Astăzi, Partidul Mișcarea Populară a obținut o victorie importantă împotriva intenției evidente a PSD de a deveni partidul-stat care își subordonează România, prin racolarea de consilieri locali și județeni.


Curtea Constituțională a admis sesizarea noastră referitoare la neconstituționalitatea modificării Statutului aleșilor locali prin care consilierii ai căror partide au fuzionat nu își pierd mandatul precum aceia care își dau demisia ori li se retrage sprijinul politic și rămân în funcție având statut de independenți. PSD a forțat adoptarea acestei prevederi neconstituționale pentru că, o dată intrată în vigoare, aceasta ar facilita racolările de consilieri locali și județeni de la alte partide. Proiectul se va întoarce pentru dezbateri în Parlament, unde sper că opoziția va manifesta unitate de acțiune și va bloca orice tentativă a PSD de a legifera traseismul politic.

Am spus-o de mai multe ori în apariții publice și o repet: PNL nu știe, nu poate sau nu vrea să facă opoziție la PSD. Luni seara și ieri am avut dovada certă a acestei stări de fapt, cu prilejul votării aberantului Cod administrativ. Nu doar că acest act normativ, căruia parlamentarii Partidului Mișcarea Populară i s-a opus încă de când ni s-a arătat forma propusă de PSD, a fost adoptat și cu voturi peneliste, dar partidul lui Ludovic Orban refuză până și demersul nostru de contestare a codului la Curtea Constituțională.


Din păcate, fără semnături PNL, nu putem trimite la CCR contestația asupra unei legi care conține cel puțin două prevederi revoltătoare: impunerea de facto a limbii maghiare ca a doua limbă oficială a statului român și instituirea pensiilor speciale ale aleșilor locali, care crează o nouă categorie de privilegiați pe banii românilor.


Îmi exprim speranța că membrii de bună-credință ai PNL, care înțeleg cât de important este să ne unim forțele împotriva guvernării PSD-Dragnea, vor pune presiune pe liderii naționali astfel încât acest partid să înceapă să facă opoziție reală, și nu doar de paradă.

Organizația de Tineret a Partidului Mișcarea Populară și-a ales, luni, 2 iulie, noua echipă de conducere. Mirela Goia este noul președinte al organizației, în timp ce Bogdan Dobre a fost ales în funcția de secretar general. Mirela Goia are 28 de ani, este ploieșteancă și studiază Administrația Publică. Ea va conduce organizația de tineret a PMP Prahova alături de nouă vicepreședinți și șapte secretari executivi.

În discursul său, noul președinte al oganizațiet i-a încurajat pe tineri să se implice în politică: ”Cred cu tărie că schimbarea societății începe, în primul rând, cu fiecare individ care își găsește curajul să facă un pas în față și să își asume o responsabilitate. Noi, tinerii, trebuie sa dăm dovadă de tărie și viziune ca sa-i putem convinge și pe alții să se implice. Suntem datori și responsabili sa luăm atitudine, dacă ne dorim o schimbare! Cred că acum este momentul ca generația noastră sa acționeze, să se implice. Nu cred ca a mai ignora politica este o soluție! Este un factor care ne influențează viața, fie că vrem, fie că nu! Depindem de deciziile politice, mai mult decât ne dorim sa recunoaștem”, a declarat Mirela Goia.

Președintele organizației Partidului Mișcarea Populară Prahova, Cătălina Bozianu, a felicitat noua conducere a organizației de tineret și i-a asigurat că vor găsi în ea un partener de încredere. ”Felicit noua conducere a Organizației de Tineret și îi asigur de tot sprijinul meu și al colegilor mei din organizația județeană. Ei sunt echipa în jurul căreia, împreună, vom construi cea mai puternică filială a PMP din țară. Sunt oameni competenți și pricepuți, care vor contribui la dezvoltarea județului nostru în anii care vin, a declarat Cătălina Bozianu.

Deputatul PMP de Prahova, Cătălina Bozianu, acuză guvernarea PSD, într-o declarație politică, de incompetență și nepăsare pentru modul în care gestionează construcția de autostrăzi. „Gradul de civilizație al unei țări se măsoară și după gradul de dezvoltare al rețelei de autostrăzi. Autostrada înseamnă civilizație. Din păcate, până acum, guvernarea Liviu Dragnea a ne-a arătat că nu vrea și/sau nu poate să miște lucrurile nici măcar cu un milimetru în planul construcției de autostrăzi. Din păcate, în general vorbind, între guvernarea Liviu Dragnea și noțiuni precum „dezvoltare” și „civilizație” este o incompatibilitate evidentă. Guvernarea Liviu Dragnea se dovedește eficientă doar la a consuma banii altora. Ai cetățenilor, în speță”, afirmă Cătălina Bozianu.


