Catre locuitorii municipiului Campina,

 

PRIMARIA MUNICIPIULUI CAMPINA, FLORICON SALUB SRL SI CCR LOGISTICS SYSTEM organizeaza, sambata - 07.03.2020, intre orele 9.00 - 12.00,  campania trimestriala  de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice, ocazie cu care se va organiza o tombola cu premii constand in electrocasnice noi.

Astfel, cine doreste sa predea echipamentele electronice nefunctionale sau depasite tehnic, le poate aduce direct la sediul Floricon Salub SRL din Campina, str.Oborului, nr.6 sau pentru deseurile mai mari (frigidere, masini de spalat, televizoare) poate solicita telefonic la nr. 0728 256 899  ridicarea acestora  de catre autovehiculele Floricon Salub SRL. Solicitarile se vor face anterior datei programate, de luni-vineri, in intervalul orar 8.00-14.00.

Numai cine preda deseuri de echipamente electrice si electronice, in data de 07.03.2020, va putea castiga prin tragere la sorti un aparat electrocasnic nou!

Vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară(ASF), Cristian Roșu, responsabil de piața asigurărilor are în plan introducerea a două mari schimbări menite să rezolve, măcar parțial, concentrarea fără precedent din piața RCA și tensiunile apărute ca efect.

 

Una dintre decizii va fi limitarea comisioanelor brokerilor, care controlează circa 80% din totalul vânzărilor. Intermediarii reacționează dur și spun că intențiile Autorității ar încălca regulile concurenței și ale pieței libere și că sunt mai degrabă " de domeniul SF"."În acest moment cea mai mare problemă a pieței RCA este concentrarea. Doar doi jucători controlează circa 70% din piață și, dintre ceilalți, doar încă doi mai au cote rezonabile, în jurul a 7%. Am încercat să identific soluții, inclusiv prin discuții cu reprezentanții autorităților din celelalte țări ale Uniunii Europene, pentru că România nu este singura țară care s-a confruntat cu această problemă. Am identificat două căi: plafonarea comisioanelor încasate de brokeri și sprijinirea digitalizării", a declarat, pentru ECONOMICA.NET, vicepreședintele ASF.

Potrivit oficialului, deocamdată nu este stabilit nivelul la care ar urma să se plafoneze comisioanele, însă aceste detalii ar putea fi stabilite ulterior.

Amintim că intenții similare a avut și fostul președinte ASF, Mișu Negrițoiu, în perioada dificilă dintre falimentele Astra Asigurări și Carpatica Asig.

Justificarea unei astfel de decizii ar fi, în primul rând, aceea că, prin plafonare, brokerii nu ar mai fi tentați să promoveze doar ofertele societăților care plătesc comisioane mari, lăsându-le la urmă pe cele cu un nivel al comisioanelor mai redus. În al doilea rând, societățile care au licență RCA, dar nu vor să vândă din diverse motive, nu se vor mai putea "feri" de RCA prin oferirea unor comisioane mult sub nivelul pieței. În al treilea rând, prin plafonare scad automat costurile de vânzare ale asigurătorilor, fapt care le va putea permite reducerea tarifelor sau menținerea unor tarife acceptabile. Teoretic, pentru consumatori, o astfel de decizie ar trebui să fie o veste bună, pentru că ar însemna diversificarea ofertei, pe de o parte, și reducerea sau cel puțin menținerea prețurilor, pe de altă parte.

De asemenea, ar fi de așteptat ca, prin diversificarea pieței, societățile care au astăzi ponderi record de RCA (linie de asigurări care, potrivit datelor ASF, aduce pierderi) să își limiteze cotele, putând astfel să gestioneze mai bine dosarele de daune și să se reducă problemele cu care se confruntă astăzi, în acest sens. Vezi aici un material în exclusivitate care arată că numărul reclamațiilor făcute de păgubiți a atins cel mai mare nivel din istorie.

Circa 6 milioane de șoferi plătesc astăzi RCA, în România.

O explozie a avut loc, azi-dimineață, la un bancomat din Sinaia. Incidentul a avut loc în apropierea unui hotel. Tâlharii sunt căutați de poliție, anunță Antena3.

