Tot mai multe vedete de carton, pana de curand aflate pe statul de plata al gruparii #rezist, ajung in atentia Politiei, fie beti, fie drogati, fie participanti la scandaluri si batai. Unul dintre cel mai mare luptator anti coruptie, adevarat fanion al #hastagilor frumosi si liberi, Oreste Teodorescu, a fost prins drogat la volan.

Antena 3 este cea care a difuzat joi informația că polițiștii rutieri l-au prins la volan, sub influența substanțelor interzise, pe jurnalistul Oreste Teodorescu. Potrivit sursei citate, s-a deschis un dosar penal. Oreste Teodorescu a fost oprit în trafic în București. Cauza este cercetată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, a mai transmis Antena 3.

UPDATE. Oreste ar fi reacționat violent în momentul în care pe 2 noiembrie, în zona casei Presei, a fost oprit de polițiști, motiv pentru care a și fost încătușat.

În 2018, Oreste Teodorescu a fost audiat ca martor, la DIICOT Ploiești, în dosarul 'Cocaină pentru VIP-uri'. El a fost audiat în dosarul în care designerul Răzvan Ciobanu şi manelistul Elis Armeanca erau suspecţi.

Un strigăt de durere vine de la un român care, aflat în trecere prin Sinaia, a remarcat șocat starea de degradare în care se află Cimitirul Eroilor români din Al Doilea Război Mondial.

Buruieni, monumente distruse sau fără însemne. Ce mai, paragină totală! Omul atrage atenția asupra acestei stări de fapt și se miră cum este posibil să fie bani pentru alte monumente iar pentru îngrijrea cimitirului celui care au murit pentru țară să fie abandonat.

La cele mai multe societăți de asigurări prețul RCA s-a triplat, exact după falimentul City Insurance. Dispariția companiei de pe piață le-a determinat pe celelalte companii să pună bariere financiare exodului celor două milioane de clienți rămași fără RCA, de teama obligației capitalizării, ne spun reprezentanții ASF, care nu au știut însă să explice ce vină au cetățenii de au ajuns să plătească sume uriașe în conturile asigurătorilor.

Peste avalanșa creșterii prețurilor la aproape toate produsele și serviciile, românii au mai primit și lovitura triplării tarifelor RCA. Spre exemplu, o poliță pe 6 luni la un autoturism a crescut, din primăvară până în prezent, de la 126 de lei la 334 de lei, la Euroins, de la 159 lei la 414 lei la Grawe sau de la 182 lei la 442 lei la Asirom. Conducerea Autorității pentru Supraveghere Financiară (ASF) ne spune că nu doar falimentul City Insurance a determinat explozia prețurilor RCA.

"Falimentul City a influențat scumpirile, dar nu este singura cauză. În acest moment, nicio firmă de asigurări nu mai dă vreun discount față de tarifele pe care le-au anunțat la ASF. Polița mea RCA a avut anul trecut a avut 531 de lei, iar cea de anul acesta este 986 de lei, deci o creștere de 81% și sunt în B8, că nu am avut de 6 ani nicio daună. Tarifele nu sunt reglementate. Mulți ne-au comunicat din primăvară creșterea de tarife. Asiguratorii nu trebuie să-și justifice prețurile, doar să le comunice ASF-ului. Dar a crescut cursul valutar, a crescut valoarea pieselor de schimb, care se aduc din străinătate, că nu se fabrică la noi, a crescut ora de manoperă, datorită creșterii salariului minim pe economie, au crescut costurile cu energia", ne-a declarat Cristian Roșu, vicepreședintele ASF.

Prea multe accidente
Conducerea ASF consideră că, în România, problema RCA-ului nu se va rezolva niciodată prin intervenția instituției, atâta timp cât indisciplina pe șosea este "fantastică". "Noi avem o rată de incidență a accidentelor de 6%, comparativ cu Germania și Franța, care au 3%. Deschidem peste 400.000 de dosare de daună pe an, iar rata frecvenței la camioane este de 23%. Am făcut analize pe niște parcuri de camioane care au o frecvență de 17%, iar polița la ei a fost de 7.000-8.000 de lei, spre deosebire de 10.000-14.000 lei, cât se vând astăzi. Acesta este unul dintre factorii care nu va echilibra niciodată piața românească de RCA. Pentru că noi, cu RCA-ul, suntem doar elementul final, efectul, că se lovesc mașinile și trebuie reparate, dar cauzele care au dus la producerea acestor accidente sunt cu totul și cu totul în altă parte. Chiar și în 2020, când au fost foarte multe restricții, rata de incidență a accidentelor a fost de 5%", ne mai spune vicepreședintele ASF, Cristian Roșu.

