"Jocul politicianist la care se pretează, acum, conducerea PSD, Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu are un singur pierzător sigur: poporul român. Ceea ce vedem în aceste zile este o batjocură atât la adresa milioanelor de români care au votat acest partid, cât și la adresa milioanelor de români care nu l-au votat. Românii vor o țară guvernată în conformitate cu dorințele și cu interesele lor, nu o luptă politică oarbă care să satisfacă interesele personale sau de gașcă ale lui Dragnea, Grindeanu, Iohannis sau ale oricui altcuiva", a publicat intr-o postare pe facebook Catalina Bozianu.

"Alegerile locale parțiale de duminică au arătat încă o dată, dacă mai era nevoie, cât de absurdă și antidemocratică este forma actuală a legislației electorale. Modificările din 2015 au ca efecte obstrucționarea, de facto, a campaniei electorale, prin limitarea mijloacelor de comunicare publică pe care le au candidații în cele 15 sau 30 de zile ale campaniei, și, mai grav, reducerea gradului de informare a opiniei publice cu privire la însuși faptul că în localitățile lor se organizează alegeri. În acest mod se explică faptul că prezența la alegerile de duminică a fost foarte mică la nivel național (doar 33%), cu precădere, în mediul urban.

Fiecare dintre noi, cei care, în cele două săptămâni de campanie, am bătut străzile orașelor și ulițele satelor alături de candidații noștri, am putut constata că mulți dintre cetățeni nu știau că duminică, 11 iunie, aveau să fie chemați la urne să-și aleagă primarul. Alții nu știau cine candidează. Nici nu aveau cum sau de unde să știe, din moment ce, în actualele condiții stabilite de lege, informația ajunge foarte greu la cetățean.

Limitarea excesivă a plafonului pentru sumele pe care un candidat sau un partid politic le pot cheltui în campania electorală, stabilirea unor procente arbitrare pentru fiecare tip de cheltuieli permise, precum și interzicerea publicității stradale pe perioada campaniei sunt prevederi specifice, mai degrabă, unei țări bananiere, decât unei țări cu o democrație dezvoltată. Aceste anomalii ne aduc în situația absurdă de a fi singura țară din lume în care campania electorală se termină în ziua în care, potrivit legii, începe. Fiindcă, așa cum văzut cu toții anul trecut, partidele și candidații tind să înceapă campania cu cel puțin două luni înaintea zilei votului, umplu orașele cu corturi și bannere și distribuie materiale pe care legea le interzice pe perioada campaniei electorale propriu-zise.

Aparent, aceste prevederi ar limita decalajul de resurse dintre partidele mari, aflate la putere la nivel național sau la nivel local, și partidele mici. În realitate, ele avantajează partidele mari, care au mai mulți primari în funcție și care pot furniza mai mulți candidați cu notorietate. Partidele mari au mai puțină nevoie de publicitate. În schimb, le convine de minune limitarea prezenței la vot. Fiindcă o prezență limitată înseamnă o șansă în plus pentru ca alegerile să fie câștigate de către politicienii care continuă, nestingheriți, vechile practici de influențare și chiar de fraudare a votului.

Stimați colegi, în forma actuală, legea electorală este o ipocrizie antidemocratică. Ea nu generează egalitate de șanse între partide sau candidați, și nici nu elimină metodele de campanie electorală cu conotație penală. Singurul lucru pe care îl generează este limitarea accesului la informație al alegătorului român. Pe aceste considerente, am convingerea că este de datoria noastră să o modificăm, astfel încât procesul electoral în România să se apropie cu adevărat de normalitate", a declarat Catalina Bozianu.

Deputatul PSD Andreea Cosma a anunțat marți, 13 iunie, că în urma declarațiilor președintelui SUA, Donald Trump, prin care acesta își arată susținerea față de România și laudă eforturile de creștere a cheltuielilor militare la 2% din PIB arată faptul că țara noastră și-a consolidat poziția de partener strategic în cadrul NATO. Președintele Trump a dat România ca exemplu pentru restul statelor membre NATO, în ceea ce privește necesitatea de majorare a contribuțiilor pentru apărare.