 

 

Din primele informaţii, persoane necunoscute au distrus un bancomat. Prejudiciul nu a fost încă stabilitPoliţiştii fac verificări pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

Deputatul PSD Răzvan Ursu a venit cu iniţiativa de a aduce modificările necesare la Legea privind calitatea în construcţii şi Legii privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii. Una dintre problemele care se cerea rezolvată şi care este pe cale să capete contur se referă la cuantumul amenzilor.

 

Potrivit amendamentului propus de parlamentar, toate amenzile încep de la 1.000 de lei, plafonul maxim fiind de 100.000 lei. În legea actuală, amenda minimă este de 50.000 de lei, ceea ce înseamnă că pentru cea mai mică abatere găsită de inspectori constructorul trebuie să scoată din buzunar peste 10.000 de euro. Coborârea pragului până la 1.000 de lei înseamnă că greşelile minore pot fi mai uşor suportate pecuniar.

O altă problemă care vine în întâmpinarea doleanţelor dezvoltattorilor este şi ea pe cale de a fi rezolvată. Recepţia la terminarea lucrărilor va putea fi efectuată numai dacă sunt finalizate branşamentele şi căile de acces. Astfel, dezvoltatorii nu vor mai putea să recepţioneze investiţiile decât după ce construcţia este pusă la punct cu toate utilităţile, conform unui alt amendament al deputatului Răzvan Ursu.

Pe de altă parte şi constructorii au de câştigat, în special timp, de pe urma unui alt amendament, care prevede că pentru lucrările de branşare nu mai este necesară autorizaţia de construire, fiind suficient un acord de la administratorului drumului. Lucrările se vor putea desfăşura astfel mai rapid, fără să fie nevoie de aşteptarea unui aviz care poate veni şi după câteva săptămâni.

In atentia utilizatorilor serviciului public de salubrizare (personae fizice si persoane juridice) din localitatile: CAMPINA, BAICOI, BREBU, BREAZA şi COMARNICProgramul de colectare / preluare a deseurilor menajere, in ziua de 24.01.2020, se va desfasura normal.

Grupul KMG International, prin subsidiarele sale – Rompetrol Rafinare și Rompetrol Dowstream, a dezvoltat și lansat în Romania carburantul premium de iarnă - Xtreme Winter EfixS Diesel. Cu o cifră cetanică de minimum 55, acesta reprezintă o combinație unică pentru funcționarea optimă a motorului în condiții de iarnă severă, de până la -35 de grade Celsius.

 


Xtreme Winter EfixS Diesel este disponibil deja în 195 de stații Rompetrol din România, iar în perioada următoare va ajunge și în cele 87 de benzinarii Rompetrol din Republica Moldova.
Formula carburantului premium de iarnă a fost dezvoltată și testată în cadrul rafinăriei Petromidia, beneficiile asigurate de cifra cetanică de 55 fiind completate de o serie de aditivi performanți pentru funcționarea optimă a automobilului la temperaturi extrem de scăzute.
Cifra cetanică este un indicator al calității motorinei, iar prin gradul ridicat de puritate se asigură o ardere completă a carburantului, o putere calorică mare şi implicit, o reducere a uzurii motorului. În același timp, aceasta permite o reacţie rapidă a motorului în condiţii solicitante - depăşiri, urcarea pantelor, încărcătură mare.
Pentru acest tip de carburant, după numeroase teste și încercări, a fost obținută și o temperatură limită de filtrabilitate (TLF) de -35 de grade Celsius. TLF reprezintă cea mai scăzută temperatură la care combustibilul diesel trece prin dispozitivul de filtrare, atunci când este supus unor anumite condiții de răcire.
Aceasta formulă îmbunătățită a carburantului EfixS Diesel 55 este rezultatul investițiilor susținute făcute de KMG International în rafinăria Petromidia, care astăzi dispune de cele mai avansate soluții tehnologice din România și din regiune. Totodată, profesionalismul oamenilor implicați în acest proiect a dus la dezvoltarea unei motorine premium unice în România, fapt ce atestă capabilitatea Petromidiei, o rafinărie modernă, operată de oameni capabili și dedicați.
În perioadele de iarnă severă, neutilizarea unui combustibil adecvat condițiilor de temperatură foarte scăzute poate conduce la blocarea sistemului de alimentare a motorului.
Din ianuarie 2020, segmentul de retail al KMGI în România cuprinde 390 de stații de carburanți operaționale.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni dimineaţa, mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă densă şi chiciură, valabile în 21 de judeţe, în orele următoare.Potrivit meteorologilor, până la ora 10:00, în zona joasă a judeţelor Cluj, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud, dar şi în localităţi din judeţele Bacău, Galaţi, Vrancea şi Vaslui se va semnala ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii, local, sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. În aceste zone, izolat, vor fi şi depuneri de chiciură.

