Preşedintele executiv al PMP, deputatul Eugen Tomac, i-a cerut astăzi premierului Mihai Tudose să demită toată conducerea Ministerului Sănătăţii, în frunte cu ministrul Bodog, pentru criza vaccinurilor care a generat o adevărată epidemie de rujeolă. "Avem cod roşu în Sănătate, iar Guvernul, de câteva luni de zile, prin Ministerul Sănătăţii, dezinformează în comunicarea publică, motiv pentru care am decis să îi cerem premierului să demită toată conducerea Ministerului Sănătăţii, să-l demită pe ministrul Sănătăţii şi pe toţi secretarii de stat, pentru că aceşti oameni nu au inimă”, a declarat parlamentarul PMP.

Tomac susţine că numărul de cazuri de rujeolă din România s-a dublat din martie până în prezent şi că Ministerul Sănătăţii nu a reuşit să rezolve între timp sincopele apărute în aprovizionarea cuu vaccinuri. “Am studiat cu multă atenţie un raport pe care ministrul Sănătăţii i-l prezintă premierului. Este îngrozitor că la această oră, când discutăm despre 8.455 de cazuri de rujeolă, Ministerul Sănătăţii vine şi ne spune că nu există bani şi stocuri suficiente pentru vaccin în situaţii de epidemie. O spune raportul pe care ministrul Sănătăţii i l-a prezentat în iulie premierului", a adăugat acesta. Deputatul a criticat şi amânarea adoptării în Guvern a Legii vaccinurilor, afirmând că, atunci când Executivul trebuie să emită Ordonanţe de Urgenţă "pentru clientelă", avizele se obţin "în două ore", însă în acest caz apar amânări peste amânări.

PMP cere, de asemenea, prim-ministrului Tudose să înfiinţeze o celulă de criză pentru a stopa epidemia de rujeolă şi consideră că vina nu trebuie aruncată pe părinţii care ar fi refuzat vaccinarea, ci pe autorităţile care nu le-au pus părinţilor la dispoziţie vaccinurile.

Nu în ultimul rând, Eugen Tomac a mai afirmat că, în această situaţie, ar trebui să se sesizeze şi Parchetul General pentru abuz în serviciu. "Parchetul General ar trebui să se uite la articolul 34 din Constituţie, unde scrie foarte clar că statul trebuie să asigure condiţii minime pentru a îi proteja pe cetăţeni şi să ia măsuri pentru a verifica exact de ce Ministerul Sănătăţii nu a aprovizionat şi nu a creat stocurile necesare de vaccinuri. Aici vorbim de un abuz în serviciu foarte grav", a adăugat preşedintele PMP.

Miercuri, 02 August 2017 13:18

PMP Prahova: "Vino alaturi de noi"

"În luna august debutează campania noastră de contactare directă a prahovenilor. Mai întâi, în Ploieşti, apoi şi în celelalte oraşe şi comune din judeţ.


Consilierii noştri locali, liderii noştri de organizaţii, echipele noastre din localităţile prahovene vor veni la oameni, le vor prelua şi necazurile, sau problemele, dar şi ideile, şi se vor face portavocea lor în instituţiile în care lucrează şi la autorităţile competente. În măsura în care vom putea, le vom rezolva noi.


În acelaşi timp, îi invităm pe oameni să se înscrie în PMP-Prahova, să vină alături de noi.


Suntem un partid deschis, pentru care apropierea de oameni, înnoirea clasei politice şi a modului în care se face politică nu sunt vorbe goale, ci convingeri ferme, pe care le punem în practică.


Aşadar, dragă prietene prahovean, noi venim la tine. Vino alături de noi!"

Într-o lume abuliă și dezordonată în care sistemul de valori fluctuează la fel ca și cursul valutar, personajele lui Caragiale sunt actuale și în același timp, vechi de când lumea. Ironia lui Caragiale despre societatea în care trăim creionează personaje comice care depășesc limita stupidului, deși Einstein ne învață că universul are limite, prostia omului nu!


"Căldură? MARE?" este un spectacol de divertisment, în care actorii joacă cu publicul pentru a-i face să se simtă parte din poveste, din lumea spectaculoasă a lui Caragiale.