„În acest moment, România a devenit principalul partener al SUA din Europa. Consider că vizita președintelui Iohannis în Statele Unite, de săptămâna trecută, a fost deosebit de importantă pentru noi, ca națiune. Faptul că președintele Dragnea a fost la Washington în ianuarie, iar în urmă cu câteva zile s-a aflat acolo și președintele Iohannis ajută România nu numai din punct de vedere militar, dar și din punct de vedere economic. Nu contează din ce parte a eșichierului politic este liderul care ne reprezintă la acest nivel, trebuie să fim in primul rând români si abia apoi membri de partid”, a declarat Andreea Cosma.

În luna iulie a acestui an, țara noastră va găzdui un exercițiu de amploare, la care vor participa aproximativ 30.000 de soldați din țările membre NATO. Acest lucru arată încrederea pe care ne-o oferă partenerii noștri strategici, americanii, dar și eforturile pe care le-a făcut actualul Guvern pentru a aloca resurse financiare suplimentare pentru dotarea armatei și pregătirea soldaților români.

„În timpul campaniei electorale de anul trecut, programul pe care l-a prezentat Partidul Social Democrat cetățenilor români nu s-a limitat doar la aspectele care țin de bunăstarea fiecăruia, de nivelul veniturilor, de crearea de locuri de muncă. Am avut și o componentă de securitate națională, în care ne-am asumat ferm că vom aloca 2% din PIB pentru Apărare, așa cum s-a angajat România în fața partenerilor săi. Iată că acest lucru a fost apreciat, în primul rând de președintele Donald Trump, iar România este tratată de America ca unul din principalii parteneri de dialog din Uniunea Europeană. Creșterea bugetului pentru apărare și respectarea deciziilor NATO și a cerințelor SUA în această privință este dovada că România își respectă promisiunile și este un aliat pe care te poți baza. Astfel, țara noastră a devenit un reprezentant de seamă al NATO și principalul vector de securitate în regiunea Balcanilor și în Europa de Est”, a subliniat deputatul social-democrat.

NATO este în prezent cel mai important factor de echilibru și stabilitate la nivel mondial. Un lucru deosebit de important pe care l-a declarat președintele SUA s-a referit la faptul că America nu va ezita deloc să se folosească de articolul 5 al Tratatului Nord-Atlantic, semnat la Washington în 1949, iar acest lucru este o garanție a stabilității și predictibilității țării noastre pe termen lung: „Părțile convin că un atac armat împotriva unei sau mai multora dintre ele, va fi considerat un atac împotriva tuturor”, se anunţă într-un comunicat de presă.

"Situaţia ridicării gunoiului menajer din Ploieşti şi din alte zeci de localităţi din judeţul Prahova devine critică. Începând de luni, 5 iunie, operatorul de salubritate Rosal nu mai colectează deşeurile din oraşele şi comunele prahovene, cauza fiind un conflict de natură juridic-financiară cu o altă firmă privată din domeniu, Vitalia, proprietarul singurei rampe de gunoi ecologice din judeţ.

Am întrebat-o, pe calea procedurii parlamentare, pe doamna Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului şi concetăţean al nostru, ce are de gând să facă pentru a evita situaţia scandaloasă în care noi, ploieştenii şi ceilalţi prahoveni,vom fi sufocaţi de gunoaie."

 

Partidul Mişcarea Populară-Prahova îşi exprimă indignarea faţă de modul în care primarul Municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, înţelege să gestioneze preluarea mărcii clubului Petrolul. În total dispreţ faţă de consilierii locali şi de cetăţenii oraşului, domnia sa a convocat, ieri, o şedinţă deîndată a Consiliului local pentru astăzi, duminică, 4 iunie (Ziua de Rusalii!), cu scopul declarat de a dezPbate expertiza asupra valorii mărcii "Petrolul", comandată de primărie. În condiţiile în care expertiza nu a fost, deocamdată, asumată şi validată de niciunul din departamentele de specialitate ale primăriei Ploieşti (fiind depusă abia joi, 1 iunie), în situaţia în care astăzi este duminica Sfintei Sărbători a Rusaliilor, considerăm demersul primarului Dobre drept o glumă proastă la adresa tuturor celor care iubesc Petrolul Ploieşti şi a ploieştenilor, în general. Din acest motiv, consilierii locali ai Partidului Mişcarea Populară nu vor participa la mascarada lui Adrian Dobre. 

