Concert din seria „Integrala lucrărilor simfonice de Richard Strauss” la Ploiesti

Publicat in Unde Mergem? 20 Iunie 2019 1473 ori
Google+ WhatsApp
Concert din seria „Integrala lucrărilor simfonice de Richard Strauss” la Ploiesti
Concert din seria „Integrala lucrărilor simfonice de Richard Strauss” la Ploiesti

Filarmonica “Paul Constantinescu” anunţă că, în concertul de astăzi, violonistul Gabriel Croitoru va cânta cu faimoasa vioară Guarneri, instrument ce a aparţinut lui George Enescu. Concertul din seria „Integrala lucrărilor simfonice de Richard Strauss”, programat să aibă loc de la ora 19.00, prezintă două dintre cele mai importante
lucrări ale compozitorului german: Concertul în re minor, op. 8, pentru vioară şi orchestră şi Suita pentru orchestră din opera „Cavalerul Rozelor”, op. 59.

 


La pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice va putea fi reîntâlnit, pentru ultima oară în această stagiune, maestrul Radu Postăvaru. Solistul invitat, Gabriel Croitoru, este cel mai important violonist al generaţiei sale şi unul dintre cei mai mari muzicieni români contemporani. În prezent este solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, alături de care susţine numeroase concerte atât în ţară, cât şi în străinătate. Activitatea sa solistică însumează mai bine de 1.000 de concerte şi recitaluri, alături de cunoscute ansambluri orchestrale de peste hotare.
În anul 2006 a obţinut titlul de doctor în muzică pe tema „Pablo Sarasate – Virtuozitate interpretativă şi fantezie componistică”, avându-l ca îndrumător pe profesorul Octavian Lazăr Cosma. Este laureat al unor concursuri naţionale şi internaţionale, iar discografia sa cuprinde numeroase CD-uri, între care Integrala lucrărilor pentru vioară şi orchestră de Pablo Sarasate, o premieră mondială. Din anul 2008 a obţinut dreptul de utilizare asupra singurei viori Guarneri del Gesu (1731) a statului român, vioară care i-a aparţinut lui George Enescu, aflată în patrimoniul Muzeului Naţional George Enescu.
Biletele, în valoare de 25 de lei (adulţi), 15 lei (pensionari) şi 5 lei (elevi/studenţi), se găsesc la Casa de bilete a Filarmonicii, la Agenţia Teatrală, la standul special amenajat în hipermarketul Cora – AFI Ploieşti şi online, pe www.filarmonicaploiesti.eu.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.