România a câștigat dramatic meciul decisiv de la Campionatul Mondial de handbal feminin. Selecționata tricoloră a învins Ungaria în ultimele secunde ale jocului. Succesul extrem de important a venit de la 7 metri. La scorul de 27-27, româncele au avut ultimul atac. Laura Pristaviță a intrat printre unguroaice și a tras, portărița a apărat aruncarea însă arbitrul a fluierat 7 metri.

Starul României, Cristina Neagu, a luat mingea și a transformat lovitura cum de-altfel a făcut și cu celelalte execuții de penalitate. A urmat fluierul final și o bucurie fără margini, toate handbalistele României formând o grămadă peste căpitanul Neagu. Trupa antrenată de Tomas Ryde și Costică Buceschi s-a impus, 28-27, reușind o întoarcere de scor istorică! Pe tot parcursul jocului româncele au fost conduse chiar și la o diferență de șase goluri. Egalarea a venit de-abia în ultimele două minute și victoria trimite România în Grupa Principală a Mondialului din Japonia.

Crina Pintea și coechipierele vor merge acolo fără niciun punct, la fel ca și țara gazdă, dar păstrează șanse matematice la calificarea în semifinale. România va începe grupa principală duminică, 8 decembrie, împotriva câștigătoarei grupei D, care va fi decisă în duelul direct de astăzi dintre Rusia și Suedia. „Tricolorele” vor continua marți, 10 decembrie, împotriva echipei care pierde meciul Rusia - Suedia. Grupa se va încheia miercuri, 11 decembrie, contra țării gazdă Japonia. Primele două formații din grupă se califică în semifinalele competiției. Sursa foto:digisport.ro

Vineri, 06 Decembrie 2019 10:05

Contra le-a scris suporterilor

Înainte să împlinească 44 de ani, fostul selecționer Cosmin Contra le-a scris suporterilor echipei naționale, iar gândurile sale au fost prezentate pe siteul oficial al Federației Române de Fotbal.

Dragi suporteri ai tricolorilor,

Fie că susțineți România din tribune ori din fața televizorului, din postura de jucători, arbitri, conducători de cluburi, jurnaliști sau colegi antrenori, mi-am dorit foarte mult să vă mulțumesc tuturor la capătul acestui mandat de selecționer. Am trăit o bucurie unică și o experiență incredibilă pe banca echipei pe care am iubit-o și o voi iubi totdeauna. Am fost mândru să primesc această onoare de a reprezenta țara mea din cea mai importantă poziție de antrenor, după anii în care am purtat cu dăruire și emoție tricoul primei reprezentative. Vă asigur că am muncit cu tot sufletul, punând în slujba naționalei tot ce am învățat în cariera de jucător și antrenor, având mereu doar visul performanței în minte și în inimă.

Din păcate, rezultatele din teren nu au fost mereu așa cum mi-am dorit. Îmi cer iertare pentru dezamăgirea pe care am produs-o celor care își doreau mai mult, pentru greșelile pe care le-am făcut și pentru că nu am putut să transform dragostea mea pentru echipa națională în rezultate pe măsura ei. Am ales să vă scriu acum, după ce România are deja un nou selecționer, pentru că abia acum simt că acest mandat se încheie, când naționala pășește pe un drum în care eu cred. Cu oameni pe bancă, în locul meu și al staff-ului meu, pe care îi prețuiesc și îi voi ajuta necondiționat.

La finalul acestei etape, mulțumesc Federației Române de Fotbal pentru încrederea oferită pe toată durata mandatului meu și pentru sprijinul pe care l-am simțit zi de zi. Mai mult decât atât, FRF mi-a oferit o echipă de profesioniști care a trăit și a muncit alături de mine, 100% dedicați naționalei. Le mulțumesc fiecăruia dintre ei, membri ai unei echipe extraordinare.

Am învățat enorm și am căpătat, în același timp, prieteni căliți alături de mine prin focurile unei presiuni incredibile. În toată cariera mea viitoare, voi purta cu mine imaginile miilor de copii care au cântat imnul pentru România pe stadion, sacrificiile jucătorilor care au înțeles să dea totul pentru tricoul pe care îl poartă și gândul că am putut contribui la o schimbare de generație pentru viitorul mai bun al fotbalului românesc.