Menționăm că acest spectacol a fost selectat în Festivalulul Național de Teatru Independent 2013 (București) și în Festivalul “25 De Ore De Teatru Non Stop" 2013 (Sibiu) .De asemenea a participat la "Street Delivery"(2013) ,"Strada BT" (2014) , "Noaptea muzeelor"- Bucuresti (2014).


Umorul si buna dispozitie va vor destinde timp de 1h, alaturi de renumitele personaje Lache, Tache si Mache.

Pretul biletului este de 25 lei
Joi 3 august ora 20.30

Rezervările se fac cu mesaj privat pe facebook https://www.facebook.com/conacpub/ sau la numarul de telefon 0720 656 599

Marți, 01 August 2017 12:00

Negocieri fuziune. PMP aduce clarificari

Referitor la informațiile apărute în spațiul public potrivit cărora PMP ar negocia fuziunea cu PNL, Partidul Mișcarea Populară face următoarele precizări:


1. PMP nu a purtat şi nu poartă niciun fel de discuţie cu privire la alianţe sau fuziuni cu alte partide. Orice specualaţii pe această temă nu au nimic în comun cu realitateea, fiind făcute cu rea credinţă.
2. PMP este un partid nou, reprezentat în Parlamentul României și în Parlamentul European, care și-a atins până acum toate obiectivele politice stabilite.


Biroul de presă al PMP

Drama jurnalistei Magda Vasiliu, al cărei băiețel a fost diagnosticat cu cancer, arată de bolnav este sistemul românesc de sănătate. În cazul unui copil care suferă de această boală infernală, tratamentul trebuie început imediat. La noi, însă, o birocrație infernală pretinde completarea unui munte de hârtii, fapt care poate întârzia tratamentul până într-un moment în care este prea târziu. Magda Vasiliu a avut posibilitatea să meargă cu copilul la tratament în Italia. Mii sau, poate zeci de mii de părinți nu au această șansă...


Intervenția premierului Tudose, care i-a cerut ministrului Florian Bodog să rezolve această problemă în două săptămâni este o ipocrizie. Situația este cunoscută de ani de zile, dar guvernanții nu au mișcat nimic. Abia acum, de frica unui scandal public de natură să genereze pierderi electorale, premierul și ministru au reacționat. Consider, de aceea, că și acest caz este o dovadă că ministrul Sănătății, Florian Bodog, trebuie să plece. Dacă nu o va face de bunăvoie, o bună ocazie va fi adoptarea moțiunii simple pe tema sănătății, depusă de PMP la Camera Deputaților, în luna iunie. Moțiunea va fi dezbătută și votată la începutul sesiunii parlamentare de toamnă.

Șoferii vor avea o nouă grijă, odată cu schimbarea Codului Rutier. Astfel, începând cu anul 2018, șoferii care nu au Inspecția Tehnică Periodică (ITP) realizată la timp sau anulată, riscă suspendarea înmatriculării autovehicolului.

De asemenea, conducerea unei vehicul cu înmatricularea suspendată se va sancționa cu amendă de până la 3.000 lei, scrie Automarket.ro.

Codul Rutier va suferi câteva schimbări importante care vizează în primul rând suspendarea înmatriculării unei mașini.

Astfel, principala noutate va fi suspendarea înmatriculării în cazul în care Inspecția Tehnică Periodică (ITP) a expirat sau a fost anulată.

Suspendarea înmatriculării intervine și în cazul în care noul proprietar nu solicită transcrierea dreptului de proprietate în termen de maxim 90 de zile. În prezent, termenul limită era de 30 de zile, fără să existe însă sancțiuni pentru depășirea acestuia.

Deputatul prahovean Catalina Bozianu (PMP) a sustinut o declaratie in fata colegilor din Parlamentul Romaniei, sub forma unui raport al activitatii din perioada ferbuarie-iunie 2017.

 

Bozianu a tinut sa precizeze si faptul ca este singurul parlamentar de Prahova care face, in mod concret, opozitie. Redam, integral, textul declaratiei:

"Grație votului dvs., am primit mandatul de parlamentar, în decembrie anul trecut. De aceea, la final de sesiune, vă datorez un bilanț al activității mele de deputat în perioada februarie-iunie 2017.


