Fotbaliștii Petrolului au motive de bucurie. Pentru ei astăzi este ultima zi cu două antrenamente în cantonamentul de la Kartepe. Ei se află în cea de-a doua săptămână a cantonamentului din Turcia aflându-se, astfel, pe ultima sută de metri a pregătirilor înainte de revenirea în țară.

Partea finală a stagiului de pregătire va cuprinde și două jocuri-test, intervenind, însă, unele modificări în programul anunțat inițial. Astfel, meciul cu Al Markhiya SC Doha, formație nou-promovată în prima ligă din Qatar, ce ar fi trebuit să se dispute în această seară, a fost reprogramat pentru data de 29 iunie, în vreme ce testul cu Al Shamal SC, din 30 iunie, a picat definitiv, fiind înlocuit cu unul ce se va juca, tot la acea data, în compania unei formații turce de eșalon inferior, Darica Genclerbirligi.

Gruparea ploieșteană va reveni acasă vineri, 1 iulie, iar până la startul Ligii 1 (16 iulie) va mai disputa două partide de verificare, cu Farul Constanța (6 iulie) și, trei zile mai târziu, cu un adversar ce va fi stabilit și în funcție de tragerea la sorți a meciurilor din debutul campionatului.Sursa:fcpetrolul.ro

CSM Ploiești are două ștafete campioane la 4×100 metri şi 4×400 metri. Performanțele au fost realizate la Campionatele Naţionale în aer liber şi probe combinate rezervate seniorilor şi tineretului (U23), desfășurate, recent, la Craiova. Prima ștafetă campioană a fost cea de de seniori în componența: Petre Rezmiveş, Cristian Roiban, Alexandru Zatic, Alexandru Geamănu. Cea de-a doua s-a impus, la tineret, în formula: Alexandru Geamănu, Robert Marinescu, Florin Nica şi Mihăiţă Neagu.

Lotul antrenat de Augustin Iancu și Robert Munteanu a mai obținut două prezențe pe podium prin Cristian Roiban, care a fost al 2-lea la tineret şi al 3-lea la seniori în proba de 100 metri plat, tot el cucerind bronzul la tineret în proba de 200 metri.

Și atleţii de la Clubul Sportiv Școlar s-au remarcat la competiția din Bănie. Juniorul Andrei Niculiță(CSS Ploiești/CSM București) a cucerit medalia de bronz în proba de 400 metri cu timpul de 47.22 sec. Cu acest timp Niculiță a făcut și baremul pentru Campionatul Mondial U 20 care se va desfășura la Cali - Columbia! Tot un bronz, la tineret, a mai fost adjudecat de CSS Ploiești cu ștafeta 4 x 400 m.

Open-ul internațional de box cadeți școlari, desfășurat recent la Gheorgheni, a oferit numeroase premieri. Pentru prima oară la acest nivel boxul românesc a câștigat 9 medalii de aur. Performerii primelor locuri sunt: Samuel Cioabă (categoria 44kg), Edwin Petrea(cat. 46kg), Andrei Jgheban(cat. 50 kg), Ciprian Buletica(cat. 52kg), Renato Mihai(cat. 54 kg), Robert Cucu(cat. 63 kg), Andrei Floarea(cat. 70 kg), Daniel Tănăsescu(cat. 75kg), Ianis Matei(cat. 90kg).

Din aceștia, dar și din cei care au venit pe locurile 2 și 3 ale podiumului, se va forma lotul național de cadeți ce va lupta la Campionatul European Școlar ce se va disputa, în august, în Turcia. Acesta va fi structurat de Titi Tudor, coordonatorul lotului, cel care spune că 10-12 pugiliști vor forma echipa României:''Se poate forma un lot bun, dar trebuie să lucrăm cu ei pentru că sunt la început de drum. Sunt copii talentaţi şi trebuie să muncească foarte mult ca să ajungă cât mai sus. Cel mai probabil vom avea la dispoziţie două cantonamente de pregătire înaintea turneului final."- a declarat coordonatorul lotului României.

Printre tricolori sunt și boxeri legitimați la CSM. Andrei Floarea și Flavius Mușat(cat. 48kg), acesta din urmă medaliat cu argint la competiția harghiteană. Și pentru ei s-au înregistrat premieri absolute. Floarea a devenit campion internațional al categoriei după doar trei meciuri în box, iar Mușat a boxat la prima lui competiție oficială din carieră! În atenţia antrenorilor de la lot mai sunt Raul Benea(cat.46kg) și Cătălin Bănică(cat.40 kg), ambii medaliați cu bronz și legitimați la CSM Ploiești.