Euroins nu vrea clienții lui City
Euroins acum și fără să vrea înghite o cotă de piață pe care nu și-o dorește, pentru că orice creștere de cotă de piață înseamnă, în spatele ei, capitalizare, susține vicepreședintele ASF. "Evident că nimeni nu dorește să crească brusc, în 2 luni de zile, cu un procent atât de mare. Tocmai de aceea și-au mărit și ei tarifele destul de mult. Dacă ar fi rămas cu o cifră mică pe așa ceva, 90% din tot ce avea City se ducea la Euroins. Și cu singuranță acum încasează mai mult decât și-ar dori. Cine are capacitatea să administreze într-un timp atât de scurt un portofoliu atât de mare și ce capacitate să aibă acționarii acelei companii s-o capitalizeze în asemenea măsură într-un timp atât de scurt? Nici ceilalți nu pot să facă o absorbție masivă, pentru că un număr mare de polițe venite într-o lună înseamnă și o infrastructură pe care să o adaptezi, și aici vorbim de daune, de inspectori de daune, de lichidatori de daune, personal în call-center-uri", mai arată Cristian Roșu, vicepreședintele ASF.

Un clip video postat pe rețeaua de socializare TikTok în urmă cu câteva zile, a stârnit amuzamentul internauților, atunci când o polițistă care amendează un șofer îi spune că îi pare rău și îl întreabă cum de nu i-au dat ceilalți participanți la trafic flash-uri de atenționare.
"Aveți viteza de 73 km/h în localitate, înregistrat de aparatul radar. Amenda este de 290 de lei în 15 zile", spune polițista.

Întrebat de polițistă dacă are mențiuni de făcut, șoferul a răspuns că nu are nicio mențiune decât că îi pare rău.

"Îmi pare răul pentru bugetul dumneavoastră", i-a replicat polițista, spunându-i "dar nu vi s-au dat flash-uri?"

Dialogul a continuat, polițista mărturisind că este cu radarul de o oră în drum și ei sunt primii "prinși", părându-i-se ciudat că au "intrat" pe radar, deși restul șoferilor au mers încet.

Până la urmă, atât polițista cât și contravenientul s-au despărțit cu zâmbetul pe buze.

Video aici https://www.tiktok.com/@djadyspeed/video/7016708178515725574?sender_device=mobile&sender_web_id=6931289217478084102&is_from_webapp=v1&is_copy_url=0

 

Un român ar fi ucis 9 persoane și ar fi băgat alte 9 în spital cu țuică de casă care conţineau alcool metilic (metanol), în zona de vest a capitalei San Jose, Costa Rica. În urma perchezițiilor de ieri, alte șapte persoane care făceau parte din grupul infracțional au fost reținute Autoritățile au analizat traseul intrării alcoolul mortal în țară.

O bandă a profitat de permisele de import pentru a introduce ilegal alcool metilic în Costa Rica. Cu un permis de import de băuturi alcoolice, suspecții au introdus în țară etanol pentru a-l amesteca cu apă, a-l îmbutelia și a-l vinde ilegal drept „guaro", echivalentul țuicii românești.

Organizația a fost destructurată marți, la ora 6 dimineața, după ce agenți ai Secției de Combatere a Crimei Organizate din cadrul Serviciului de Investigații Judiciare (SIEJ) au efectuat opt percheziții simultane la șapte locuințe și la un depozit. În această dimineață, pe lângă arestări, au fost confiscate trei camioane care se presupune că au fost folosite pentru distribuirea băuturii în Costa Rica, aproximativ 5 milioane de cenți, 6 canistre care se pare că conțin etanol pur 96% și 600 de cutii, fiecare conținând 24 de unități de băutură gata de vânzare, potrivit La Nacion.

Deocamdată, se știe că liderii rețelei, bărbați și femei, au între 25 și 63 de ani. În cele din urmă, deținuții au fost trimiși cu un raport la Procuratură, pentru a se putea stabili statutul lor juridic.

Între 2019 și 2021, 95 de persoane au murit în Costa Rica din cauza consumului de băuturi alcoolice alterate cu metanol. Doar un bărbat de origine română, cu numele de familie Radulescu Radulescu, figurează ca suspect în acest caz.