Ca deputat aflat la primul mandat, primul pas pe care am considerat că trebuie să-l fac a fost să deprind, rapid, procedurile și cutumele parlamentare. Sunt un om învățat să facă mai multă administrație, și mai puțină politică. De aceea, așa cum m-am angajat în campania electorală, m-am străduit să promovez proiectele de dezvoltare ale comunităților locale prahovene, în parteneriat cu primarii, indiferent de culoarea politică a acestora. La adoptarea Legii bugetului de stat pe anul 2017, am depus 24 de amendamente al căror scop a fost alocarea de fonduri pentru proiecte de infrastructură, de sănătate și de educație esențiale pentru județul nostru, pentru orașele și comunele noastre. Din păcate, majoritatea PSD-ALDE le-a respins pe toate. Am simtit, de cele mai multe ori, ca sunt singurul parlamentar de Prahova din opozitie.


În același spirit, am început construcția unei relații permanente atât cu cetățenii din județ, cât și cu primarii de localități, astfel încât să contribui la rezolvarea problemelor și la transpunerea în realitate a planurilor lor. Aceasta a îmbrăcat forma întrebărilor și a interpelărilor parlamentare adresate miniștrilor de resort (Ministrul Dezvoltării, ministrul Muncii, ministrul Sănătății), dar și a unor puncte din inițiativele legislative ale PMP, ori a unor observații formulate la proiectele de lege aflate în dezbaterea Comisiei de Administrație Publică din care fac parte.


În cifre, activitatea mea de parlamentar în sesiunea februarie-iunie 2017, arată astfel: 10 luări de cuvânt în 10 ședințe de plen, 8 declarații politice, 5 întrebări și interpelări. În plus, am fost co-inițiator la 21 de propuneri legislative promovate de grupul parlamentar al PMP.


Dacă această evaluare se ridică la înălțimea așteptărilor dvs., aceasta nu o stabilesc eu. Dumneavoastră sunteți adevărații evaluatori ai muncii celor pe care i-ați ales. Eu vă asigur însă că m-am străduit să-mi fac datoria cât mai bine față de cei pe care am onoarea să-i reprezint și că, pe viitor, mă voi strădui și mai mult".

 

"Criza guvernamentală în care PSD a aruncat România, ca să-și demită propriul Cabinet, a fost resimțită în economie, în finanțe, în cursul de schimb valutar. În general, în mediul privat. Există însă un domeniu neafectat de haosul politic și schimbarea guvernului de către partidul care l-a format. Culmea, este un domeniu în care orice strănut al premierului de la București, ar trebui să provoace frisoane: administrația locală. Mai exact, acea zonă a administrației locale care are ca atribuții dezvoltarea comunităților, în strictă dependență de fondurile gestionate de ministerul Dezvoltării.


Stimați colegi, criza politică nu s-a făcut simțită în acest domeniu pentru că, în acest domeniu, performanțele Cabinetului PSD demis de PSD au fost zero. O arată,răspunsurile pe care le-am primit la interpelările adresate, în această sesiune parlamentară, doamnei ministru Sevil Shaiddeh. Am întrebat-o pe doamna ministru care sunt proiectele guvernului PSD și ale ministerului pe care-l conduce în materie de infrastructură, de construcție de școli și grădinițe în Prahova, județul pe care-l reprezint. Pe multe pagini, doamna ministru mi-a răspuns, în esență, că ministerul nu are în vedere proiecte în afara celor aflate deja în derulare, finanțate în majoritate din fonduri europene. De asemenea, doamna ministru plasa, subtil, responsabilitatea inexistenței proiectelor noi exclusiv în sarcina administrației locale.


Mi-ar plăcea să cred că această situație este valabilă doar la noi, în Prahova Din păcate, comportamentul guvernanților, vizibil încă de astă-iarnă, de la adoptarea Bugetului de Stat arată contrariul. Au respins pe bandă amendamente ale parlamentarilor din toate județele care exprimau nevoi de investiții stringente ale comunităților pe care aceștia le reprezintă. De asemenea, în șase luni de guvernare, au ignorat sistematic propriile promisiuni de dezvoltare locală, făcute românilor la alegerile de anul trecut. În aceste condiții, nimeni din administrația locală nu are motive să fie afectat de căderea guvernului pe care l-am putea numi „zero preocupare pentru dezvoltarea comunităților”. În schimb, avem, cu toții un motiv serios de îngrijorare: un nou cabinet PSD, care va continua aceeași politică.