Potrivit deputatului PMP, absența autostrăzilor este „o rușine națională”, iar faptul că cetățenii au ajuns să protesteze în marș pe drumurile publice împotriva acestei stări de fapt reprezintă „o rușine și mai mare”. „Protestul motorizat al cetățenilor reprezintă un veritabil act de condamnare a incompetenței și a nepăsării guvernanților față de dezvoltarea rețelei de autostrăzi. Este un act de condamnare de care cred că trebuie să luăm aminte fiecare dintre noi, oamenii aleși de cetățeni să le reprezentăm interesele, indiferent de culoarea politică a fiecăruia. Și nu doar să luăm aminte de acest act, ci și să acționăm în virtutea lui, punând presiune pe Liviu Dragnea și pe marionetele sale din partid și din guvern. Poate că vor înțelege, în ceasul al 12-lea, că românii nu așteaptă de la stat doar salarii și pensii mai mari, ci, în primul rând, șansa de a trăi într-o țară civilizată și dezvoltată”, spune Cătălina Bozianu.

Parlamentarul Adrian Mocanu va fi exclus din PMP, anunță președintele Eugen Tomac, după ce deputatul a votat pentru modificările aduse Codului de Procedură Penală.


Eugen Tomac, președinte PMP :"Voi propune la primul Consiliul Executiv Național înlocuirea domnului deputat Mocanu din funcția de presedinte al PMP Buzău, precum și excluderea din partid la primul Colegiu Național. PMP este categoric împotriva modificărilor făcute de PSD, ALDE și UDMR la codurile de procedură penală. Pentru că a votat ieri alături de majoritatea PSD, domnul Mocanu a ales sa se situeze alături de cei care calcă în picioare democrația parlamentară și își fac legi după bunul plac"
Deputatii PMP ( cu o excepție) au votat împotriva modificărilor aduse Codului de Procedură Penală.

De-a dreptul socanta a fost prestatia publica a sefului DNA Ploiesti Lucian Onea, in conferinta de presa pe care a sustinut-o, luni dupa amiaza 12 februarie 2018, dupa aparitia inregistrarilor devastatoare in care se devoaleaza modul in care a fost falsificat dosarul impotriva fostului premier Victor Ponta. Decizia lui Onea de a iesi public a fost totusi una cat se poate de inspirata. Asta intrucat toata lumea a putut vedea cum arata un sef din DNA, cum vorbeste acesta si cum se comporta.

Presedintele Coalitiei Romanilor din SUA, preotul Chris Terhes (foto), considera ca cea mai importanta concluzie care se poate trage dupa prestitia lui Onea este aceea ca procurorii trebuie sa fie evaluati obligatoriu, anual, din punct de vedere psihologic si psihiatric. In opinia lui Terhes, Onea a demonstrat cat de bolnava este Directia Nationala Anticoruptie.

Pe de alta parte, presedintele Coalitiei Romanilor din SUA afirma ca prin declaratiile facute Lucian Onea pur si simplu a ingropat-o pe sefa DNA Laura Kovesi. Caci, daca cei doi vorbesc zilinic, asa cum seful DNA Ploiesti a precizat, inseamna ca Laura Kovesi stia tot ce se intampla in cadrul “unitatii de elita”.

Iata postarea de pe Facebook a presedintelui Coalitiei Romanilor din SUA, preotul Chris Terhes:

“Inregistrarile lui Vlad Cosma si afirmatiile lui Iorga Moraru sunt ZERO pe langa conferinta de presa a lui Onea. Prin gestica, mimica, modul cum a raspuns la intrebari, cum s-a rastit la jurnalisti, cum i-a certat, cum ii critica ca nu-l intreaba ce vrea el, Onea a demonstrat cat de bolnava este institutia DNA. Daca Onea asta e sef teritorial DNA, va dati seama cum sunt procurorii din subordinea sa?


Cand se intorc legile justitiei in Parlament trebuie introdus in lege ca procurorii sa fie evaluati psihologic si psihiatric anual. Onea arata ca un om dezaxat mintal.


Onea a facut o serie de afirmatii care pur si simplu o ingroapa pe Kovesi. A spus el cu gurita lui ca zilnic vorbeste cu Kovesi. Deci ea e la curent cu TOT ce se intampla la DNA Ploiesti. Ceea ce Onea nu a luat in considerare e faptul ca procurorii sunt sub control ierarhic, asadar el suna ZILNIC la Kovesi sa ii dea raportul si sa ia ordine, nu doar sa barfeasca.


