Spectacol de canto şi dans la Muzeul Judeţean de Istorie

Publicat in Unde Mergem? 20 Februarie 2015 894 ori
Google+ WhatsApp
Spectacol de canto şi dans la Muzeul Judeţean de Istorie
Spectacol de canto şi dans la Muzeul Judeţean de Istorie

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova din Ploiești, str. Toma Caragiu, nr.10 vă invită marți, 24 februarie 2015, ora 11.00 la spectacolul de canto, dans și muzică populară 'Doamne ajută cui sărută/Și priește cui iubește', ediția a III-a, organizat în colaborare cu Palatul Copiilor Ploiești.

 

Grupul folcloric 'Trandafirul prahovean' al Cercului de canto popular, coordonator prof Cristina Nicoleta Stănescu, împreună cu Cercul de etnografie și folclor, coordonator prof. Sorin Petre vor prezenta publicului cântece și dansuri specifice zonei prahovene dedicate Dragobetelui.

În legendele populare, Dragobetele este numit și Năvalnicul — un flăcău chipeș și iubăreț care le făcea pe tinerele fete să-și piardă mințile. Tradiția populară, îl mai numește, de asemenea, și Cap de primăvară, pentru că marchează începutul unui nou anotimp și reînsuflețirea naturii.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.