 

 

Fenomene similare vor persista, până la ora 9:00, în localităţi din judeţele Alba, Covasna, Braşov, Mureş, Harghita, Sibiu, Hunedoara, Olt, Dolj, Teleorman şi în zona joasă a judeţelor Caraş-Severin, Arad, Bihor şi Timiş. Izolat, în localităţi din Timiş va cădea burniţa şi se va forma polei.Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.

Femeia din Uganda care a făcut 44 de copii până la vârsta de 36 de ani nu va mai putea naște, după ce autoritățile i-au interzis acest lucru, iar medicii au operat-o pentru a nu mai putea rămâne însărcinată, arată Hotnews. Femeia ceruse ajutor încă după primele sarcini, dar nu putea lua anticoncepționale din cauza afecțiunii sale genetice care a făcut-o nască atâția copii, s-a arătat fericită de decizie.

 


Cazul lui Mariam Natabanzi a ajuns în cărțile de istorie din Uganda, după ce femeia a dat naștere la 44 de copii, până la vârsta de 36 de ani. Mariam s-a căsătorit la 12 ani cu un bărbat care avea 40 de ani. A născut primii ei gemeni în anul următor. În urma unei afecțiuni genetice, femeia a continuat să nască un număr mare de copii la fiecare sarcină. De-a lungul anilor a născut șase perechi de gemeni, de patru ori tripleți și de cinci ori cvadrupleți. După 15 sarcini, ea născuse 44 de copii. Dintre aceștia a pierdut șase. Pe toți ceilalți 38 rămași îi crește singură, notează sursa citată. Medicii au fost obligați să îi interzică lui Mariam să mai rămână însărcinată. Operată la 40 de ani să nu mai poată naște Înțelegând că decizia medicilor a fost luată pentru binele ei, Mariam s-a arătat bucuroasă că ”este în final liberă”, arată presa din Ghana. Femeia a povestit că a cerut ajutorul medicilor după primele două sarcini dar i s-a spus că anticoncepționalele pot duce la complicații din cauza afecțiunii ei genetice. La 40 de ani a suferit o intervenție chirurgicală datorită căreia a reușit să nu mai rămână însărcinată de atunci.

Ketty Maisonrouge, o profesoară la o școală de business din Statele Unite, a fost printre primii oameni din lume care și-a cumpărat un bilet pentru a călătorii în spațiu. Americanca de 61 de ani s-a înscris în 2005 în programul Virgin Galactic pentru a realiza o vizită de cinci minute în spațiu, dincolo de atmosfera Pământului, iar pentru acest lucru a plătit 250.000 de dolari.

 