Eu propun ca si cei de la DNA Oradea, Cluj, Timisoara, Iasi, Constanta sa faca conferinte de presa. Asa ii vede lumea.


Culmea e ca Onea se intrebea ca de ce se discuta dosarele in presa. Pai nu sefa lui dadea date din dosare pe presa?


Repet, dupa conferinta de presa a lui Onea, este imperativa evaluara psihologica si psihiatrica anuala la procurori”.

Şeful SRI Prahova a demisionat din funcţie după ce a accidentat mortal luni o persoană în Tâncăbeşti, au declarat surse pentru Antena 3.

Ofiţerul SRI a fost depistat la momentul incidentului cu o alcoolemie de 0,43 ml/l alcool pur în aerul expirat, potrivit Biroului de presă al IPJ Ilfov. În prezent, anchetatorii aşteaptă rezultatele analizelor de sânge, pentru a determina cu exactitate alcoolemia bărbatului.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunile de ucidere din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

"Declarația mea politică de astăzi este un apel adresat guvernanților, autorităților și fiecăruia dintre colegii care au funcții de autoritate în stat ori în partide, indiferent de culoarea lor politică.


Săptămâna trecută, am trăit cu toții panica indusă de autorități în legătură cu fenomenele meteo extreme care au afectat sudul țării. Școli închise ori cu programul scurtat, apeluri repetate și amplificate de mass-media, la părăsirea drumurilor publice la orele cu trafic de vârf, informații insuficiente furnizate publicului despre amploarea și intensitatea furtunilor, toate au fost de natură să genereze un singur efect: panica. La rândul ei, panica a generat blocarea traficului în Capitală și probleme în multe alte orașe mari din sud. În Ploiești, de exemplu.
Principalii pierzători ai acestei abordări panicarde și heirupiste au fost cetățenii. Firmele au pierdut bani, oamenii au pierdut timp și nervi. Se poate argumenta, desigur, că prognozele au fost imprecise, că este mai bine să generezi un pic de panică, dacă furtuna este de mică intensitate, decât să te prindă o furtună puternică pe nepregătite. Eu cred, și n-am nicio îndoială că oamenii din București sau din Ploiești sunt de acord cu mine, că nici una dintre abordări nu este bună.


Mai ales că, oricât ar încerca să se ascundă în spatele erorilor din prognoză, este evident faptul că primarii au încercat să profite de situație pentru a câștiga capital de imagine. În loc să abordeze situația cu calm, să taie elanul goanei după audiență al posturilor naționale de știri, primarii, autoritățile în general, au turnat gaz pe foc, în speranța că românii se vor lăsa impresionați de heirupismul lor.


Dragi colegi, consider această abordare intolerabilă, de-a dreptul o insultă la adresa cetățenilor acestei țări. Fac, de aceea, un apel la toți oamenii învestiți cu autoritate: luați mâna de pe butonul de panică! Românii apreciază calmul, profesionalismul și eficiența, și nu isteria de imagine care le provoacă pierderi."

Presedintele Pmp, Traian Basescu, a participat la Festivalul Toamnei de la Filipesti de Targ, eveniment organizat de Primaria Filipestii de Targ si ajuns la editia cu numarul 6. La sarbatoare au fost prezente sute de persoane. Traian Basescu s-a fotografiat  cu localnicii, a facut inclusiv selfie-uri, a dat noroc cu oamenii si a  asistat pret de 20 de minute la spectacolul copiilor care dansau oe scena. Traian Basescu  s-a prin chiar si intr-o hora cu ansamblu folcloric si a vizitat si standurile cu produse traditionale.

Presedintele Pmp, Traian Basescu, si-a petrecut aproximativ doua ore la Filipestii de Targ alaturi de cei care petrec la Festivalul Toamnei, fiind insotit si de reprezentantii filialei prahovene a Partidului Miscarea Populara, organizatie condusa de deputatul Catalina Bozianu.

 

"Așa cum am anunțat, ca urmare a refuzului ministrului Sănătății, Florian Bodog, de a veni la Parlament pentru un dialog cu senatorii și deputații PMP, azi-dimineață ne-am dus noi la minister.


Deși avea program de lucru cu publicul, Florian Bodog lipsea din minister, fapt care constituie un bun indiciu asupra motivelor reale pentru care, în mandatul domniei sale, domeniul este atât de prost administrat. Faptul că am fost primiți de secretarul de stat Rodica Nassar nu scuză refuzul ministrului de a răspunde întrebărilor noastre"

Pagina 1 din 8