Îi cerem primarului să lase jocurile de imagine deoparte şi să dea dovadă de seriozitate şi de preocupare reală în demersurile de salvare a îndrăgitului nostru club de fotbal.

Sursa: PMP Prahova

                                                                                                                                           

"Ziua copilului este o sărbătoare a verii, a bucuriei și a zâmbetelor minunate. Dragi copii, bucurați-vă azi de ziua voastră, distrați-vă, râdeți și iubiți-vă părinții!

Să creșteți cu zâmbetul pe buze și viaţa voastră să fie asemeni unui cer senin iar visele pe care abia le cultivați, să se îndeplinească întru-totul!

La multi ani copii! Fiți fericiți!"

Deputat PSD PRAHOVA,

Rodica Paraschiv

 

Deputatul PMP de Prahova Catalina Bozianu i-a solicitat, astazi, ministrului Muncii, Lia Olguta Vasilescu, clarificari cu privire la indemnizatiile pentru persoanele cu dizabilitati. Bozianu a pus accentul pe faptul ca aceste indemnizatii au ramas la acelasi nivel din 2014. Redam integral intrebarea adresata ministrului:

"Doamnă ministru, 

În prezent, indemnizațiile de însoțitor pentru persoanele cu dizabilități sunt plafonate din anul 2014. Totodată, există o discrepanță de venit între indemnizațiile plătite prin direcțiile de asistență socială ale administrației locale, și cele plătite prin Casa de Pensii.
Ce soluții aveți în vedere pentru majorarea acestor indemnizații și pentru eliminarea discrepanței dintre cele două categorii?
Aştept răspuns în scris.
Cu respect,
Deputat Cătălina Bozianu"

Uleiul vegetal este folosit de noi toți din diverse motive. Unul dintre ele ar fi prețul foarte accesibil. Însă, nu ne-am pus problema pericolului la care ne expunem.

Potrivit experților, persoanele care folosesc ulei vegetal, au un risc crescut de a dezvolta demenţă în timpul vieţii, având în vedere că uleiul provoacă depuneri pe creier, un precursor al bolilor neurodegenerative.

”Restaurantele şi alte localuri au apelat la uleiurile vegetale datorită costului redus şi a disponibilităţii. Uleiul de măsline, de exemplu, este de 10 până la 50 de ori mai scump decât uleiul vegetal. (…) Aş încuraja oamenii să renunţe la uleiurile vegetale măcar pentru şapte zile şi vor vedea că se găseşte în orice produs şi asta este de fapt problema,” spune dr. Catherine Shanahan, nutriţionist şi medic de familie, potrivit Antena 3.

Medicul susţine că oamenii ar trebui să înlocuiască uleiul de floarea-soarelui cu ulei de măsline, cocos, avocado sau ulei de alune.

Valentin Codescu este candidatul Partidului Mişcarea Populară pentru primăria orașului Buşteni. Domnia sa a intrat, astăzi, oficial în cursă. "Voi fi un primar al tuturor cetăţenilor oraşului Buşteni, indiferent de opţiunea lor politică. O să fiu în slujba cetăţeanului 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Programul ni l-am construit prin consultarea oamenilor din Buşteni. Este un program simplu, care are două obiective majore: transformarea oraşului într-o adevărată staţiune montană şi dezvoltarea serviciilor de sănătate care, momentan, lipsesc din oraşul nostru", a spus Valentin Codescu, la depunerea dosarului de candidatură, unde a fost susţinut de preşedintele PMP-Prahova, Cătălina Bozianu, şi de colegii notştri Robert Minea, consilier local la Câmpina, Gabriela Şerban, Elena Stătescu şi Monica Nicolae.