Compania Virgin Galactiv a anunțat recent că mai sunt câteva luni și va putea începe călătoriile în spațiu pentru civili. Este o veste pe care mulți oameni o așteaptau cu nerăbdare. Ketty Maisonrouge se gândește de 15 ani la acest moment. „Sper că va fi la fel de uimitor cum cred eu”, spune Ketty Maisonrouge, citată de BBC News. Iubirea pentru spațiu a lui Ketty Maisonrouge a început devreme. Ea povestește că are foarte vie în memorie amintirea momentului din iulie 1969 când Neil Armstrong și Buzz Aldrin au devenit primii oameni care au călcat pe lună. De aceea, atunci când a aflat că Virgin Galactic vrea să ducă oameni obișnuiți, fără pregătire, în spațiu, nu a stat pe gânduri și s-a grăbit să se înscrie. A așteptat cu nerăbdare până când acest vis s-a conturat în realitate. În noiembrie 2019, ea și alte câteva persoane care și-au cumpărat biletele au fost invitați să testeze echipamentele pe care le vor purta pe perioada călătoriei, iar acest lucru a făcut lucrurile să pară extrem de reale și călătoria în spațiu ceva cu adevărat realizabil. Pentru mine, a fost ca și cum am înțeles că acest lucru se va întâmpla într-adevăr în curând. După ce ai așteptat 15 ani, ai visat la asta atâta timp, ajungă să te întrebi când se va întâmpla dacă se va întâmpla cu adevărat. Ketty Maisonrouge: Spre deosebire de astronauții profesioniști care petrec luni și ani de zile făcând pregătiri riguroase pentru a ajunge în spațiu, turiștii spațiali vor avea nevoie de doar trei zile pentru a se pregăti pentru călătoria lor care va dura 90 de minute, dintre care 5 minute în afara atmosferei și restul pe drum.
Dacă totul va decurge conform planurilor, Virgin Galactic va fi prima companie privată care va duce turiștii în spațiu. Compania spune că 600 de persoane au achiziționat deja bilete, printre aceștia se numără și celebrități precum Justin Bieber și Leonardo DiCaprio.

Sunt zeci de oameni doar în Bucureşti care au acuzat anul trecut compania Telekom că le-a falsificat semnătura pe contracte, apoi le-a facturat servicii sau produse pe care nu nici nu le-au cerut, nici nu le-au primit.
Fenomenul a ajuns în atenţia ziarului în momentul în care un cititor Libertatea ne-a contactat şi ne-a prezentat situaţia lui. Client vechi Telekom, el este contactat telefonic de un reprezentant al companiei, care îi face o ofertă de abonament de voce, împreună cu un telefon nou.

 

Refuză oferta. O lună mai târziu, însă, îi vine o factură pe care apărea costul noului abonament, prezentat în oferta refuzată anterior. „În iunie depun prima reclamaţie telefonică. Mi se răspunde că trebuie plângere penală. În continuare mai depun două reclamaţii la Telekom şi fac plângere la ANPC, ANCOM şi Poliţie. Deşi în rezoluțiile ANPC şi ANCOM se dă o cale de rezolvare, aceasta nu este respectată de Telekom şi mă aflu în aceeaşi situaţie după 7 luni”, ne-a spus cititorul Libertatea. Calea de rezolvare pare simplă: operatorul putea să anuleze contractul în baza reclamaţiei. Nu s-a întâmplat acest lucru însă, şi din luna iunie 2019 factura continuă să reflecte achiziţia unui serviciu pe care clientul Telekom nu l-a dorit. Mai mult, el susține că nici nu a primit telefonul pe care compania i l-a facturat. În baza de date a Telekom există un „aviz de recepţie”, pe care clientul l-a văzut după ce a sesizat ANCOM, însă spune că semnătura este falsă – recepţia coletului nu s-a realizat.
În răspunsul Telekom către client i s-a transmis că o reglementare a situaţiei va veni abia după ce Poliţia îşi va încheia cercetările. Poliţiştii spun însă că aceste cercetări pot dura foarte mult, pentru că sunt proceduri anevoioase.
Între timp, facturile continuă să vină, pentru servicii şi produse de care această persoană nu beneficiază. S-a hotărât însă să nu plătească decât ce consumă, respectiv abonamentul iniţial. Rezultatul a fost surprinzător:
Nu există nicio reacţie. Ei îmi dau nişte facturi la ora actuală, de 300 şi ceva de lei, din care eu plătesc jumătate, serviciile pe care le primesc, iar ei nici nu m-au tăiat, nici nu îmi aplică penalităţi. Client Telekom care reclamă că a fost înșelat: Zeci de sesizări doar în Bucureşti Cititorul Libertatea ne-a spus că la secţia de Poliţie la care a făcut plângerea există şi alte cazuri asemănătoare în lucru, potrivit oamenilor legii. Libertatea a contactat Poliţia Capitalei şi a aflat că în anul 2019 au fost alte 13 plângeri doar la acea secţie de poliţie vizând compania Telekom.

Pagina 1 din 420