Ce faci in weekend? La Sinaia ne asteapta Targul de bunatati!

Publicat in Unde Mergem? 14 Iunie 2019 1547 ori
Google+ WhatsApp
Ce faci in weekend? La Sinaia ne asteapta Targul de bunatati!
Ce faci in weekend? La Sinaia ne asteapta Targul de bunatati!

Dacă intenţionaţi să daţi o fugă pe la munte, luaţi în considerare şi un drum pe la Târgul de Bunătăţi şi dichisuri. Se deschide mâine şi ţine până luni, 17 iunie.

Vizitatorii vor fi ispitiţi cu brânzeturi și specialităti din brânză de oaie și vacă, rețete românești din zona Fundata. Mierea adusă din stupinele din Vrancea stă la loc de cinste alături de covrigii argeșeni sau baclavalele turcești. Pentru pofticioșii de dulce, amintim doar plăcintele boierești cu brânză, vișine, nucă sau dovleac, găluștele cu prune, migdalele și nucile caju trase în caramel, turtă dulce și ciocolată de casă sau siropurile de lavandă, mure, trandafir sau soc, perfecte a fi băute cu apă rece, în zilele de vară ce vor urma.

Tot în zona dulce, de această dată veți găsi și dulceață din petale de trandafiri de Damasc.

Preparatele din carne de porc și vită – cârnații picanți ușor afumați, slana ținută la baiț cu usturoi, mușchiul afumat vor fi pe placul gurmanzilor. Băutorii de vinuri speciale le vor aprecia cu siguranță pe cele de pe domeniile Vatra Roșie de la Fizeul Gherlii – Cluj, mai ales cele din seria limitata, de 1000  de sticle, atent numerotate și selecționate.

Așa cum v-au obișnuit organizatorii, la TÂRGUL CU BUNĂTĂȚI ȘI DICHISURI vă așteaptă, în afară de producatorii de preparate naturale sau tradiționale  și artiști handmade, făuritori de produse de calitate, manufacturate în cantități și serii limitate, așa cum numai la un târg serios veți găsi

Meșterii și artiștii de la târg își vor prezenta creațiile realizate cu migală: decorațiuni și cosmetice naturale din levățică, din plantație proprie, bijuterii din pietre semiprețioase, ii transilvănene și chimire, dar și genti din piele de inspiraţie secuiască.

Nu trebuie să ratați standul în care își vor prezenta creațiile copiii de la Centrul Rezidenţial de tip familial din Brebu, mai exact obiecte de decor din hârtie și sticlă reciclate care pot decora cu cinste locuința oricui.

Bunătăți, dichisuri, delicatese, migăleli, specialități, gourmet, meșteșug, găteli. Răcoare dar și soare, exact cât trebuie, verde, aer curat, străzi cu case istorice spectaculoase, castel,  muzeu, aer curat, cinematograf. Așa ar putea arăta un week-end perfect, prelungit, la Sinaia.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.