Concurs de călărie, în weekend, pe domeniul Cantacuzino din Floreşti

Publicat in Unde Mergem? 09 Octombrie 2014 3033 ori
Google+ WhatsApp
Concurs de călărie, în weekend, pe domeniul Cantacuzino din Floreşti
Concurs de călărie, în weekend, pe domeniul Cantacuzino din Floreşti

Karpatia Horse Trials este un eveniment hipic internaţional aflat la prima ediţie, care se va desfăşura în perioada 10-12 octombrie, pe celebrul domeniu al familiei Cantacuzino din Floreşti, judeţul Prahova. Pentru prima dată în România, sportul nobil prin excelenţă este organizat într-un loc de o mare încărcătură istorică, ce păstrează vocea vremurilor de prestigiu din România. Timp de trei zile, Domeniul Cantacuzino va redeveni un spaţiu plin de viaţă, elegant şi autentic, destinat pasionaţilor de călărie, dar şi iubitorilor istoriei nobiliare din România.

 

Istoria mereu fascinantă a vremurilor aristocratice, cu prinţi şi prinţese, cu poveşti de iubire intense şi adesea tragice, cu caleşti elegante şi parfum de poezie, este încă vie şi poate fi descoperită în plină contemporaneitate. La doar 80 de kilometri distanţă de Bucureşti, există un domeniu care stă mărturie pentru una dintre cele mai frumoase epoci ale istoriei României, epoca nobiliară a începutului de secol XX. Este vorba despre Domeniul Cantacuzino din Floreşti, având în centru ceea ce la, început de secol XX, era considerat o bijuterie arhitecturală, palatul Micul Trianon. Spiritul şi farmecul acestei clădiri concepute de arhitectul I.D. Berindei s-au păstrat chiar şi după un secol plin de evenimente zguduitoare. Recuperat de către Maria Ioana Cantacuzino, clădirea a ajuns în prezent în posesia Fundaţiei Cantacuzino Floreşti care doreşte să-i redea strălucirea de altădată şi să-l transforme într-un spaţiu care să găzduiască evenimente speciale, unice în România.

Renaşterea, concretă şi simbolică a Domeniului Cantacuzino, se va face printr-un eveniment demn de spaţiul său nobil – Karpatia Horse Trials, competiţie ecvestră internaţională, împărţită pe trei categorii de participanţi şi compusă din probele de dresaj, obstacole şi cross-country. Programul celor trei zile mai cuprinde un concurs demonstrativ de atelaje cu doi şi patru cai, demonstraţii ecvestre şi o demonstraţie de leadership asistat de cai. Atmosfera aristocrată dată de eleganţa echitaţiei va fi îmbogăţită printr-o paradă de ogari, precum şi prin expoziţii de fotografie, pictură şi obiecte realizate manual. Pe domeniul de 130 de hectare de păşuni, alei de castani şi platani centenari care întregesc aerul Belle Époque conferit de palatul Micul Trianon, publicul va avea şi posibilitatea unei imersiuni în istoria fascinantă a locului, putând să cunoască întreg domeniul prin plimbări cu trăsura.

Competiţiile din cadrul primei ediţii Karpatia Horse Trials sunt organizate în colaborare cu Asociaţia Sportivă Hipohouse, cu implicarea şi participarea directă a Federaţiei Ecvestre Române (FER) şi a Federaţiei Ecvestre Internaţionale (FEI).

Preţul participării la eveniment este de 10 lei pe zi iar biletele biletele pot fi achizitionate de la intrare. Incasările obţinute vor ajunge în fondul destinat restaurării întregului Domeniu, informează mediafax.ro.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.