Fac, de aceea, un apel către toți colegii, inclusiv către cei de la PSD, ca, pe viitor, să fim mult mai curajoși în relația cu ministerul Dezvoltării, mult mai perseverenți și mult mai critici, astfel încât măcar o parte din proiectele cerute de oameni să fie puse în aplicare. Pentru că adevărații noștri șefi nu sunt Liviu Dragnea ori Sevil Shaiddeh, ci oamenii din comunele, satele și orașele noastre, care ne-au trimis aici"

Surse din PMP ne-au declarat că fostul Președinte al României va pleca azi, la Chișinău, unde va participa la primul congres al Partiului Unității Naționale (PUN). Traian Băsescu este invitat special și va susține un discurs în fața delegaților partidului. Congresul PUN se va desfășura la hotelul Radisson Blu.


Pe agenda Congresului figurează alegerea echipei de conducere, trasarea liniilor directoare, dar și ”multe surprize” așa cum informează Anatol Șălaru, președintele partidului, pe pagina sa de facebook.

Partidul Unității Naționale a fost înregistrat săptămâna trecută la tribunal și este condus de fostul Ministru al Apărării din Moldova, Anatol Șălaru, care s-a remarcat ca fiind unul dintre cei mai mari susținători ai integrării în Nato a Moldovei. PUN își propune să devină principala forță de dreapta și să coaguleze în jurul său toate mișcările unioniste. Liderul său a declarat într-un interviu acordat presei moldovene, zilele trecute că formațiunea sa este ” un partid românesc, unionist şi promovăm integrarea în spaţiul euro-atlantic. În acelaşi timp, împărtăşim valorile creștin-democrate: morala creştină, patriotism luminat, dreptate socială, solidaritate, subsidiaritate”


Participarea lui Traian Băsescu la primul Congres al PUN va fi un semnal puternic transmis electoratului pro-unionist din Moldova, mai ales în contextual actual, când electoratul unionist este foarte disipat. Partidul Liberal din Moldova,care a fost principalul beneficiar al votului unionist , a dezamăgit în ultimii anii, ajungând la un scor de 2%. Mihai Ghimpu, președintele PL, nu a putut obține un scor mai mare de 2% în alegerile prezidențiale care au avut loc anul trecut.,deși în ultimii ani, electoratul pro-unionist din Moldova a crescut constant, ajungând la o cifră de peste 20%.


Băsescu are o cotă de simpatie foarte mare în Moldova, fiind apreciat pentru măsurile luate de-a lungul timpului, acordarea cetățeniei românești, bursele pentru studenții moldoveni, gazoductul Iași-Ungheni, dar și lobb-yul făcut de acesta la Bruxelles, în favoarea Moldovei și a primirii acesteia în UE.

"Am avut privilegiul de a participa, astăzi, la Chişinău, împreună cu preşedintele Traian Băsescu şi cu ceilalţi colegi din conducerea naţională a Partidului Mişcarea Populară, la evenimentul de lansare a Partidului Unităţii Naţionale. Obiectivul declarat al noii formaţiuni politice, al cărei preşedinte de onoare a fost ales chiar domnul Băsescu, este unirea Basarabiei cu România.


Unirea tuturor românilor într-o singură țară este visul de veacuri al națiunii noastre și este de datoria noastră ca acest vis să devină, din nou, realitate. Noi, PMP, suntem singura formațiune politică din România care, împreună cu președintele Băsescu, și-a asumat direct și deschis unirea cu Basarabia ca proiect de țară. Iar ceea ce s-a întâmplat astăzi constituie cea mai bună confirmare a faptului că, atât pentru președintele Băsescu, cât și pentru PMP, acest proiect este unul al faptelor, nu al vorbelor goale.


Am credința și speranța, că, împreună, români de pe ambele maluri ale Prutului, vom reîmplini trupul țării cu Basarabia, și sufletul țării, cu frații noștri.", scrie intr-o postare pe facebook,  Catalina Bozianu.

Pagina 1 din 7