Tot pe locul 3 au venit și pugilistele CSM-ului:Cristina Căldărariu(cat.50kg) și Geanina Bănică(cat.52kg). Tot la nivelul fetelor de apreciat și performanța ploieștencei Luciana Petrache. Componentă a lotului național de junioare, Luciana s-a impus în cadrul categoriei 50 kilograme.  

Cel puțin la box și înot avem viitor având în vedere rezultatele de săptămâna trecută. La David Popovici și Robert Glință nu mai dezvolt deoarece presa centrală a făcut-o și o face destul. Mă aplec asupra nobilei arte, iar rezultatele de la Gheorgheni Open, turneu internațional desfășurat în localitatea harghiteană, îi fac pe experții boxului să fie optimiști în privința viitorului acestui sport.

Pentru prima oară la nivel de cadeți și la o întrecere internațională, România a obținut șapte medalii de aur! La care se mai adaugă locurile doi și trei, obținute la masculin și feminin. Competiția a avut loc într-o sală construită de guvernul ungar, dedicată exclusiv pugilismului și este situată la ieșirea spre Bistrița. Construcția are în interior două săli, una de antrenament, iar cealaltă oficială, totul la nivel olimpic, inclusiv gongul! Dispune de 500 de locuri, are sală de forță și dou bazine de recuperare. Să tot faci box în asemenea condiții, iar cadeții și juniorii din șapte țări au avut poftă să-și împartă pumni. Au fost meciuri tari, unele terminate înainte de limită, dar și frumoase ca exprimare. Din păcate, au fost și momente urâte. Chiar în ultima zi de concurs gazdele au avut o atitudine demnă de boicot!. Numeroși oficiali au urcat pe ring să vorbească nu și Vasile Câtea, președintele Federației Române de Box. Forul condus de Câtea a avut un rol determinant în desfășurarea acestui turneu. Șicane au fost și la deschidere atunci când campioana europeană a României, Amalia Niță, a fost acceptată cu greu să vorbească din partea sportivilor în detrimentul unei pugiliste ungare a cărui palmares nu spune nimic. Tot nimic nu vom face la nivel de seniori dacă nu se va investi aici. În opinie personală, în aproape orice sport, mai ales cel individual, dacă nu le oferi sportivilor salarii bune nu vor mai fi rezultate la seniori! Să nu uităm că Popovici are 17 ani, iar Amalia Niță are 16 ani. Până la aceste vârste copii, tinerii, fac sport din plăcere,însă odată cu trecerea timpului pretențiile cresc și ori le dai salarii corecte, ori îi pierzi.  

În săptamâna în care David Popovici făcea senzaţie în bazinul din Ungaria, la Complexul Turistic de Natație din Târgoviște, înotătorii de la CSM Ploieşti reuşeau cea mai tare participare a clubului la un campionat national! Zece sportivi ai secţiei de nataţie a CSM-ului au concurat, în perioada 22-26 iunie, la Campionatul Naţional de înot în bazin de 50 m pentru cadeţi (12-14 ani). Bilanţul realizat a fost unul deosebit: şase titluri de campioni naţionali, opt titluri de vicecampioni şi cinci medalii de bronz obţinute!

Performera delegaţiei ploieștene a fost Briana Păun (13 ani), care a obţinut cinci titluri de campioană naţională, trei de vicecampioană şi dou[ medalii de bronz! Un titlu de campion naţional a obţinut şi Luca Marinescu (12 ani), în proba de 400 metri liber, în care a reuşit să stabilească un nou record naţional, cu timpul de 4:26:81 minute! La această performanţă, el a adăugat un titlu de vicecampion şi două medalii de bronz.