Echipa națională aparține tuturor românilor și ea trebuie susținută necondiționat. Eu așa voi face totdeauna. De acolo, din banda dreaptă a terenului, după o cursă fără teamă, așa cum v-am obișnuit, am trecut pe banca selecționerului. Acum, când mă ridic de pe banca aceasta spre un alt viitor, înțeleg de fapt că aceste curse ale mele nu se vor opri niciodată.

Merg mai departe, cu mâna la inimă, pentru România!

Vă mulțumesc și vă îmbrățișez,

Cosmin Contra

Petrolul va încheia, oficial, anul duminică, cu meciul care mai poate atenua sau poate inflama și mai mult situația existentă la club. Trupa ploieșteană va avea parte de un joc extrem de important pe care îl va disputa, în deplasare, contra liderului eșalonului secund, UTA Arad. Partida se va desfășura pe stadionul „Motorul” din Arad, unul dotat cu suprafață de joc artificială. De aceea, în această săptămână, jucătorii lui Flavius Stoican se pregătesc pe teren sintetic, tocmai pentru a se acomoda cu condițiile de joc pe care le vor întâlni la finalul acestei săptămâni.

Astfel, antrenamentul de astăzi s-a derulat la „Parcul Vest”, urmând ca, pentru următoarele ședințe până la plecarea spre Arad, „lupii” să folosească „sinteticul” de la Câmpina. În altă ordine de idei, conform anunțului făcut de către organizatori, la meciul de duminică, biletele din sectorul rezervat suporterilor oaspeți vor costa 15 lei și vor putea fi procurate de la fața locului.

Pentru ultima întâlnire din 2019, petroliștii nu vor putea conta pe Ianis Stoica. Față de precedenta convocare unde a fost prezent și Mario Bratu, de data aceasta doar Stoica junior a fost convocat la naționala „U18”, cu care a plecat, astăzi, la un turneu de verificare în Portugalia. Reprezentativa României va juca cu Portugalia (7 decembrie), Spania (9 decembrie) și Turcia (11 decembrie), Ianis Stoica fiind unul dintre oamenii de bază ai „tricolorilor”. Sursa:fcpetrolul.ro

Andreea Răducan a decis să demisioneze din funcția de președinte al Federației Române de Gimnastică. Răducan a spus că hotărârea de a pleca din fruntea gimnasticii a luat-o din cauza neindeplinirii obiectivului: calificarea echipelor la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În plus, la nivelul gimnasticii românești sunt orgolii foarte mari, iar propunerile de schimbare nu au fost acceptate de toți membrii Comitetului Executiv. Fosta mare gimnastă a mai spus că au fost doi ani foarte grei la conducerea forului și partea cea mai costisitoare a fost legată de medicamentația sportivilor.

'' Nu sunt dispusa in continuare sa-mi asum ceea ce nu se doreste a se face in continuare, motiv pentru care am decis dupa sedinta Comitetului Executiv sa pun punct prezentei mele in frunte Federatiei Romane de Gimnastica. Voi ramane in continuare alaturi de gimnastica romaneasca. Cred ca si din cauza orgoliilor foarte mari ajungem in aceasta situatie. Am avut discutii corecte cu antrenorii federali. Daca nu e timp sau nu exista solutii eu nu pot sa continui in acest ritm. Sub o forma sau alta o parte din membrii Comitetului Executiv nu doresc sa faca o schimbare, spunand ca nu sunt solutii. Nu sunt dispusa in continuare sa-mi asum ceea ce nu se doreste a se face in continuare, motiv pentru care am decis dupa sedinta Comitetului Executiv sa pun punct prezentei mele in frunte Federatiei Romane de Gimnastica'' - a declarat Andreea Răducan cu ocazia conferinței de presă în care și-a anunțat demisia.

Răducan a fost aleasă în funcția de președintă la începutul lunii august 2017. Ea a susținut înlocuirea antrenorilor Nicolae Forminte, la feminin, și Marius Urzică, la masculin, cărora le-a reproșat faptul că au ratat calificarea cu echipele la Jocurile Olimpice. Echipele naționale feminine și masculine ale României nu vor evolua la Tokyo din cauza rezultatelor slabe înregistrate la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Stuttgart. România va fi reprezentată la Olimpiada din 2020 doar la individual prin sportivii Maria Holbură, la individual compus, și Marian Dragulescu, la sărituri.

