu rulote şi corturi în Buşteni, pe Valea Cerbului, unde se formează un orăşel în toată regula.

Departe de aglomeraţia şi zgomotul oraşelor, într-un cadru natural mirific, în inima munţilor, sute de persoane populează până la refuz Valea Cerbului din Buşteni.Oamenii vin cu mic cu mare, cu familia şi cu prietenii, dar şi cu animalele de acasă, să petreacă aici cel mai ieftin concediu, locuind în corturi şi rulote, pentru a căror campare nu plătesc decât 10 lei pe zi.

Mulţi dintre ei vin din marile aglomerări urbane vecine Prahovei dotaţi cu tot ce trebuie pentru a sta o vară întreagă la munte, de la butelii de aragaz până la murături. Peisajul „caselor de vacanţă“ este extrem de colorat, pentru că turiştii le personalizează cu steaguri şi ghivece cu flori, antene TV.

Oamenii organizează campionate de table şi şah în mica tabără de rulote din Valea Cerbului şi îşi umplu timpul cu plimbări prin pădure sau băi de soare, pe şezlong.

O altă destinaţie căutată de turişti pentru un concediu la cort este Campingul Moş Martin din staţiunea Cheia. Cazarea se face la cort, la căsuţe sau la rulotă, pentru care plătiţi aproximativ 15 lei pe zi. Pentru iubitorii pescuitului există posibilitatea de a pescui păstrav în interiorul complexului. Tot la Cheia vă puteţi caza la cort la Complexul Cabana Ciucaş, aflat chiar în centrul staţiunii. Cazarea se face în căsuţe, pentru care plătiţi 50 de lei pe zi.

Foarte mulţi turişti campează însă, pe timpul verii, la intrarea în Cheia, vizavi de drumul către mănăstirea Suzana. Locul nu este special amenajat pentru corturi sau rulote, însă turiştii preferă această variantă, de obicei pentru un popasuri de un weekend.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.