Cei zece sportivi înscrişi în concurs de Tamara Costache şi Ciprian Toma au fost: Briana Păun, Erika Fortu, Teodora Radu şi Denisa Păunescu (fete, 13 ani), Teodora Roman şi Alexandra Constantin (fete, 12 ani), Octavian Lupu (băieţi, 14 ani), Darius Radu şi Fabian Păun (băieţi, 13 ani) şi Luca Marinescu (băieţi, 12 ani). Sursa: csmploiesti.ro

Luni, 27 Iunie 2022 10:42

Medaliatele le-au motivat pe junioare

Amalia Lică şi Christina Drăgan sunt sportivele momentului în gimnastica ritmică românească. Asta pentru că ele s-au întors, recent, cu medalii de la Campionatele Europene rezervate Junioarelor. Datorită performanțelor, Amalia și Christina au fost invitate de onoare la Campionatul Naţional de Junioare II şi III, desfășurat, în week-end, la Ploiești. În acest sens organizatorii le-au pregătit o serie de surprize celor prezenţi, una dintre acestea fiind o festivitate de premiere special dedicată celor două sportive.

A fost un moment deosebit în care fetele au au avut prilejul să asculte imnul naţional al României interpretat de Cezar Ouatu, pentru ca, apoi, să fie premiate, alături de antrenoare şi de preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu, de către Primaria Municipiului Ploieşti, reprezentată de Viceprimarul Daniel Nicodim.

Prezența celor două gimnaste le-a motivat și mai mult pe colegele lor mai mici să evolueze cât mai bine la competiția organizată în Sala Sporturilor Olimpia. S-a concurat foarte intens cele peste 70 de sportive de la 17 cluburi din ţară întrecându-se pentru titlurile de campioane naţionale atât pe obiecte, cât şi la individual compus sau în concursurile pe echipe.

CSM Ploieşti a avut cinci sportive înscrise în competiţie şi, chiar dacă nu au fost aproape de podiumul de premiere fetele pregătite de Liliana Băescu (coordonator) şi Simona Puiu (antrenor) au arătat că pot progresa pentru a fi mai competitive în viitor. Rezultatele sportivelor de la CSM Ploiești au fost următoarele:

Junioare II

– Ingrid Gavril (11 ani) – locul 10 cu un total de 59.950 (21.050 la minge, 19.150 la măciuci şi 19.750 la panglică);

– Delia Stroe (11 ani) – locul 15 cu un total de 54.600 (21.100 la minge, 17.450 la măciuci şi 16.050 la panglică);

Junioare III

– Ştefania Puiu (10 ani) – locul 13 cu un total de 54.050 (16.750 la cerc, 19.950 la minge şi 17.350 la panglică)

– Giulia Stoian (9 ani) – locul 14 cu un total de 29.650 puncte (14.850 la cerc şi 14.800 la panglică;

– Nectaria Stoica (9 ani) – locul 16 cu un total de 28.950 (15.500 la cerc şi 13.450 la panglică). Sursa:csmploiesti.ro

Vineri, 24 Iunie 2022 12:27

Numele Tamaș se dublează la Ploiești

După ce Gabriel Tamaș a semnat cu Petrolul, un alt nume Tamaș va evolua la Ploiești. Este vorba despre handbalista Larisa Tamaș. În vârstă de 28 de ani, Tamaș, se alătură echipei de handbal feminin senioare Activ Prahova-Ploiesti și va juca aici pentru următoarele sezoane, după cum a anunțat activprahova.ro, siteul oficial al clubului prahovean.

Nascuta la 16 mai 1994, la Baia Mare, Larisa Tamaș a evoluat pentru echipele Neptun Constanta, HC Zalau, Corona Brasov, Minaur Baia Mare, CSM Slatina, iar în ultimul sezon competițional a jucat în Liga Florilor pentru CSM Deva.

Larisa evoluează ca inter stânga și a venit la Ploiești cu gandul să ajute prin experiența sa la obiectivele clubului condus de Silviu Crângașu:“Ma bucur ca am venit la Ploiesti, vreau sa ajut echipa. Imi doresc sa facem lucruri foarte bune pe viitor si sa promovam in prima liga.” a declarat Larisa. Ea este prima achiziție a Activului pentru sezonul viitor și va reveni la Ploiești odată cu reunirea echipei din 11 iulie. Sursa:activprahova.ro

Vineri, 24 Iunie 2022 12:12

Noul sistem pentru noua ediție

Petrolul trece la un nou sistem de joc pentru noul sezon al primei ligi. Iar antrenorul Nicolae Constantin a declarat, după primul test din Turcia, că sistemul 3-4-3 reprezintă cea mai bună soluție pentru jocul Petrolului. Antrenorul își dorește ca testele de aici și cele din România să fie suficiente pentru ca “joaca” să meargă.