Miercuri, 04 Decembrie 2019 14:49

Înfruntare româno-ungară decisivă

Naţionala feminină de handbal a României va avea meci decisiv la Campionatul Mondial din Japonia. Selecționata tricoloră trebuie să bată Ungaria pentru a se califica în Grupele Principale ale competiției. S-a ajuns la această situație după ce România a pierdut ''pe mâna ei'' înfruntarea cu Muntenegru. S-a terminat 26-27, iar tricolorele au suferit a doua înfrângere la acest Mondial şi riscă să rateze calificarea mai departe.

În prima parte a disputei cu muntenegrencele, echipa antrenată de Tomas Ryde și Costică Buceschi părea câștigătoarea meciului. Însă ultimul sfert de oră al partidei a fost catastrofal cu greşeli, tehnice şi tactice, în ambele faze, atât ale jucătoarelor, cât şi ale staff-ului tehnic. Toate acestea au dus la situația în care româncele nu au mai punctat vreme de șase minute. De toate acestea a profitat echipa antrenată de cuplul suedezo-român Per Johansson-Adi Vasile care a înscris şapte goluri consecutive. România a încercat o revenire în finalul partidei şi a sperat la un egal, dar a pierdut la limită.

Cristina Neagu a fost desemnată cea mai bună jucătoare a meciului fiind autoare a 11 goluri. Starul naționalei române a spus, după meci, că rămâne încrezătoare în echipa sa deoarece are valoarea necesară să bată Ungaria. Partida decisivă va avea loc vineri, de la ora 12.00, chiar de Sfântul Nicolae. România are ca obiectiv la acest mondial clasarea în primele opt echipe pentru a putea juca la turneul preolimpic. Sursa foto:facebook/federatia romana de handbal

Miercuri, 04 Decembrie 2019 11:41

Peluza 1 Ilie Oană vrea ședință de urgență!

Fanii de la Peluza 1 au remis un comunicat în mediul online după ce președintele clubului FC Petrolul, Marius Stan, a anunțat în emisiunea,,Neconvențional", de la Ploiești TV, că la sfârșitul sezonului va pleca. Iată mai jos comunicatul celor de la P1:

În urma anunțului public făcut de domul Marius Stan în ceea ce privește decizia de a demisiona din funcția de președinte al FC Petrolul Ploiești, Peluza I Ilie Oană îi solicită public domnului Mădălin Mihailovici, CEO Veolia, partenerul finanțator al clubului nostru, următoarele:

1) Să convoace de urgență o ședință, cu toți factorii implicați în acest proiect, în care principal punct pe ordinea de zi să fie decizia domnului Marius Stan de a demisiona din funcția de președinte al FC Petrolul Ploiești

2) Să îl înlăture de urgență din orice funcție decizională pe domnul Octavian Grigore. Peluza I Ilie Oană îl consideră unul dintre factorii perturbatori ai activității din cadrul clubului nostru.

3) Să aibă o reacție publică în care să spună ce rol are domnul Nicolae Cristian Vlad în cadrul FC Petrolul Ploiești. Totodată, îi solicităm să confirm sau să infirme faptul că domnul Nicolae Cristian Vlad este consultantul său pe probleme sportive.

4) Să îl demită de urgență pe antrenorul Flavius Stoican

Peluza I Ilie Oană ține să facă lumină în ceea ce privește anunțul președintelui Marius Stan.Pentru o mai bună informare a întregii suflări petroliste, decizia domnului Marius Stan vine în urma unor tensiuni din interiorul clubului, tensiuni provocate de domnii Octavian Grigore și Nicolae Cristian Vlad. Cei doi se fac vinovați de haosul de la FC Petrolul Ploiești, alături de domnul Mădălin Mihailovici, cel care se lasă influențat de aceștia, în loc să gestioneze activitatea clubului alături de președintele Marius Stan.

Marți, 03 Decembrie 2019 16:24

40 la sută șanse pentru o sală nouă

''Dacă în urma expertizei tehnice costurile reabilitării vor depăși 60 la sută, va fi construită o sală nouă!". Este concluzia Ministrului Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, după ce a fost la Ploiești și a văzut cum arată Clubul Sportiv Petrolul. Cei care lucrează acolo au făcut nenumărate apeluri în care arătau condiţiile dezastruoase în care se derulează activitatea sportivilor. Însoţit de primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, dar şi de reprezentanţii clubului, directorul Eduard Crângașu, coordonatoarea secției de gimnastică, Corina Ungureanu și Mihai Malanca, antrenor emerit de radioamatorism, Stroe a spus că cel mai important este să se găsească soluţii, nu vinovați.

