Ziua Porților Deschise la ISU Prahova. Află când

Publicat in Unde Mergem? 25 Februarie 2015 1047 ori
Google+ WhatsApp
Ziua Porților Deschise la ISU Prahova. Află când
Ziua Porților Deschise la ISU Prahova. Află când

Ploieștenii sunt așteptați vineri, 27 februarie, între orele 10.00 – 12.00, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Prahova, din strada Rudului, nr. 96.

 

Cu ocazia aniversării a 82 de ani de la înfiinţarea apărării pasive din România, reprezentanții ISU Prahova organizează o expoziţie cu prezentarea tehnicii, a materialelor de intervenţie specifice, exerciţii demonstrative şi un punct mobil de infomare preventivă.

Pentru ca toţi cetăţenii să cunoască specificul, dar mai ales importanţa activităţilor de protecţie civilă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova şi-a propus declararea zilei de 27 februarie drept „Ziua Porţilor Deschise”, precum şi o prezentare a acestei „arme a celor fără apărare”, cum a fost supranumită.

Istoricul și semnificația zilei

Anual, la 28 februarie, se sărbătorește Ziua Protecției Civile din România, eveniment care prilejuieşte rememorarea momentului istoric care a consfinţit înfiinţarea Apărării Pasive din România prin Înaltul Decret Regal nr. 468 din 28 februarie 1933.

Apărută ca o necesitate în asigurarea protecţiei forţelor necombatante, după prima conflagraţie mondială, protecţia civilă şi-a extins domeniul de activitate odată cu folosirea armelor de distrugere în masă cu efecte distrugătoare nu numai asupra militarilor, dar şi asupra populaţiei civile. Cu viaţa mea apăr viaţa – deviză rămasă înscrisă în tradiţia armei – a fost onorată şi consacrată pe parcursul celor peste 80 de ani de existenţă, prin misiunile dificile executate pentru salvarea vieţii şi înlăturării efectelor distrugătoare produse de dezastrele naturale şi catastrofele care au marcat de atâtea ori ultima jumătate de secol.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.