Cătălina Bozianu şi ceilalţi colegi l-au asigurat pe Valentin Codescu de tot sprijinul pe care PMP-Prahova îl poate oferi în bătălia pentru Buşteni din 11 iunie. "Cred că Valentin Codescu va câștiga alegerile din Bușteni, în ciuda faptului că ne batem cu mașinăriile de partid ale PSD și PNL. Este un om cu experiență, hotărât, dinamic și are, de departe, cel mai bun și cel mai credibil program pentru Bușteni.

Încrederea pe care oamenii din Bușteni o au în Valentin Codescu s-a văzut în alegerile locale de anul trecut, atunci când colegul nostru a obținut un rezultat foarte bun. Acum, sunt convinsă că va câștiga. Noi, toți colegii din echipa PMP vom fi alături de Valentin Codescu în această campanie electorală și îl vom sprijini cu toate resursele pe care le putem angaja în această bătălie", a declarat Cătălina Bozianu, preşedintele PMP-Prahova.


Valentin Codescu este inginer, antreprenor şi are 49 de ani. Este căsătorit şi are doi copii. La alegerile din anul 2016, a obţinut locul al doilea în competiţia pentru primăria oraşului Buşteni, cu 14,09% din voturile valabil exprimate.

"Domnule preşedinte,
Stimaţi colegi,
Ne-a intrat în obicei, în ultimii ani, să acordăm mai multă atenție promovării produselor și a valorilor culturale românești tradiționale. Politicienii se îmbracă în ii și în ițari de Ziua Portului Popular, iar televiziunile acordă spații ample de emisie subiectului. Uneori, se mai întâmplă ca guvernul și parlamentul să și legifereze în acest sens. Este un început încurajator, dar consider că se poate face mai mult și mai substanțial.
Cred că prioritatea noastră, a celor care am câștigat și încrederea oamenilor din mediul rural, indiferent de culoarea noastră politică, ar trebui să fie, acum, încurajarea promovării produselor și a valorilor românești prin stimularea directă a celor care le produc și le păstrează: românii care trăiesc și muncesc în comunele și în satele țării. Cred că aceasta este o condiție a dezvoltării mediului rural de importanță egală cu investițiile în infrastructură.
Promovarea tradițiilor și a roadelor muncii nu poate fi înțeleasă fără scoaterea în evidență a specificului fiecărei așezări în parte. Cel mai bun prilej pentru a face aceasta sunt, așa cum știm, târgurile de sărbători și zilele comunelor. Acolo vin oamenii să-și prezinte și să-și vândă produsele, acolo se afirmă cultura locală. La aceste evenimente, satele au șansa de a se prezenta cu tot ce au mai bun și mai frumos în fața județului, ba, uneori, în funcție de interesul și de disponibilitatea mass-media, chiar în fața întregii țări.
Din păcate, satele și comunele care își permit să organizeze asemenea evenimente sunt, încă, prea puține. Sărăcia bugetelor locale ori lipsa de implicare a consiliilor județene îi lasă pe oameni în afara unui circuit care le-ar putea aduce câștiguri importante și, mai ales, care ar constitui o oportunitate fantastică de dezvoltare a comunității în care trăiesc. De aceea, cred că este de datoria noastră, a Parlamentului și, mai ales, a Guvernului, să le întindem o mână de ajutor acestor comunități. O soluție ar fi înființarea, la Ministerul Dezvoltării, a unui fond național de promovare a specificului local, prin care să poată fi finanțate, în mod direct, proiectele de acest tip ale administrațiilor locale din mediul rural care nu pot susține din bugetul propriu evenimentele anuale dedicate tradițiilor și produselor tradiționale.
Ar fi, dragi colegi, un minimum concret pe care l-am putea face pentru ca, de promovarea a ceea ce avem mai bun și mai frumos, să poată beneficia, fără intermediari, chiar acei oameni care produc ceea ce avem mai bun și mai frumos. Și, dacă vom acționa în acest sens, abia atunci vom fi cu adevărat credibili atunci când ne îmbrăcăm în ii și în ițari.
Vă mulțumesc."

Pagina 1 din 6
loading...