Ministrul Sportului a mai declarat faptul că Primăria Ploieşti ar fi trebuit să facă investiţii în clădire însă primarul Dobre se plânge din cauza bugetului local insuficient. Expertizarea completă a clădiri este pasul următor și cel care poate oferă două soluții: fonduri pentru reparaţii sau, după caz, construirea unei noi săli de gimnastică. Fosta mare gimnastă Corina Ungureanu i-a spus ministrului că dotările sunt de pe vremea când ea a intrat în sala de gimnastică. Corina a explicat că sunt probleme cu infiltraţiile şi lipsa apei calde, dar se consolează cu faptul că din punct de vedere al dotărilor sportive sala este pusă la punct. Coordonatoarea secției de gimnastică le-a mai transmis oficialilor că își dorește foarte mult o sală nouă.

Situaţii precare sunt și la radioamatorism sau șah unde uzura se vede și în scaune. În cazul în care clubul va beneficia de o construcţie nouă, șeful sportului a declarat că aceasta se poate face prin Compania Naţională de Investiţii care are programe pentru reabilitare şi construcţii de săli de sport. În cadrul clădirii de la stadionul ,,Ilie Oană" mai activează secțiile de box, lupte, ciclism și birourile aferente. Clădirea are și minihotel, 8 camere de cantonament, însă acum acesta este folosit ca spațiu pentru depozitare.

Seria interminabilă de ocazii ratate de fotbaliștii Petrolului s-a încheiat pe teren propriu. Trupa ploieșteană rămâne fără victorie în ultimele patru jocuri mai ales din cauza a ceea ce s-a întâmplat și împotriva celor de la Metaloglobus. Fotbaliștii Petrolului s-au întrecut în ratări spre disperarea fanilor. Gavrilă a centrat de pe stânga, Arnăutu a deviat cu capul, Gavrilaș a respins în față, dar Sîrghi (14) n-a profitat, trimițând în blocajul portarului advers! Zece minute mai târziu, Saim Tudor a țintit butul din dreapta lui Gavrilaș, cu un șut expediat din marginea careului mare, apoi Arnăutu (32) n-a cadrat ținta cu o lovitură de cap, iar Sîrghi (38) a mai trimis, încă o dată, în Gavrilaș!

Festivalul ratărilor a continuat și după pauză, cu o dublă șansă în aceeași fază: Munteanu a șutat din stânga, Gavrilaș a respins în față, dar Arnăutu (50) a reluat, din mijlocul careului, pe lîngă poartă. Extrem de norocos, Gavrilaș a scăpat cu fața curată și la șutul lui lui Mihăescu (60), pe care l-a respins de lângă bara din stânga sa, la „capul” lui Gavrilă (67), ce a trecut peste poartă, sau la reluarea, tot cu capul, al lui Gnabaoyou (81), la care balonul a ocolit, din nou, ținta.

Finalul jocului a găsit echipa oaspete în careul petrolist însă același fundaș Sîrghi a respins la sacrificiu o indirectă din careu. Poziția lui Stoican pe banca Petrolului se erodează de la un meci la altul fiind, din nou, huiduit și dorit plecat de fanii petroliști. Ploieșteanul Măldărășanu a încurcat iarăși Petrolul așa cum a făcut-o și când era la Astra. El nu a uitat că în prima etapă petroliștii l-au învins în prelungirile meciului. Principalul bucureștenilor spune că echipa nu se va da la o parte dacă va intra în hora promovării.

După încă un meci egal, gruparea petrolistă mai coboară un loc până pe poziția a cincea a Ligii a doua, la trei puncte de promovarea directă și unul singur de locul care duce la baraj. Ultimul joc al anului pentru Petrolul va fi duminică, în deplasare, la lidera ierarhiei, UTA Arad.

Flavius Stoican:''Este suparator ca ratam cu nonsalanta toate aceste ocazii. La fel de adevarat este ca prin multa munca ajungem in acele situatii insa acesta este fotbalul, mergem mai departe! Suntem increzatori ca ne putem atinge obiectivul. Cu bune, cu rele, cu dezamagiri, cu suparari, dezamagirea este mare, insa la final trebuie sa tragem concluzii. Nu pot sa dau vina numai pe ghinion si important este ca suntem acolo, cu toate aceste ratari!''