“S-a văzut că toți jucători noi au adus un plus și este bine pentru că asta ne doream. Îl așteptăm și pe Gicu, cu el o să fim și mai bine. Nu este ușor să trecem la noul sistem de joc, dar mai avem aceste meciuri, plus două acasă, și sunt sigur că am făcut alegerea bună. Am vorbit cu Claudiu, am vorbit și cu președintele Lazăr, cu staff-ul meu, cred că este soluția cea mai bună pentru începutul de Liga întâi.”-a declarat Constantin pentru FCP TV

Petrolul a început seria verificărilor cu o victorie, 2-1, împotriva celor de la Dinamo -Auto Tiraspol. Golurile formației ploieștene au fost marcate de către fundașul Gabriel Tamaș, în prima repriză, și de atacantul Simon Măzărache, în partea secundă. Rferitor la acest amical, principalul Constantin a mai declarat la FCP TV că echipa va arăta din ce în ce mai bine:

“Ținând cont că a fost primul meci pot spune că a fost un antrenament bun, tare, care ne-a solicitat la maxim. Am avut zile cu două antrenamente și nu am pus accent pe partea tehnică. Am suferit în prima parte, dar este normal în această perioadă. O a doua repriză ceva mai bună, au fost și realizări, dar și lucruri proaste. Le vom analiza și sunt sigur că de la meci la meci vom arăta mai bine.” Următorul test din Turcia este programat pentru sâmbătă, atunci când echipa noastră va întâlni formația turcă de eșalon inferior Beykoz 1908 S. K. D. Foto:fcpetrolul.ro

Naționala de fotbal U19 a României poate ajunge în play-off-ul pentru Campionatul Mondial chiar și cu un meci egal. Un egal sau o victorie cu țara gazdă, Slovacia, trimite naționala antrenată de Adrian Văsâi în play-off, unde va întâlni echipa clasată pe locul trei din Grupa B.                                   

Grupa B

                      M         V         E         Π          G         PCT

Anglia            2          2          0          0          6-0      6

Israel             2          1          1          0          6-4      4

Serbia            2          0          1          1          2-6      1

Austria           2          0          0          2          2-6      0

Vineri, 24 iunie, de la ora 18:30, România înfruntă Slovacia, pe Arena ,,Antona Malatinského-Trnava”. După două meciuri disputate la Campionatul European din Slovacia, eșecuri cu Italia și Franța, România se află pe locul trei în Grupa A. Campionatul Mondial 2023 se va organiza în Indonezia. Sursa:frf.ro

Joi, 23 Iunie 2022 08:46

Campion într-un mare stil!

"M-am bucurat că s-a terminat şi că am reuşit să termin concursul ăsta în stil.”, a declarat înotătorul David Popovici, la postul TVR 1, după ce a cucerit medalia de aur și la 100 m liber. Sportivul de doar 17 ani a cucerit două titluri la Mondialele de nataţie de la Budapesta. El speră că i-a făcut pe toţi românii mândri prin performanţele lui.

“Ce pot să spun e că mă bucur că lumea m-a urmărit şi că într-un final s-a reuşit să se difuzeze şi la televizor şi cu ocazia asta milioane de români au reuşit să se uite, sper să nu exagerez, şi să mă susţină. Sper că v-am făcut pe toţi mândri. Sper că v-aţi bucurat pentru mine, aşa cum m-am bucurat şi eu.", a afirmat sportivul legitimat la CS Dinamo.

El a mai spus că nu s-a pregătit în mod special pentru aceste Mondiale și se consideră un tip banal, dar care este capabil de lucruri extraordinare:"Acesta nu a fost un concurs pentru care m-am pregătit extraordinar de tare. Asta mă face şi mai optimist pentru ce se poate întâmpla în viitorul apropiat. Însă aş minţi dacă aş spune că nu am fost într-o formă competiţională bună. Am fost, numai că nu ştiam. Şi cred că e un lucru bun că pot să mă surprind în continuare. Eu sunt un puşti care înoată repede, un tip banal care e capabil să facă lucruri extraordinare şi să inspire oameni."

Înotătorul român, debutant la Mondialele de seniori, a adus primele două titluri mondiale,100 și 200 m liber, în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc. România mai are două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001). Bilanţul României la Mondiale este acum de patru medalii de aur, una de argint şi şase de bronz. Sursa:agerpres.ro/ foto:facebook/cosr

Pagina 1 din 343

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.