Începe Festivalul internațional de poezie "Nichita Stănescu"

Publicat in Unde Mergem? 27 Martie 2015 1172 ori
Google+ WhatsApp
Începe Festivalul internațional de poezie "Nichita Stănescu"
Începe Festivalul internațional de poezie "Nichita Stănescu"

Cea de-a XXVII-a ediție a Festivalului internațional de poezie 'Nichita Stănescu' începe vineri, manifestările, care vor dura cinci zile, urmând să se desfășoare în mai multe localități ale județului Prahova, dar și în alte județe ale țării.

 

Astfel, în cadrul festivalului vor avea loc, între altele, târguri și lansări de carte, un concurs de recitări, întâlniri cu scriitorii Ileana Vulpescu și Nicolae Iliescu, dar și o expoziție numită 'Omagiu lui Nichita'.

Potrivit programului făcut public de autorități, vineri se deschide târgul de carte din Parcul 'Nichita Stănescu' din Ploiești, și tot aici sunt programate să aibă loc un moment muzical susținut de fanfara Consiliului Județean Prahova, dar și o întâlnire cu scriitorul Nicolae Iliescu.

Sâmbătă va avea loc a VIII-a ediția a concursului județean de recitări 'Sub aripa lui Nichita', iar în parcul din Ploiești, care poartă numele poetului, vor avea loc o lansare de carte și o întâlnire cu istoricul și criticul literar Ion Bălu. Întâlnirea cu scriitoarea Ileana Vulpescu este programată pentru duminică, tot în Parcul 'Nichita Stănescu'.

În cadrul festivalului vor mai avea loc, luni, o întâlnire cu prietenii lui Nichita—'Aici a început drumul', un recital de poezie, un moment muzical realizat de Cenaclul 'Nichita Stănescu' al MAI, dar și un recital al sopranei Camelia Pavlenco.

În prima zi a săptămânii viitoare se va desfășura, la Liceul 'I. L. Caragiale' din Ploiești, în clasa în care a învățat Nichita Stănescu, festivitatea de premiere a laureaților concursului 'Nichita Stănescu — Dreptul la timp', organizat de acest liceu.

Seara, de la ora 17.00, va fi vernisată expoziția 'Omagiu lui Nichita', în care vor expune membrii Uniunii Artiștilor Plastici Ploiești, una dintre lucrările expuse urmând a fi achiziționată de Primăria Ploiești.

Manifestările continuă în aceeași zi cu o serată literară la Muzeul Județean de Artă Prahova 'Ion Ionescu-Quintus' din Ploiești, dar și cu o expoziție de pictură, o dezbatere și o prezentare a unei antologii de versuri la Casa de Cultură Plopeni.

În ultima zi a festivalului, elevii unor școli din Prahova, dar și din alte județe, vor citi la clasă, la alegere, versuri ale lui Nichita Stănescu, sau vor participa la dezbateri și la alte activități care au legătură cu viața și opera poetului, iar la monumentul din Ploiești al lui Nichita vor fi depuse flori.

Tot marți va avea loc festivitatea de decernare a premiilor Concursului Internațional 'Lecții cu Nichita', ediția a V-a, organizat de Colegiul Național 'Nichita Stănescu', iar ziua se va încheia cu festivitatea de decernare a premiilor celei de-a XXVII-a ediții a Festivalului Internațional de Poezie, care va avea loc la Teatrul 'Toma Caragiu' din Ploiești.

După festivitate, va urma un spectacol oferit de Florin Zamfirescu, Nicu Alifantis și Cvartetul Chronos al Filarmonicii 'Paul Constantinescu' din Ploiești.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.