Marius Maldarasanu:''In tur am facut un meci mult mai bun ca acum si am pierdut. De data asta am castigat un punct, intr-adevar chinuit, dar este muncit. Imi felicit baietii, dar nu cred ca meritam mai mult. Petrolul a pus presiune tot timpul, a controlat jocul, si-au creat ocazii, dar si noi uneori am pierdut puncte nedrept insa consider ca este un rezultat echitabil. Este un campionat extrem de echilibrat, nu poti spune cine promoveaza, iar noi nu ne vom da la o parte daca vom ajunge acolo sus.''

Luni, 02 Decembrie 2019 15:03

Cristina este iarasi regina!

Neagu a primit, cu ocazia Campionatului Mondial de Handbal din Japonia, trofeul cuvenit celei mai bune jucatoare a lumii in 2018. Liderul nationalei a fost premiata de forul international fiind recompensată și cu 10.000 de euro. O suma prea mica in comparatie cu ceea ce handbalista ofera pe teren. Sunt alti sportivi, mai ales fotbalistii, care castiga sume nesimtite fata de ceea ce joaca. Insa se stie ca extrafotbalul a fost mereu platit mai putin chiar daca uneori merita mai mult.

Si Cristina merita mai mult din partea nationalei tarii sale, dar din pacate, Romania nu este in cel mai bun moment la mondialul nipon. Asta si pentru ca doua dintre ajutoarele din teren ale Cristinei, Buceschi si Laslo, au trebuit lasate acasa din motive binecunoscute. Pentru a prinde locurile 1-8, cele care asigura participarea la turneul preolimpic teoretic, Romania trebuie sa bata Kazahstanul si apoi Muntenegru sau Ungaria. Foarte greu in conditiile in care aproape totul se asteapta iarasi de la Neagu. Chiar si la capacitate redusa superstarul nationalei ramane cea mai tare cum a fost si impotriva Senegalului. MVP-ul 2018 spunea ca se simte bine cu piciorul si aceasta stare o poate transmite si jucatoarelor debutante care pot prinde curaj pe linga liderul lor. Pentru Romania, pentru Cristina, al patrulea „Balon de Aur” cucerit de-a lungul carierei, după cele din 2010, 2015 și 2016, record all-time, celelalte fete ar trebui sa se autodepaseasca si impreuna sa prinda unul din cele 8 locuri preolimpice.

Luni, 02 Decembrie 2019 13:38

Cupa plină cu medalii

Sâmbătă şi duminică, 18 înotători de la CSM Ploieşti au participat, la Câmpina, la cea de-a II-a ediţie a Cupei Barracuda, competiţie rezervată copiilor cu vârste între 8 şi 13 ani. Sportivii pregătiţi de Tamara Costache şi Ciprian Toma au reuşit să câştige nu mai puţin de 41 de medalii – 19 de aur, 12 de argint şi 10 de bronz – bilanţ care i-a situat pe prima poziţie în ierarhia cluburilor participante, 14 la număr. Iată care au fost performanţele sportivilor de la CSM Ploieşti:

– Alexandra Avram (8 ani) – 4 medalii de aur;

– Alexandru Ilie (8 ani) – 4 medalii de aur;

– Luca Marinescu (9 ani) – 3 medalii de aur, o medalie de argint;

– Rareş Rizea (9 ani) – 4 medalii de bronz);

– Alexandra Constantin (9 ani) – 2 medalii de argint, o medalie de bronz;

– Teodora Roman (9 ani) – o medalie de bronz;

– Patrick Iacob (10 ani) – 3 medalii de aur, o medalie de argint;

– Fabian Păun (10 ani) – o medalie de aur, 2 medalii de argint, o medalie de bronz;

– Briana Păun (10 ani) – 4 medalii de aur;

– Cristina Ţolea (10 ani) – 3 edalii de argint, o medalie de bronz;

– Denisa Păunescu (10 ani) – o medalie de bronz;

– Sara Profiran (11 ani) – 3 medalii de argint, o medalie de bronz.

Ar mai fi de remarcat că, în urma rezultatelor obţinute, Briana Păun şi Luca Marinescu au primit „Cupa Barracuda” pentru cele mai bune performanţe la categoria „2009-2011”, Luca făcând şi o cursă impresionantă la 200 metri liber, încheiată cu un timp sub recordul naţional: 2:23,52 minute. Sursa: csmploiesti.ro

Pagina 1 din 195