Cu toate acestea, după decesul acestei persoane în ianuarie anul trecut, Parchetul adjunct al primului circuit judiciar din San José a trimis o cerere de clasare definitivă a cauzei la Tribunalul Penal.

Potrivit unui comunicat de presă al OIJ, suspecții sunt implicați în comercializarea băuturilor alcoolice îmbuteliate și etichetate, care sunt importate legal din Nicaragua. La un moment dat, același grup a obținut o autorizație de la Ministerul Sănătății "pentru a importa această băutură din Nicaragua în cutii de conserve, pentru a o îmbutelia și eticheta în țara noastră, însă autorizația specifică faptul că în cutiile de conserve importate din țara vecină din nord trebuie să se regăsească produsul finit".

„Este o conduită foarte gravă, care afectează sănătatea publică"

Se presupune că cei implicați au profitat de importurile de tunuri pentru a introduce ilegal etanol pur, cu o concentrație de 96%, "pentru ca, odată ce aveau acest produs în țară, să îl amestece, se pare, cu apă și să producă o cantitate mai mare de produs în vederea comercializării", adaugă Poliția Judiciară.

"Este o conduită foarte gravă, care afectează sănătatea publică, pune în pericol siguranța oamenilor și, evident, poate avea consecințe nefaste pentru persoanele care consumă această băutură, produsă în afara legii", a adăugat Wálter Espinoza, director al Poliției Judiciare.

În decembrie anul trecut, împreună cu ofițeri din cadrul Forțelor Publice, agenții OIJ au confiscat 30 de litri de etanol în Grecia de la un transportator care intrase prin Peñas Blancas. Acest bărbat se numără printre cei arestați marți. Toți sunt suspectați de încălcarea Legii privind drogurile psihotrope, sub aspectul deturnării de substanțe chimice esențiale sau precursori pentru fabricarea băuturilor alcoolice.

Imaginile au fost surprinse în urmă cu puțin timp, în zona de vest a Ploieștiului.

Un cititor a filmat momentul în care un barbat este săltat de polițiști din mașină și reținut.

Totul s-a petrecut în trafic, cel mai probabil individul a fost oprit de polițiștii care au blocat circulația pentru a pune mâna pe bărbat.

Vom reveni cu detalii.

În această noapte, în jurul orei 1.00, polițiștii Secției rurale nr.11 Drajna au fost sesizați despre faptul că în zona Tabla Buții, se află un autoturism răsturnat pe drumul forestier care face legatura între Tabla Buții și comuna Cerașu.

La volanul autoturisumului se afla un tânăr de 16 ani și pasager tot 16 ani, ambii din comuna Cerașu care se întorceau de la monumentul Eroilor de la Tabla Buții.

Conducătorul autoturismului a fost prins sub auto, din păcate a fost declarat decedat la fața locului, iar pasagerul a fost transportat la spital.

Politiștii efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Tot noaptea trecută, în jurul orei 02:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Ploiești, au oprit pentru control pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino un autoturism condus de un bărbat.

La solicitarea documentelor personale și ale autoturismului, conducătorul auto nu a putut prezenta certificatul de înmatriculare, motiv pentru care a fost verificat în bazele de date, fiind constatat faptul că numărul de înmatriculare al mașinii aparține unui alt autoturism, radiat cu două luni în urmă.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare.

Un tânăr de 26 de ani a fost mușcat de un șobolan în zona Piața Romană din Capitală. Incidentul a avut loc marți în jurul orei 19, lângă parcul Grădina Icoanei.

Băiatul a ieșit din casa să își ia comanda de mâncare și în fața porții un șobolan a sărit pe el. Tânărul de 26 de ani a ajuns la spitalul Matei Balș din București la o oră distanță și a primit pe loc antitetanus și antirabic.

Medicii i-au prescris tratament cu 5 antirabicuri vreme de 5 săptămâni (adică unul pe săptămână).

Avarie majora Electrica, luni noapte, in Ploiesti. Zonele de Sud si Centru au ramas in bezna dupa o intrerupere a curentului electric.

 Pana la aceasta ora, au fost semnalate caderi de tensiune in zona Garii de Sud, Bulevardul Castanilor, Centru si strazile adiacente. 

Avaria a fost remediata in jurul orei 00:12

Vom reveni

Pagina 1 din 6

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.